Innlegg

Viser innlegg fra april, 2015

PÅ VEGNE AV VENNER AV KRISTOPHER SCHAU - LEST I EN SITTING

Bilde
Soundtrack: 1. Lonely Girls av Daniel Nordgren  2. Loneliest Person av The Pretty Things

Den første begravelsen er klokken 10.30. Før det må jeg rekke innom en bokhandel for å kjøpe en notatbok. Jeg er såpass klønete på teknikk at jeg ikke stoler på verken diktafonen eller kameraet jeg har utstyrt meg med. Ute er det bikkjekaldt. Minus åtte. Jeg hiver innpå en kaffe fra 7-Eleven, mens jeg står utafor Ark på Grunerløkka, med det som burde være årets siste sigg, og venter på at det skal åpne. Jeg rekker akkurat å takke nei til å kjøpe hasj av en fyr, som allikevel er frekk nok til å bomme en røyk, før jeg endelig slipper inn. Det er mulig det er kaffen, men plutselig føles valget av notatblokk kjempeviktig. Jeg vil ha en som jeg kan bruke gjennom hele perioden. Den må ha linjer og ikke være svart. Svart blir for tydelig. Som om jeg insisterer på at jeg er lei meg. Noe jeg ikke vet om jeg kommer til å bli. 

Fra side 14.


I flere år har boken På vegne av venner vært på leselisten min. Det er…

DEAD EVER AFTER AV CHARLAINE HARRIS - DET STORE SERIEÅRET 2015

Bilde
I was in a better mood altogheter as I ate and read, two of my favorite activities. 


Fra side 87.


Jeg har lest den siste boken i serien om Sookie Stackhouse! Åh det er trist å være ferdig. Nå har jeg lyst til å se TV-serien om igjen! Har mistet oversikt over hvor mange ganger jeg har sett de tre første sesongene. Boken fjernlånte jeg fra et annet bibliotek.

Det var mange følelser i meg da jeg begynte å lese Harris sine forord der hun takker leserne sine. MEG. Oss. Jeg vil ikke at dette skal være den siste boken! Åååe.


You should see the inside of your head, Sookie. It's like a rainbow in there.
Fra side 264.


Når jeg begynner med Dead Ever After er Sookies fremtid sammen med kjæresten Eric like usikker som i den forrige boken i serien. Jeg har aldri hatt noen tro på de to som kjærester og er fornøyd med dette. At de to skal elske hverandre er for sært for meg til å godta. Som i de fleste foregående bøkene i serien er det mange som har lyst til å drepe Sookie. Jeg synes det er trover…

ONE SKETCH A DAY #23

Bilde
Den første tegningen tegnet jeg på nyttårsaften.
Den andre tegnet jeg i dag.


I dag fant jeg ikke roen. Har vært som en hamster i bur. Rastløs, ulykkelig og utilpass. Uansett hva jeg satte i gang med - husarbeid, kroppspleie, lese, spise, handle.. Det ble ikke bra. I dag kunne jeg heller ikke komme meg ut og gå på en lang tur da jeg fortsatt ikke er blitt helt frisk i lungene mine etter sykdom i påskeferien. Vanligvis når jeg forvandles til en hamster i bur bruker jeg å trene. Vanligvis merker jeg det i lang tid i forveien at det kommer. Og trener lenger før det får bygget seg opp. Men på grunn av sykdommen, snørret og hosten har jeg følt meg som fanget. En stillesittende hamster.

Jeg husket jeg brukte å ha det slik. At noen dager skremte vettet av meg fordi jeg ikke klarte å gjøre de bra uansett hvor mye jeg prøvde. Og hva gjorde jeg da jeg fikk det slik? Jeg gikk tilbake til barndommen ved å kjøpe en bok dedikert til å bare tegne og fargelegge i. One sketch a day. Det er sjeldent noe…

NY JORD AV KNUT HAMSUN - EN KUNSTNERROMAN

Bilde
Mennesker også, kjøtt og blod, ikke sant? Det har sin interesse?Ja meg kjeder menneskene, det er skam å si det. En deilig, øde gate nedover for eksempel, har du aldri lagt merke til skjønnheten i den?

Det er den fjerde måned i året to tusen og femten. Jeg har lest min tredje roman av Knut Hamsun. Om alt går etter planen blir det min siste roman av ham i år. Det neste blir skuespill han har skrevet. Men først vil jeg lystlese en stund. Her snakker vi Sookie Stackhouse, den aller siste romanen i serien om henne. Jeg har lyst til å gråte!

Da jeg begynte på Mysterier av Knut Hamsun var jeg ikke klar over at flere romaner delte karakterer med denne. I følge Wikipedia gjør romanene Redaktør Lynge (lest) og Ny jord det. I redaktør Lynge fant jeg ganske riktig to, tre karakterer som vi møter for første gang i Mysterier. Men i Ny jord, som jeg nylig har lest, fant jeg dem ikke. Nå har jeg riktig nok lest to moderne romaner i mellom Redaktør Lynge og Ny jord. Så noen navn kan være glemt. Pytt …
And I find it kind of funny
I find it kind of sadThe dreams in which I'm dying are the best I've ever had

Fra sangen Mad World av Tears For Fears.


Good authors too who once knew better wordsNow only use four letter words writing prose, anything goes

Fra sangen Anything Goes av Frank Sinatra.