Innlegg

Viser innlegg fra desember, 2013

Søster fant en kattunge ved kirka midt i byen

Bilde
Hun tok den med seg hjem til meg med en gang før hun fortsatte ferden til bensinstasjonen igjen for påfyll av snus. Her bor kattunge sammen med fosterkattene Maximus og Sara. De er ikke venner. Den veier 2, 10 kg, målt på en kjøkkenvekt og har ikke chip i nakken. I går fikk jeg høre at den fulgte etter noen ned til byen natt til fredag (samme natt som søster fant den). Idioter. Å la en liten kattunge følge etter dem på den måten midt på natten. I morgen skal jeg fortsette å henge opp plakater. Kattungen lukter regn, høstblåd og bamsemums.
MINE LITTERÆRE MÅL FOR TO TUSEN OG TRETTEN - hvordan gikk det?

Bilde
Året to tusen og tretten har vært et fint leseår, litt kjedelig og tregt der jeg ikke har lest så mange bøker som jeg gjorde i 2011 og 2012; og det er helt greit. Jeg har ikke slukt bøkene i år, jeg har smakt, tygget og jobbet meg gjennom dem. Så har jeg gjort andre ting enn å lese og det er alltid bra. Det skal jeg skrive mer om i et annet innlegg; det kommer i Statistikk-innlegget over året som er gått: 2013.Målene for året som straks er gått:
 Lese triologien til Andreas Bull-Hansen som Sven Erik anbefalte meg (Jotnes hjemkomst, Før de ni verdener styrter ned og Ragnarok).Høre ferdig de to siste bøkene om Harry Potter på lydbok.Les Skalden Skurres historier og Fabeldyr og hvor de er å finneLese Harry Potter : en filosofisk trollmann av Jørgen Gaare. Høre Stjernene av Agnar Mykle og Jane Eyre på lydbok. Lese alle Neil Gaiman-bøkene som står på leselista.Gjør meg ferdig med diktsamlingen Be angry at the sun av Robinson Jeffers! Ting tar tid. Sukk.Begynne på bibelen. At jeg sk…
Bilde
Fra film to om The Addams Family; Addams Family Values:Acquitted betyr frikjent.

Julegave-ønskeliste totusen og tretten

Jeg får aldri akkurat det jeg ønsker meg til jul. Livet er hardt. Her er min liste,si fra om dere vil ha adresse å senge gavene til. Jeg er svært behjelpelig på den måten.


Ufullendte fortellinger om Númenor og Midgard, på norsk, viktigStørre leilighet Større klatrestativ til fosterkatteneDrillBluerayspillerBuzz med apespillet og utstyr det medfører Pepsi-MaxGodterMat Rødvin HageHobbithus, isåfall kan punkt 2 strykesFørerkortBilJobbe på matbutikk Rensamaskin til sofa og tepperRamme til plakat2 par skolisser Dr. Martens sko, mørke lillaLebestifter fra ChanelAnnen sminke fra Dior Parfymer, jeg er ikke kresen, alt duger for å dekke over sigarettluktenRøykRiskoker Årskort på NSB Fotmasasje Årskort på treningsstudio Snømåker til Kine LP-spillerLP-plater (vil velge selv) Et lokale å starte bruktbokbutikk/pøb iHvit maling til å male over den orange veggen  min på stua, lei den nå. Lasermaskin, lei av å barbere leggene, kutter meg opp alltid Alias-spillet, ikke party-versjonen, plis, hva tar du…

Sjelenes herre

Bilde
Soundtrack: Howling Around My Happy Home av Daniel Norgren.


Sjelenes herre av Nemirovsky fant jeg i søppelcontaineren til Norli i bakgården der jeg bor. Det er den romanen i bokhyllen min som har stått lengst ulest. Det er mitt første møte med Nemirovsky, du kan si vi, jeg og romanen, fikk en dårlig start; jeg slet med i det hele tatt komme meg gjennom forordet skrevet av Olivier Philipponnat og Patrick Lienhardt. Det var ikke det at jeg ga det mange forsøk, jeg klarte det på to økter, men det gikk noen dager i mellom disse to. Jeg ble mer som lettet da jeg begynte å lese og hadde kommet på side femtini i selve historien; det gikk greit å lese, faktisk gikk det raskt til å være meg som bruker å smatte, smake og nyte en bok i sakte tempo. Forordet ga meg altså en skrekkstart, og jeg tror det kunne skremt bort hvem som helst til å legge fra seg romanen til en mer regnfull dag.
Hvis Sjelenes herre er et «sjofelt, svart» selvportrett, skyldes det at forfatteren har dyppet pennesplitten i si…

Smakebit på en søndag #21 Sjelenes herre

Bilde
Sjelenes herre av Irene Nemirovsky leste jeg ferdig den fjerde desember, jeg brukte over en måned på den lille romanen på under tre hundre sider. Av alle romanene i bokhyllen min, var Sjelenes herre den som hadde ligget ulest lengst.
Jeg venter med å delta i Smakebit på en søndag til boken jeg leser er fullført; på den måten kan jeg velge det beste sitatet fra alle sidene i boka, i tillegg gir jeg aldri smakebit fra den samme boken flere søndager på rad. Slik er jeg.

Sjelenes herre inneholder godt over femten minneverdige sitater, lenge grunnet jeg over hvilken jeg likte best. Valget falt på denne, på side 186:


Han hadde vært der i en uke da været, som hadde vært så fint helt til da, plutselig slo om. Den første regnsværsdagen gikk Daniel en lang tur. Han spiste på et mørkt, lite engelsk konditori i Nice, hvor det luktet ingefær, og en fin duft av svart te hang i luften. Så gikk han hjem i mørkningen, stengte seg inne med bøkene sine og var fullkomment lykkelig. Dagen etter regnet det f…

Bok av krim og thrillerforfatteren Mo Hayder filmatisert!

Bilde
Akkurat nå er jeg gira: boka Kuren (The Treatment) skrevet av forfatteren Mo Hayder er blitt filmatisert av den danske Hans Herbots. Filmen vil være på dansk, det byr meg ikke i mot, dansker er gode på krim på TV.
I år har jeg så langt lest tre bøker av Hayder og skal lese den fjerde i desember. Det som skiller dama fra andre krim og thriller forfattere er hennes evne til å beskrive brutalitet, ondskap og kriminalitet uten å vike unna for noe tabu eller ubehagelig. I love it. Jeg har lest de seks første bøkene hennes, ikke alle har falt i smak hos meg, likevel er hun en skribent jeg gjerne leser.

Trailer til filmen som heter De Behandeling på dansk, den vil ha premiere helt i slutten av januar to tusen og fjorten.

Resirkulering

Bilde

Ullrikk i november

Bilde
Soundtrack: Antony and The Johnsons med sangen Shake That Devil 


Ien uke i november hadde jeg Ullrikkhunden på besøk. Han er en skilsmissehund i den forstand at han har flere hjem. Stort sett er han hos matmor (min mamma og hans mamma) men av og til er det min tur med hundetrivsel. Vi gikk lange turer hver dag. Rundt oss var det høst men i luften var det vinter. Slik gjør jeg med katter

Bilde