Innlegg

Viser innlegg fra januar, 2016
And if they had the words I could tell to youto help you on the way down the roadI couldn't quote you no Dickens, Shelley or Keats , 'cause it's all been said beforeMake the best out of the bad just laugh it off

Fra sangen Every Picture Tells A Story av Rod Stewart
DILLER I OKTOBER 2015

Bilde
Jeg ligger på etterskudd fordi jeg har et liv. Men akkurat nå, i dette øyeblikk har jeg ikke noe liv. Ute stormer en storm som har fått et navn (Tor) og lommeboka er tom, oppvasken er tatt, hunden ligger under senga og sover, han vil ikke luftes noe særlig når han (9 kg) holder på å blåse ut på sjøen, vaskemaskinen og tørketrommelsen på fellesvaskerommet sluttet plutselig å fungere samtidig, mursteinen Vesle Dorrit av Charles Dickens holder på å ta knekken på meg, jeg kunne alltids gått å ryddet i bua men der er ikke taket tett og det regner ned. Nei, jeg tar en pause av å lese blogginnlegggene DERES og skriver et eget. Diller i oktober 2015 (hurra for notatbok):


1. TV-serien American Horror Story sesong 3 og 4 (bare sesong 1 jeg liker ordenlig godt, så om du er kronologislave slik som meg trenger du ikke å begynne på serien for da må du jo se alle sesongene, ikke bare den beste)

2. Sangen Ordner seg for pappa av Lars Vaular

3. Pønkkonsert arrangert av Steinkjer Pønkforening

4. Inger…

LESEMÅL/LESELISTE 2016

Bilde
Jeg ser allerede nå at jeg ikke har sjans på å komme meg gjennom alle disse. Men! Det er disse jeg ønsker å prioritere og da er det greit å forholde seg til en liste og ha litt å velge i. Det er jo også fint å ha noe å strekke seg etter eller? Stresslese skal jeg ikke. Det er jeg så jævlig ferdig med.
Vi får se hvordan det går. Listen er ikke i prioritert rekkefølge; regner med å begynne med ulve-sakprosa-boka når jeg blir ferdig med Vesle Dorrit (som er en murstein, snart ferdig med Del 1 da, mindre enn 100 sider igjen i den).Jeg blir veldig glad for kommentarer, innspill, tanker og slikt. Ønsker å lese i 2016:PROSJEKT BIBELEN (Ulest i bokhylla)

1. Andre Mosebok
2. Tredje Mosebok
3. Fjerde Mosebok
4. Femte Mosebok

KRISTIN LAVRANSDATTER (Ulest i bokhylla)

5. Kransen av Sigrid Undset
6. Husfrue av Sigrid Undset
7. Korset av Sigrid Undset

KNUT HAMSUN (skal lese som e-bok) 

8. Ved rigets port av Knut Hamsun
9. Livets spill av Knut Hamsun
10. Aftenrøde av Knut Hamsun

SAKPROSA (låner på bibl…

Nyttårsforsett 2015 gikk jo dårlig, jeg hater meg selv

Bilde
NYTTÅRSFORSETT 2015


De som er strøket over gjorde jeg, de som er markert med rødt er de jeg hater meg selv for å ikke ha gjort. Nå går jeg på do og jeg spiser gulvteppet der i skam. Hvorfor akkurat teppet på do er jeg ikke sikker på, kunne jo tatt det på kjøkkenet eller det under det store hundeburet på stua, men det føles riktig å gå ut av rommet fysisk og åpne flere dører før jeg spiser teppet. 

Vær modig. Fortsette å lese og lytte til platene i boken 1001 album du må høre før du dørDra på konserter.Tegne Drikk Captain Morgan og Cola (selv om jeg ikke liker Cola) med isbiter.Smak Bloody MaryØvelseskjøre med noen jeg kjenner minst en gang Fortsette å gå i samtale Lese alle bøkene på årets planlagte leselisteGå opp Oftenåsen minst en gang i måneden - FUCK Gjør frivillig arbeid Henge med Ullrikk så ofte som muligGå på kino 12 ganger (det ble 'bare' 10)Vaske og støvsuge fellesvaskerommet minst en gangVaske og støvsuge fellestrappene minst en gang Kjøp en blueray-spiller.Kjøp en LP…

JEG KOM IKKE I MÅL

Bilde
Dette er bøkene jeg håpet på å prioritere i 2015. Jeg kom langt, men jeg kom ikke i mål. Vesle Dorrit leser jeg nå. Tenker å ta med bøkene jeg ikke fikk lest videre i leseplanen for 2016. De som er strøket ut ble lest:A Tale of Two Cities av Charles DickensLille Dorrit av Charles DickensEli Sjursdotter av Johan FalkbergetBør Børson jr. av Johan FalkbergetDen fjerde nattevakt av Johan FalkbergetDen afrikanske farm av Karen BlixenFørste Mosebok i det gamle testamentes skrifterWolf av Mo HayderSorgenfri av Jo NesbøMarekors av Jo NesbøFrelseren av Jo Nesbø på Lydbok (har lest i bokform for mange år siden, det var min første Nesbø-bok lest)Snømannen av Jo NesbøMysterier av Knut HamsunTerningmannen av Luke RhinehartLes ferdig hele tegneserien Alvefolket som finnes på norsk (takk for lånet Kine!)Jokeren av Lars Saabye ChristensenBlodets bånd av Lars Saabye ChristensenSneglene av Lars Saabye ChristensenMy Big Fat Supernatural Wedding av  L. A. Banks, Jim Butcher, Rachel Caine, P. N. Elrod, Es…

Undulaten og ubehag av Audun Mortensen

Denne teksten finner du i boka Dyr jeg har møtt (2014) av Audun Mortensen på side 86.Undulaten har vent seg til å leve enkelt, og gjør ikke et nummer ut av det. Når den drikker vann, sier den ikke ved enhver anledning at den drikker vann. Hvis den noensinne vil trene seg opp til å tåle fysisk ubehag, vil den gjøre det for seg selv, og ikke i nærvær av uinnvidde. Undulaten omfavner ikke ubehaget, men en gang, en varm sommerdag den var veldig tørst, tok den en munnfull kaldt vann og spyttet det ut, uten å si det til noen. Papegøyen og perspektiv av Audun Mortensen

Denne teksten finner du i boken Dyr jeg har møtt av Audun Mortensen på side 67.


Et interessant perspektiv på de fleste kunstarter er punktet, eller intervallet, hvor den er i ferd med å oversettes til en annen kunstart, ifølge papegøyen. Eller mer spesifikt: Et medium eksponeres tydeligst når det gjendiktes, eller gjenoppstår, som et annet. Dette problemfeltet - hvor et medium eller en kunstart oversettes til et annen - bør være en naturlig inngang til skriving for alle papegøyer.