Innlegg

Viser innlegg fra juli, 2012

Bokhyllen min

Bilde
Jeg har lenge tenkt å legge ut bilder av bøkene i bokhyllen min. Hyllen er svær, hvit, er fra Ikea og kostet åtte eller ni hundre kroner. K og M kjøpte den for meg da de skulle dit. K hjalp meg til og med å sette den opp, noe jeg er glad for, jeg hater puslespill.Denne haugen låner jeg av C. Det er ni filmer som hun har valgt ut uten min innblandning. Noen av dem har jeg sett før og ser om igjen. Noen har jeg aldri hørt om. Plantenes hemmelige liv og Comic Book Tattoo leser jeg nå.Bøkene jeg fant i en dumpster, kastet av Norli.

Haugen jeg lånte på biblioteket. I Vargens tid måtte jeg levere før jeg fikk lest den, noe som bare har hendt meg en gang før på to år. Hell's Angels og Gaza Blues leverte jeg idag. Hinsides Helvete leser jeg nå. Jeg har også levert og lest alle bøkene av Morten Wintervold. Ja, dette bildet er litt gammelt. Dette planla jeg å gjøre for lenge siden. Latskap rett og slett.

Dise er mine. Sapfo kjøpte jeg på biblioteket brukt.


Ringenes Herre og Den mø…

Fuglebur, rapsplanter og visste du...

Bilde
Visste du at bladene på en vanlig solsikke fordamper like mye vann pr. dag som et menneske gjør i form av svette? Det leste jeg i boken Plantenes hemmelige liv som jeg låner av C. Jeg måtte gå til innkjøp av flere planter da jeg leser den, det var ikke nok med de to kaktusene jeg har. Nå har jeg fire. Best liker jeg kaktuser, de dør liksom ikke de. Jeg blir så lei meg når plantene dør i fra meg, noe som vil skje før eller senere. Jeg tar det som et nederlag hver gang. Jeg har plassert en nyinnflyttet Crassula Mix på kjøkkenhylla sammen med en Ficus Microcapra Gin som jeg må skaffe en større potte til, den jeg fikk tak i (i oransje så klart, jeg er fortsatt hektet på fargen oransje, jeg har på meg min oransje strikket-genser samtidig som jeg skriver dette og på bordet ligger Antonio Lobo Antunes Hinsides Helvete og på omslaget brenner himmelen i rødt og oransje bak en soldat i jungelen) er for liten viser det seg. Ficus Micropacra hadde en så stor rumpe eller skal jeg si k…

Ralph Steadman

Bilde
Inspirert av innlegget til StineCyanine vil jeg legge ut noen bilder laget av den britiske tegneren Ralp Steadman. Jeg synes han har en så enkel og levende strek. For ikke å si skrudd. Bildene er hentet på siden her. Han har også jobbet sammen med forfatteren Hunter S. Thompson som har skrevet Hell's Angels og som jeg har lest tidligere i juli.
Visste du...

at Hunter S. Thompson skrev av hele romaner(Den store Gatsby og Farvel til våpnene) av hans forbilder (Mark Twain, Ernest Hemingway, Nelson Algren og F. Scott Fitzegerald) bare for å få "mestrenes klo" i fingrene? Dette leste jeg i Hell's Angels. Hvor genialt men tidskrevende må ikke det ha vært. Da jeg var ni år gjorde jeg noe lignende: jeg skrev av barnebøker for hånd fordi jeg ville få en fin håndskrift.
Jeg leser i juli #5 og litt om folk som anbefaler bøker og en "litteratur-ørken"

Bilde

Sangtekster er også litteratur

Sangtekster er også litteratur og jeg tar meg selv i å lytte mer til tekster enn noen gang før. Jeg har alltid likt å lese sangtekster for å forstå meningen med sangen, men nå nylig, etter at jeg begynte å lese dikt tar jeg meg selv i å lese og høre tekster som litteratur, som..dikt. Etter jeg har begynt med det har jeg fått et helt nytt forhold til musikken jeg lytter til. Jeg har lagt merke til noen sanger er skrevet bedre enn andre. Sangen Carolina Drama er fantastisk og musikkstykket og teksten er som en liten historie. Da jeg var atten kunne jeg hele teksten utenat og når sangen kom på Ipoden da jeg satt på toget jeg tok hver dag en sommer måtte jeg bite meg i leppa for å ikke mumle stille med. Jeg hadde vent meg på det og måtte fort venne meg av det. Nå kan jeg ikke sangen utenat lengre men det er fortsatt en av mine favoritter skrevet av Jack White.

I'm not sure if there's a point to this story
But I'm going to tell it again
So many other people try to tell the tale

Jeg leser i Juli #4

Bilde

Diverse av Morten Wintervold

Bilde

Jeg leser i juli #3

Bilde
Oldemor, du er med barn av Morten Wintervold ★★Denne diktsamlingen fant jeg i en dumpster bak bygården jeg bor i. Norli hadde kastet den, jeg det ut av vinduet da jeg sto og tok en røyk. Oldemor, du er med barn er den fjerde og siste diktsamlingen Morten Wintervold har gitt ut (bortsett fra et verk han har oversatt for en annen forfatter). Den er også den tredje og siste boken i slekts-trilogien.  Nå har jeg lest alle bøkene Morten har gitt ut.

Oldemor, du er med barn er mer forståelig enn de to siste jeg har lest (I slekt, Nytt kull på voksenopplæringa). Morten befinner seg ved havet med tang og fisk. Oldemor fisker og skjærer i fisken, spretter buken på den, ser etter hva den spiste til middagen. Morten har arvet det gamle huset til oldeforeldrene. Det holder ikke på varmen. Og Morten sitter ved bordet og hamrer ned dikt på papiret. Diktene beveger seg langt nord, antageligvis Tromsø. Det står i innsiden av boken under bildet av forfatteren at der bor han, Tromsø-mann. Kanskje be…

Å fange tankene før de flyr sin vei

Den ærligste måten å skive på er også den vanskeligste, og det er å skrive som du tenker. Ikke som du snakker (noe jeg som regel gjør), men som du tenker. Er det noe som er vanskeligere enn å fange tanken? Jeg går rundt med penn og papir hele tiden jeg.

"Den ærligste måten å skive på er også den vanskeligste, og det er å skrive som du tenker. Ikke som du snakker (noe jeg som regel gjør), men som du tenker." De to setningene der for eksempel. De skrev jeg ned i en notatbok. De var en tanke. Nå er de ikke en tanke lenger, nå er de en realitet siden de har hendt. Nå har jeg skrevet to setninger nøyaktig slik jeg tenkte dem. Jeg virkelig fanget de opp og noterte de ned, stengte de inne i en bok så de ikke kunne rømme. Det er så mye vi tenker og det meste av det bare forsvinner ut i intet. Det er trist. Vi må fange tankene. Jeg ser for meg at jeg fanger tanker slik man fanger fargerike sommerfugler med en håv, bare at i stedet for å putte tankene i et glass oppbevarer jeg dem i …

Forstillelse av Morten Wintervold

Allerede i andre verselinje
etablerer jeg mamma som en stumtjener.

Nå står hun bak døra på et felleskjøkken i D-blokka.
Så kommer studenter på min egen alder inn
og henger frakk
skinnjakke, duffelcoat, juksepels
og dongerijakke på stumtjeneren.

Jeg sier til meg selv:
Morten, det er bare et dikt.
At det gjennom hele mamma
fletter seg et beinhardt og bastant skjelett
er en fremmed tanke for meg.
At hun tålmodig skal kunne stå
knakende tung av jakker
tilhørende et helt naschspiel
          med fremmede lukter;
          parfyme, øl, tyggegummi
          og med røykpakker i lommene...

Ååå!
Hvorfor?
Hvorfor begynte jeg ikke heller diktet slik:
I dette diktet skal jeg etablere Eldrid Lunden
som en stumtjener, manny.

Men nei
bad mongo.
Er ei mor først satt ut i diktet
står hun i diktet og dermed
basta.

På veggen #3

Bilde
Det er et dikt av Charles Bukowski jeg vil lese hver dag. Et dikt jeg synes er utrolig kult. Det heter" Making it". Natt til den fjerde juli var jeg våken hele natten fordi jeg ikke fikk sove. Jeg drakk vin og hørte på platen "MTV Unplugged" av Lauryn Hillsom som er kjempe bra og jeg begynte å male på veggen. Jeg malte også andre strøket på en stol den natten.Utfall av Morten Wintervold

Bilde

Jeg leser i juli #2 I SLEKT og NYTT KULL PÅ VOKSENOPPLÆRINGA av Morten Wintervold

Bilde
I slekt av Morten Wintervold★★★
I slekt er Morten sin andre diktsamling og den første i slekts—trilogien. Her leker Morten seg med tiden, han spoler den tilbake, til og med bretter tiden av og til gjør han forså å spole frem igjen. Han skriver ekle dikt og det på nynorsk plutselig, det gjorde han ikke i den første diktsamlingen ”Utfall”. Som sagt, Morten Wintervold skriver litt ekkelt, sånn type typisk kåt tenåringsgutt.

Nei, disse diktene forstår jeg ingenting av. Mest forvirret er jeg over at oldefar og oldemor eksisterer samtidig med barnebarn og foreldre, de sover og våkner og har byttet skjegg, de går seg bort i myra, de sitter på steiner med mark under og forplanter seg, glemmer, gjemmer bokstaver med vilje og suger pupp. Tror jeg.
Nei, dette forstår jeg ingenting av.

Jeg hadde det morsomt da, så liker jeg at omslaget er hvitt, jeg elsker hvitt. Ikke forstår jeg greia med mormoren til Morten eller hvorfor han er en ugle som vil spise en mus, men kanskje er det ikke så viktig. Win…

Bilder fra juni

Bilde
Jeg elsker seriebokser! Jeg skal kjøpe Nurse Jackie og House også. Sesong åtte av Grey's Anatomy har ikke kommet ut enda så den har jeg ikke kjøpt. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har sett Grey's Anatomy fra start til slutt. Det er min absolutte favorittserie. House kjøper jeg til søsteren min da, av rent egoistiske grunner; hun mangler tre sesonger og da kjøper jeg dem bare for å se dem forså å gi de til henne. Når jeg ser House jeg se med norsk tekst, hvis ikke går all den medisinske praten over hodet på meg, og den medisinske praten er en ganske stor del av handlingen...Jeg rydder hele leiligheten, jeg går gjennom hver minste lille ting jeg har. Alt bra smårusk i sminkepunger til å kaste utvaske håndkler. Jeg fant igjen denne nøkkelringen som jeg vant i en konkurranse på nett. Den er litt kul da, en liten spade, hi hi.

Jeg vant denne her også. Inni der ligger det tre kjoler. De eneste kjolene jeg eier. Billige hele gjengen. Jeg går alltid …