Innlegg

Viser innlegg fra desember, 2012

Det eneste jeg ønsket til jul var pønk

Bilde
og det fikk jeg.

Andre juledag dro jeg på konsert som bare lå på andre siden av veien fra inngangsdøren min. Godt var det for i løpet av kvelden knakk hælen på mine høy sko for tretten hundre kroner (!) og resulterte i at jeg for ned en lang trapp. Jeg er så balansert (i fylla også) at jeg landa aldri på rumpa. Så da var det å hinke seg ut og over gata og ta på seg et par mer komfortable sko og fortsette der jeg slapp. Jeg koste meg. Jeg elsker å gå på konsert. Jeg elsker musikk. Det er en latterlig stor lidenskap. Når jeg først er der, står der, da har ingenting noe å si. Den følelsen er god. Den er så bra.

Jeg sier som Lars Vaular: aldri for pen for pønk. Her er en video på Youtube av et av bandene som spilte den kvelden. De heter Djavulskap. Dere kan se meg på 0:52 (jeg er hun blonde som holder på å drikke fra flaska der fremme) og 1:28. Hihi. Jeg digger litt forsiktig som vanlig og hun ved siden av som headbanger og kooooser seg er søsteren min.

Godt nyttår og alt det der!


Oversiktelig bloggarkiv eller forbli ulest

Bilde
Veldig ofte kommer jeg over blogger som jeg vil lese men jeg lar være av den enkle grunn at nettsiden ikke har et oversiktlig bloggarkiv.

Jeg leser blogger slik jeg leser bøker: fra start til slutt.

Et repeterende, dårlig valg jeg ser overalt er bloggarkiv som organiserer alle innlegg under måneden den er skrevet i, og det er det. Da er det umulig for den fanstastiske systematiske leseren (meg) å trykke på innlegg etter innlegg og holde enkel oversikt over hvor langt i boka,- jeg mener bloggen, jeg har kommet. I stedet må jeg rulle nedover siden og trykke på overskrift etter overskrift for å finne ut hvor lang jeg kom sist. Det er et slit.

Det har hendt (en gang) at jeg har gått så langt som å etterlyse et ryddigere arkivsystem, eller et arkivsystem i det hele tatt (det finnes de som ikke har det tro det eller ei) til bloggeren. Dette er ikke normal oppførsel. Det ble bare gjort fordi bloggen er fantastisk og et dårlig arkivsystem eller mangelen på et arkiv i det hele tatt, ikke stopp…

Visste du...

at Tibet er det høyeste området i verden og også det mest isolerte. New Zealand er det landet som ligger lengst unna Norge. De to stedene kunne jeg tenkt meg å dra til. Vandre rundt omkring. Se meg rundt. Ta bilder. Lese bøker. Sniffe lufta. Jeg ække så glad i å reise. Jeg er glad i å bo. Likevel. Om jeg skulle dra et sted må det bli en av de to. Også må det bli over lengre tid slik at jeg rekker å bygge meg et lite reir jeg trives i. I Tibet et reir med utsikt. I New Zealand et reir med tilgang til båt. New Zealand består nemlig av to øyer.

Visste du...

at jo nærmere roser kommer døden, desto sterkere dufter de? Det leste jeg i romanen Elskede av Toni Morrison.

Det er, i tillegg til dette, etparadoks. ELSKEDE av Toni Morrison

Bilde
Elskede leser jeg ene og alene fordi Birthe skrev så godt om den. Det er den første boken jeg leser i desember (bok fire om Harry Potter fullførte jeg aller først men den hørte jeg på lydbok og det blir jo noe annet). Det er ikke første gang Birthe påvirker hva jeg leser. En gang sparket hun meg i rævva slik at jeg endelig leste tegneserieromanen Persepolis. Det skulle riktig nok ikke så mye til men et slags spark ble det likevel og gjett om jeg er glad for det nå. Den var fantastisk god. At forfatteren bak romanen Elskede har nydelige grå dreads ga meg en intenst følelse av at hun er en fantastisk forfatteren det er meningen jeg skal lese og at hun er  nydelig som person også. Det skal lønne seg å ha dreads altså.

Kontorfunksjonær, sekretær

Clerks Unsolicited Moyamensing prison Table of contents We shot caps  Entirely Musket  Intestine Quart Hogs Darning needle


Dette er ikke er merkelig dikt. Dette er ord jeg noterte og slo opp i ordboken underveis da jeg leste diktsamlingen Mockingbird wish me luck for andre gang i år (bare for å finne ut hvilket dikt en bok jeg skrev ned i notatboken min var nevnt i).

Ordet som gikk av med seieren er Table of contest som betyr innholdsfortegnelse (!). Dette ordet virkelig overrasket det meg å finne ut av. Enn at jeg ikke visste det da. Table of contest. Høres ut som en konkurranse på et bord.
Intestine som betyr tarm visste jeg godt hva betydde jeg som elsker Grey's anatomy og sett syv sesonger (skal se åtte når den kommer til Norge) av House bare fordi jeg er lei av folk anbefaler meg serien med jevne mellomrom og nå kan jeg si HAR SETT DEN NÅ, SLUTT MED DET. Hvis jeg leser engelsk for lenge om gangen ser jeg meg blind. Tydeligvis.Entirely visste jeg også fra før, så klart. Som sagt, jeg s…
Mange mennesker tror at jo flere bøker de leser om gangen jo mer får de lest. Sannheten er det motsatte: Jo flere bøker du leser om gangen, jo mindre bøker fullfører du. Er dette et paradoks

En ting til. I nyhetene (ja, jeg ser nyhetene nå, jeg har fått meg TV-kanaler, hvorfor gjorde du det tenker du, det finnes jo Netflix, og ja jeg vet, jeg er enig, hvorfor gjorde jeg det, og nå kom jeg på hvorfor, jeg ville se nyhetene, jeg ville la reklamen blafre i bakgrunnen når jeg leser så jeg ikke skal være så ensom, tenkt hva du vil, det fungerte: jeg er mindre ensom, å lese bøker er en ensom ting å gjøre, jeg kjenner ingen jeg kan bare sitte å lese med, hver person med hver sin bok i hver sin sofakrok, 'hei, skal vi lese sammen fra klokken tre til seks?' Ja, takk, snakkes da, det hadde vært fantastisk men sånn er ikke verden, sånn er ikke folk, folk vil snakke høl i huet mitt vil de, og der sitter jeg og tenker skal jeg aldri bli ferdig med den jævla diktsamlinga, hvorfor overset…

Julegaver gis bort!

Bilde
På nyåret.

Men ikke av meg. 
Det er fineKarensom er nyttårsnissen. Du kan vinne et bokmerke og bokmerker vekker leselyst og alt som vekker leselyst er GODT.

Tenk å starte det nye året med å vinne OG finne en pakke i posten. Det er glede, det.jeg leser Bruno K. Øijer Bukowski Anna Gavalda  Baldwin og jeg vet ikke om  du  vet  hvor bra dette er  forstår du hvor heldig du er  som leser  disse

Boken på vent #4

Bilde
Tirsdagsutfordringen Boken på vent er det leseugla Beathe som står bak. 

En bok jeg skal lese er American Gods av Neil Gaiman. Jeg låner romanen på biblioteket og den er på fem hundre og fire sider og er på engelsk. Jeg skal også følge reisen gjennom Amerika med fingeren min som skal gli langs strekene i atlasboken min etterhvert som historien flytter seg fra by til by. Jeg tror det gjør det, jeg er ikke sikkert, jeg vet ingenting om romanen fra før. Den lå på leselisten min og der har den ligget fra lenge før jeg begynte å skrive hvorfor bøkene står på den lista. Ordensmenneske: Ja. Tu-del-u!

Jeg ELSKER

Bilde
Ullrikk Anna GavaldaSitaterEtgar Keret.Biblioteket. Bandet UlverSjokolade. Alle slags sjokolader Bokmerker. Alle slags bokmerkerÅ bli venner etter å ha vært uvennerPannekaker med pølse inniSlå opp ukjente ordOransjeSvarte klærKlistrelapper Florence Welch. Muse. Kathrine Von Drachenberg. Muse. SpøkelseshistorierNye gardiner. Det jeg mener er å bytte gardiner. Eller det fine etter å ha byttetLukten av mandarin på fingrene etter å ha spist den oppNår noen leser bøker jeg anbefaler og liker demFullføre en bok jeg har brukt lang tid påGå og gå og gå med musikk på øra Våkne og ikke være trøtt tidlig om morgenGå i regn. Det jeg mener å si er å komme inn etter å ha gått i regn. Sove uten å huske hva jeg har drømt.


Filmatiseringene av bøkene til TolkienHøsten. Løpe uten å må tvinge seg til løpe. Det jeg prøver å si er å løpe går av seg selv. Ingen massiv anstrengelse. Må skikkelig på do og tisse. Så endelig få tisse Mammas bakverk. Alt. Når en sang jeg liker kommer på radioen, en sang som ikke…

Smakebit på en søndag #6 KIRKEGÅRDSBOKEN av Neil Gaiman

Bilde
Soundtrack: plata Lyckantropen themes av det norske bandet Ulver.
Denne søndagen skal jeg sitte i sofahjørnet og prøve å fullføre den andre boken jeg leser av Gaiman (den første var Stjernestøv). Jeg har kommet til side hundre og tjuefem av to hundre og åtti åtte sider. Det er en barne og ungdomsroman. Jeg finner den bedre enn den korte romanen Stjernestøv som er en eventyrromanen for voksne. Kirkegårdsboken er inspirert og bygd opp på samme måte som barnebokklassikeren Jungelboken (som jeg ikke har lest) med den forskjellen at da barnet Mowgli vokste opp og ble tatt vare på av dyrene i jungelen, vokser Nobody Owens vokser opp og blir tatt vare på av spøkelsene på en pensjonert kirkegård.

Erfarne spøkelser jobber som lærere for gutten der de har ansvar for å lære barnet hvert sitt emne. I smakebiten under holdet spøkelset herr Pennyworth på å lære Nobody Owens å kunne bli usynlig slik som dem. Uten hell skal du vite.

Du er et forlatt smug. Du er en tom døråpning. Du er ingenting. Øy…

Vinneren av 'juleGIVEAWAY kom kom!'

Bilde
Jeg har skrevet feil i giveaway-innlegget og mente hele tiden å skrive jeg trekker en vinner den fjortende. Beklager for det! Jeg har trukket en vinner ved hjelp av siden random.org.


Vinneren erBirthe bak bloggenMelusinesPlace. Hurra! Send meg en e-post (stjernekastblogg@hotmail.com) med adressen din og jeg sender deg pakken. Jeg har hivd i noe godsaker også.


Bilde
Å sove så søtt har du ikke fortjent. Men du er så søt. Løper i søvne og snøfter i teppet. Kosegris.

Din lille gris

Bilde
Jasså nå skal du sove ja din lille gris men i natt skulle du ikke sove, neei da, da skulle du gråte etter matmor natten lang. Ut i.natten måtte vi og vi gikk og gikk og gikk. Ullrikk gikk av seg angsten og jeg, jeg gikk for ikke å drepe han. Sov søtt ditt lille udyr, plutselig vekker jeg deg. BAAM!

BOKEN PÅ VENT #3

Bilde
Tirsdagsutfordringen Boken på vent er det leseuglen Beathe som står bak.


Akkurat som novellesamlingen Indianarar fant jeg også romanen Sjelens herre i en dumspter kastet av bok-kjeden Norli i byen min. På en grønn klistrelapp på fremsiden står det at den har kostet først 299,- så 89,- forså 83,- og til slutt ga de opp å selge den og kastet den like så godt. Idioter. Jeg føler ikke annet enn forakt for slikt. Kanskje like greit å miste papirboka?I en tidlig julegave har jeg fått en brukt Ipad. Den første som kom ut. Jeg gleder meg til å ta den i bruk. Alle engelske bøker jeg brukte å bestille fra The Book Depository skal fra nå av kjøpes som e-bøker. Men hva med grafiskeromanener og tykke tegneseriebøker jeg 'nettopp'(lest flere for første gang i år) har begynt å utforske? Slikt vil jeg ikke lese på skjerm. Hva med bruktboksalg og loppemarkeder, hva med lagersalg og nyankommede bøker av favorittforfattere som Lewis og Gavalda, hva med Den Vesle Vampyren-bøkene jeg leste som li…

VINTER SITAT #1

Ned dalte de tørre fnuggene, store nok og tunge nok til å smelle som småpenger mot stein. Det forbauset ham alltid hvor stille den var. Ikke som regn, men som en hemmelighet. 
Fraromanen Elskede av Toni Morrison.

Bøker lest i november

Bilde
November har vært en dårlig lesermåned av flere grunner:
Jeg har vært lat og ikke skrevet ned notatet underveis (som jeg bruker).Jeg har ikke lest mange bøker Jeg har hørt mest på lydbok (Harry Potter, ååå kos!)
Jeg har vært dovendyr og sovet masse (til min forskrekkelse) Jeg har konsentrasjonsvansker fra out of space. Hva skjer. Harry Potter og de vises stein av Joanne Jo Rowling ★★★★★Jeg har lest alle bøkene om Harry Potter før (i to tusen og ti ). Jeg planlegger å leseSkalden Skurres historier, Harry Potter : en filosofisk trollmann og Exploring Harry Potter. Da er det på sin plass med en ny gjennomgang på forhånd. Jeg velger å høre de på lydbok da å høre på lydbok er å slå to fluer i en SMEKK. Jeg kan sitte å stramme dreadsene mine med heklenålen min, ta oppvasken, epilere leggene (auuu) mine, ligge på sofaen med tre tepper og fire puter og se opp i taket, tegne i One sketch a day-boken min og vaske det skitne gulvet.  Å høre på Harry Potter på lydbok er bare kos. Noe annet er det …