Innlegg

Viser innlegg fra mai, 2015

SKUESPILLERE JEG IKKE LIKER #2

Bilde
Jeg har gjort dette før. Denne gangen er det bare menn jeg ikke liker. Sist var det også det, bortsett fra en dame. Hjelp, er jeg ikke hetro lenger? Eller er jeg så hetro at jeg ser bare filmer med menn? Uansett: 


1. Elijah Wood. Jeg liker deg bare som Hobbit.


2. Edward Burns. Du har slik en svak, pinglete stemme.
3. Kevin Smith. Jeg hater deg for å ha laget og brukt penger på filmen Tusk.


4. Justin Long. Jeg har aldri likt deg og du vil for alltid være en hvalross i mine øyne.5. Paul Giamatti. Jeg liker ikke å se deg i en film, eller noe annet men du er sikkert en trivelig person i virkeligheten.6. Freddy Rodriguez. Du er så kort og ser så lur ut. Som en lillebror som har putta kløpulver i trusa til noen. Voks opp.
Om morgningen den syttende mai sang fuglene over byen.En kullemper som hadde hatt nattarbeide vandrer opp fra bryggene med sin spade på akselen, han er svart, trett og tørst, han skal hjem. Og mens han vandrer hjemover begynner byen å våkne, et og annet gardin rulles opp, et og annet flagg stikkes ut av vinduene; det er fest og syttende mai.

Fra romanen Ny Jord av Knut Hamsun. 


JOKEREN - MIN FØRSTE BOK AV LARS SAABYE CHRISTENSEN

Bilde
Jeg hadde vært død i fem dager og følte meg i fin form.

Fra side 16.Jeg arvet boken Jokeren av stefaren min. Jeg hadde så klart hørt om Saabye men aldri lest noen bøker av ham. Jeg visste ikke hva jeg gikk til da jeg begynte på denne boken. Det er spennende med de bøkene som du antagelig ikke hadde lest om det ikke hadde vært for at du blir de gitt av noen du kjenner. En morgen finner hovedpersonen Hans Georg. Windelband Aftenposten utenfor døren sin. Han abonnerer ikke på noen avis. I dødsannonsene står det at han er død. Han ringer sin venn Slakteren. Han råder ham til å ta seg en ferie. Hans leier seg et rom rett opp i gaten mens han prøver å finne ut hvem som har iscenesatt hans død.Å, livet mitt var som moderne kunst, kaos, kaos og masseprodusert. 

Fra side 71.Hans har ingen dørskilt og ikke noe navn på postkassen sin. Han har ingen personlige eiendeler. Han er en mann i midten av tjueårene som begynner å bli tykk. Ingen familie og ingen nære venner. Han er et mysterium for oss…

FØDSELSAGSDIKTET TIL ANNE FRANK FRA FAREN HENNES PIM

Bilde
Som den yngste av alle, men temmelig stor,
har du det ikke lett, for jeg vet at du tror
alle vil oppdra deg som om de var mor.
«Vi har erfaring! - Lær det av meg.»
«Vi har opplevd mye - langt mer enn deg.
Og vi vet best hva du vil, hva du kan.»
Ja, ja, slik kommer det daglig fra alle mann.
Våre egne feil er ikke så store,
det er dine som skal opp på bordet.
Formaninger får du, må høre mye
som du sikkert føler er bare bryet.
Vi kan ikke alltid si du har rett,
livet er gi og ta og bruke sitt vett.
For husfredens skyld må vi alle ville
ta til oss mangt som en bitter pille ...
Det året som nå er over for deg,
har du brukt til å gå en nyttig vei.
Du har lært og lest og arbeidet svært,
så kjedelig kan det ikke ha vært.
Men klærne dine, jeg hører deg spørre:
Hva skal jeg gå med? Jeg blir bare større.
Alt hva jeg har er for kort og trangt.
Og skoene gir meg store blemmer.
Ja, når en som du skyter i været,
blir allting for lite, det må alle lære.


Fra side 137 i Anne Franks dagbok.
ANNA FRANKS DAGBOK - DENNE GANGEN LESTE JEG DEN UT

Bilde
Jeg håper at jeg kan betro deg alt, slik jeg aldri har kunnet betro meg til noen før. Og jeg håper du vil bli en god støtte for meg. 

Side 9.Slik begynner Anne dagboken sin. Hun fikk rett i det. På innsiden av permen - fremst - er det skrevet med min barnslige håndskrift. Det står boken tilhører storesøsteren min. Mulig den gjorde det, antagelig - men nå er den min og skal fortsette å være det. Et stort stykke litteratur. Den vil jeg ikke selge eller gi videre som jeg gjør med de fleste bøkene mine etter å ha lest dem. Boken har også en slags verdi siden den er så gammel og er fra barndommen min. Jeg var vel rundt 11-12 år den første gangen jeg leste i Anne Franks dagbok. Jeg husker jeg kom veldig langt i den også, og med tanke på eseløret som fortsatt sto i da jeg plukket den opp nå kom jeg godt over halvveis. Jeg ga den opp den gangen fordi jeg syntes den var kjedelig. Det syntes jeg ikke denne gangen. Nå leste jeg den helt ut. Fra begynnelse til slutt. Endelig.


Jeg vil leve videre,…

Liebster Award

Bilde
Soundtrack: Platen Beekeeper av Rangleklods.bloggen til Line har hun svart på en liste med spørsmål. Jeg kopierte og limte inn spørsmålene fra henne:1. Vad läser du just nu?

Akkurat nå leser jeg Jokeren av Lars Saabye Christensen. Den har jeg arvet fra stefaren min. Ikke at han er død altså. Det er min første bok å lese av Saabye. Den er virkelig mørk! Ved siden av hører jeg den tunge Silmarillion av Tolkien. Den låner jeg på biblioteket og formatet er CD-plater. Lytter litt hver kveld før jeg sovner. Det er kos. Boka Silmarillion har jeg lest i trykt bokform før. Den eier jeg og den står pent og fin i bokhylla med resten av bøkene til Tolkien. Tolkien hjerte hjerte hjerte. 


2. Vilken av de böcker du läst hittills i år har du tyckt bäst vs sämst om?
Så langt i år har jeg fortært tjuefem titler. Det er ni lydbøker, åtte tegneseriehefter og syv bøker. De jeg har likt veldig godt er tegneserien Alvefolket, seriebøkene om Sookie Stackhouse, biografien om Hamsun (Svermer og erobrer),Ann…

DILLER I MARS OG APRIL

Bilde
Diller ja, ehh! På siden av skapet mitt, som er vendt mot siden av pulten min på mitt lille, trange, klaustrofobiske soverom er det hengt opp en avrevet lapp med linjer. På den står det diller jeg noterte ned underveis i mars. Der har jeg skrevet:


Vaffel
Dette husker jeg. Posevaffel. Det smakte grusomt. Jeg hater meg selv.


Fast And Furious-filmene
I løpet av tre dager så jeg og Kine alle seks filmene. Det var intenst. I april dro vi og så den siste på kino. Den var bra. Da vi sto på parkeringsplassen i kjelleren etter filmen kom to ungdommer i en gammel, stygg Volvo, klinka til på gassen og prøvde, ha ha, å sleive seg lekkert i svingene under i parkeringshuset. Ha ha lo vi, Det der imponerer ikke oss som har sett syv Fast And Furious-filmer på kort tid. Ingenting imponerer oss på veien lenger.


Gå på kino.
Jeg så to filmer i mars. Hadde som vanlig ikke råd til det.


Flere diller skrev jeg ikke ned i mars. I april skrev jeg ikke ned noen diller i det hele tatt. Jeg husker ikke mye fra mars …