Innlegg

Viser innlegg fra juli, 2015

KJÆRE VENNER

Bilde
Jeg har sett mini TV-serien Jonathan Strange and MR. Norrell.Her har jeg skrevet om boken. Alle som leser bloggen min fast vet at jeg ikke uten videre anbefaler bøker og slikt. Jeg skriver aldri "Anbefales" etter en bokanmeldelse. Jeg skriver aldri "Dette er en bok for de som liker..." Jeg er mer opptatt av å spre leseglede enn lesetips. Jeg respekter at det faktisk tar opp til flere timer eller dager å lese en bok. Derfor tar jeg ikke lett på å faktisk anbefale en bok eller film eller TV-serie. Da skal det være BRA. Boken Jonathan Strange and Mr. Norrell er en slik bok. Den anbefaler jeg med hele mitt generøse lesehjerte. Leser du den ikke går du faktisk glipp av en perfekt og fantastisk bok.

Jeg irriterer meg ofte av bokbloggere som anbefaler bøker i hytt og pine, akkurat som de bare leser bøker for å vite om de skal anbefale dem eller ikke. Det siste jeg trenger er bokanbefalinger, jeg har en leseliste på over 1500 bøker. Jeg vil ha leseglede, leseinspirasjon. D…

ALVEFOLKET AV WENDY PINI OG RICHARD PINI

Bilde
Mitt første minne med tegneserien Alvefolket er mange år gammelt. Jeg var vel fem eller seks år gammel. Jeg husker bladene, de var store i størrelse og sidene var av ordentlig papir, tegningene inni var i sterke, vakre farger. Det var nydelig. Å se alven Skarpegg i bar overkropp med langt, bustete søvblondt hår holde rundt sin vakre elskede med svære pupper gjorde inntrykk på ei lita jente. Jeg leste ikke alle bladene den gangen, jeg tror ikke en gang søsteren min fikk kjøpt alle. Salget var heller ikke godt nok og serien ble aldri utgitt på norsk i sin helhet.


Frem til 2005. Da ble serien igjen gitt ut i 'i manga-format', små pocket med tegningene i svart og hvitt. Kine bak bloggen Winthervarme er en god venninne av meg. Hun samler på bøker og diverse. I bokhyllene sto Alvefolket, hele serien på norsk i sin helhet, til sammen 26 bind. Senere har jeg også oppdaget at biblioteket har de samme. Men der og da visste jeg ikke det, jeg hadde på en måte gitt opp å noen gang få lest …

TING SOM VIRKER AV KIM HIORTHØY

Bilde
Dette er en av favorittsangene mine. Du finner plata Melke av Kim på Spotify. Den er chill. Han har skrevet bøker også. Han er en kunstner, gjør litt av alt, er flink på alt. Denne sangen er så fin og teksten fungerer jo som et dikt. Sangtekster er jo lyrikk, det lærte jeg i norsktimen første året på videregående. Jeg finner ikke teksten i sangen på internett, derfor har jeg hørt og kopiert ut fra hørselen. Regn derfor med en del feil. Sangen Ting som virker:Det er vanskelig å lese høyt, men jeg kan prøve.  
Nei, nå glemte jeg det jeg skulle lese. 
Okei. 
Nå går det kanskje bra.
Kanskje det går fint nå.
Ting som virker:
Å løpe når det regner
Å prøve å råke sølepyttene på hver topp
Å ta den første banen som kommer, og gå av der en vil
Å gå til et høyt sted å se utover
Smake på godteri man ikke har sett før
Lese tegneserier i parken
Å dekke på bordet før frokost, og spise lenge
Gå på biblioteket for å lukte
Ringe mormor
Besøke noen man ikke har sett på lenge
Drikke kaffe midt på dagen elle…

MAREKORS AV JO NESBØ - FEMTE BOK OM HARRY HOLE

Bilde
Soundtrack: Plata Kick Out The Jams av MC5 (lytter til med Spotify)


Det var et triks han brukte når han avhørte folk. Ved ikke å se på dem, slappet de mer av. Og ved å late som det de sa kjedet ham, bestrebet de seg automatisk på å si noe som kunne fange interessen hans. Han burde vært journalist. Han hadde inntrykk av at det var større takhøyde for journalister som var fulle på jobben. 
Fra side 30.En av bøkene på årets planlagte leseliste (hjelp hvordan skal jeg bli ferdig! Alt for mange bøker har trengt seg på og forkludret disiplinen min) er Marekors av Jo Nesbø. Jeg er en stor tilhenger av å fullføre seriene jeg har begynt på. Det er ikke noe mas å skulle fullføre denne serien, det er digg!
Harry Hole: "Einstøingen. Fylliken. Avsnittets enfant terrible." Fra side 16. I Marekors holder Harry fortsatt på med sin egen vendetta ved siden av sitt politiarbeid; han vil mer enn noe annet på denne jord blottlegge morderen til hans tidligere partner Ellen Gjelten. Han tror han v…

DILLER JUNI 2015

Bilde
Juni har vært tung og vanskelig, men på samme tid kjempe fin. Jeg mistet en venn jeg så opp til i en trafikkulykke i begynnelsen av måneden. Hun har jeg arbeidet med i Dyrebeskyttelsen. Jeg savner henne. Hun het Anita. Jeg sendte oftere meldinger med henne enn med mamma f. eks. Slik er det når en gjør frivillig arbeid, du er på en måte på jobb hele tiden og må hele tiden samarbeide med hverandre. En frivillig organisasjon er som en bedrift.


Så ble jeg syk i lungene igjen. Ikke noe nytt på den fronten.

Jeg ble påspandert et festivalbillett av en annen venn!

Så ble hunden Ullrikk endelig kastrert (for skattepengene mine).

Juni fin og forferdelig. Livet består av motsetninger.DILLER 


1. Snakke i telefonen med mamma. Mamma har vært en stor støtte i juni.

2. Forfatteren Karen Blixen (jeg fullførte Den afrikanske farm)

3.Sportslunch og coockies... Dette er et porblem. Jeg spiser mer søtsaker enn MAT.

4. Nick Cave and The Bad Seeds

5. Bandet The Mormones (så de live på Pønk festivalen i mai,…

NARSISSISTISKE SPØRSMÅL I BLOGGEVERDENEN

Bilde
Soundtrack: Nick Drake med platen Five Leaves left.

Jeg fant spørsmål på bloggen til fine Eli. Siden jeg er en hermegås, narsissist og burde ligge i sengen å sove syntes jeg dette er et ypperlig tidspunkt å svare på disse! Hurra! 


Var det noen som inspirerte deg til å lese eller kom den interessen av seg selv?
Den interessen kom aldeles ikke av seg selv. Min største storesøster har alltid vært pinlig nerd. Så lenge jeg kan huske satt hun med nesen i en bok. Briller brukte hun også stakkars. Jeg husker da jeg satt på do og bæsjet og så på bildene i Donald-bladene (kunne ikke å lese enda på dette tidspunktet) lurte jeg på om alle måtte lære seg bøker og tegneserier utenat. Jeg forsto ikke hvordan det gikk an å lese. Alle måtte bare memorere ALT kom jeg frem til. 
Jeg vil at alle skal vite at på dette tidspunktet kunne jeg å tørke meg selv. Det var bare å lese jeg ikke hadde lært enda. 
Vi hadde alltid en hel del bøker hjemme. Vi var fattige da, så det var ikke før jeg var tyve år jeg les…