søndag 30. juli 2017

BOOK BUING TAG


Husker desverre ikke kilden til dette bildet. Vet du artisten bak?
Tips meg!


Fant denne hos Elida og hermer henne. 


Kor kjøper du bøker?


 • På bruktbutikker
 • loppemarkeder
 • på min lokale bokhandel (ikke tilhørende en butikkjede, og i hovedgata i sentrum i den lille byen: ikke på kjøpesenteret)
 • Engelske e-bøker kjøper jeg alltid hos Amazon.com
 • Engelske bruktbøker som ikke selges nye lenger bestiller jeg også hos Amazon.com
 • Norske e-bøker kjøper jeg hos Ebok.no
 • Ellers har jeg kjøpt brukte bøker hos Ibok.no (der fant jeg Ufullstendige fortellinger av Tolkien som jo ikke er i salg som ny lenger på norsk)
 • Har også funnet brukte bøker på Finn.no (der fant jeg nylig den norske 1001-Bøker du må lese før du dør- boka. Den er heller ikke å få kjøpt som ny lenger. )
 • Engelske lydbøker kjøper jeg med appen Audible (også Amazon)
Ser kanskje ikke slik ut men jeg er ikke den som hamstrer bøker akkurat (selv om jeg har nesten 200 uleste i hylla nå, uff!); låner helst fra venner og bibliotek heller enn å kjøpe. Gamle engelske lydbøker finner jeg med appen LibriVox (der er de helt gratis). Det er helst de nyere engelske lydbøkene som bibliotek i Norge ikke har og de kjøper jeg med Audible en sjelden gang.Forhåndsbestiller du bøker, og viss du gjer, gjer du det i butikk eller online?

Nei.

Kor mange bøker kjøper du i gjennomsnitt i månaden?
Det vet jeg ikke . . . Så langt i år er det 39 titler som har kommet meg i hus, da er det snakk om både e-bøker og fysiske bøker. 5 av dem har jeg kjøpt nye, 3 har jeg kjøpt brukt. Resten har kommet med et lesebrett jeg vant, fått tatt over av venner og familie, og noen er lesereksemplar jeg har fått graits fra forlag. Jeg har altså kjøpt 8 bøker selv så langt i år og siden vi er i juli kan vi si jeg kjøper litt mer enn 1 bok i måneden. Litt for mye spør du meg. Jeg vil jo lese dem også...
Benytter du ditt lokale bibliotek? 

Ja! Er der ikke ukentlig akkurat med har nesten alltid en lydbok fra biblioteket på nattbordet. Av og til låner jeg også fysiske bøker. Men det jeg låner mest er DVD-er. Synes det er et fint og lovlig alternativ til å streame filmer og serier ulovlig, eller å laste ned ulovlig. I tillegg er det ikke alt som ligger ute på Netflix eller HBO. Jeg kan ikke eie alt jeg ser for jeg ser mye. Går aldri en dag uten at jeg ser minst en eller to episoder av en serie og går aldri en uke uten at jeg ser MINST en film.

Viss ja, kor mange bøker låner du om gongen?

Når jeg låner DVD-er kan jeg godt låne med meg 3-5 om gangen. Noen ganger mer! Bøker låner jeg helst bare en om gangen. Samme med lydbøker.

Kva er di meining om bibliotekbøker?
Bibliotek og muligheten til å låne fra et så stort og variert utvalg GRATIS har betydd ALT for meg. Jeg elsker å lese i bøker som andre har lest i før meg. Og jeg som leser så mye kan ikke eie alt jeg leser.

Kva syns du om brukte bøker? 

Tommel opp! Jeg er helt for gjenbruk og å spare miljøet. Samtidig så synes jeg det er viktig å støtte opp forfattere med å kjøpe bøker. Da synes jeg bibliotek og e-bøker er et godt alternativ. Så må vi ikke glemme at veldig mange bøker er ikke å få kjøpt nye lenger; da er en heldig om en finner dem brukt! Hvis ikke blir det vanskelig å få lest dem, veldig mange bøker som ikke er å finne som e-bøker...

Står dine leste og uleste bøker saman? 

Nei! De leste står i en pappeske på bua. De uleste står i en massiv bokhylle på soverommet. Når de er lest gir jeg de fleste fortløpende bort til venner eller bruktbutikker. De jeg velger å beholde får altså plass i en stor pappeske. Plass til mange flere der også.


Planlegger du å lese alle bøkene du eiger? 

Jepp. Har gjort det flere ganger også. Lest alle, gitt de bort og fylt opp med nye og brukte.

Kva gjer du med bøker som du eiger, men som du ikkje føler for å lese eller ikkje klarte å like? 

Jeg leser ALT uansett om jeg liker det eller ikke. Etter at de er lest gir jeg de aller fleste bort.

Har du donert bøker nokon gong?

Jepp. Både til bibliotek som selger de videre eller legger de i hyllene for å låne de ut. Har også gitt bort mange, mange esker med bøker til bruktbutikker. Gir bort leste bøker til venner og kjente jevnt og trutt.

Har du nokon gong hatt bokkjøpestopp?

Ja.Har det hele tiden. Prøver generelt ikke å kjøpe bare for å kjøpe. Dette gjelder ikke bare bøker men det meste. Jeg har en minimalistisk klesstil og interiør hjemme til meg. Så klart hender det jeg glipper men det er ytterst sjeldent.

Føler du at du kjøper for mange bøker? 

Ja, men jeg vet veldig godt jeg ikke er den verste der. Kjøper for mange fordi jeg føler jeg bruker for lang tid på å få lest dem. Det er ikke antall kjøpte som er problemet, mer det at jeg tar imot lesereksemplarer fra bokforlaget og det gjør at jeg heller prioriterer å lese dem (fordi det er gøy). Så har jeg det med å prioritere leseprosjekt og serier som ikke er i hyllen min men på biblioteket. Jeg kjøper ikke alt for mange bøker. Men burde være flinkere til å lese dem jeg har. Og ikke ta imot lesereksemplar. Men. He he.

Leser denne nå, av C. S. Lewis. Den er ikke fra min egen hylle heller . . .

Svarer du også på disse spørsmålene? Si fra! Jeg vil lese. 


Jeg har også en Musikkblogg4 kommentarer:

 1. Så interessante svar du har! :-)

  SvarSlett
 2. Jeg ble ikke skuffa, likte svarene dine for tenk! :-) Hermer etter jeg :-P

  SvarSlett

Trivsel!