søndag 7. oktober 2012

Smakebit på en søndag #3 THE LADIES OF GRACE ADIEU and other stories av Susanna Clarke


Smakebit på en søndag er det flotte Mari bak bloggen Flukten fra virkeligheten som står bak. Denne spalten er jeg med på fordi jeg synes det er gøy, gøy, gøy å se hva dere andre bokbloggere leser og også å se hvor mye forskjellig vi leser!

Forfatteren Susanna Clarke ble med en gang en av mine favorittforfattere etter at jeg hadde lest Jonathan Strange og herr Norrell. Les gjerne anmeldelsen min av den tykke, perfekte romanen: jeg elsker den! Håpet til meg og Stine(ei barndomsvenninne som anbefalte meg romanen) er at romanen skal filmatiseres en vakker dag! Filmrettighetene er også kjøpt opp, men foreløpig har ingenting hendt. Vi har begge sett oss ut karakteren Rhaegar Targaryen fra TV-serien Game Of Thrones til å spille den onde alven. Akkurat slik skal han se ut! Nå vel, mer om dagens smakebit!

The ladies of Grace Adies and other stories er en novellesamling. Det er den andre boken Susanna Clarke har gitt ut og flere har det ikke kommet og om det skjer må vi nok vente lenge: Clarke brukte ti år på å si seg fornøyd med Jonathan Strange og herr Norrell og sende romanen til et forlag. Jeg må bite meg selv i fingrene for å ikke skrive et hjerte bak tittelen. Når jeg skriver dette innlegget har jeg kommet til side nitten i novellesamlingen og det er en sann fryd! Det er nesten så jeg ikke prioriterer å gå på do. Ikke nesten, det har jo faktisk hendt. Så langt har det gått bra. Ingen uhell. Smakebiten har jeg valgt fra side en og er begynnelsen på hele boka:

Above all remember this: that magic belongs as much to the heart as to the head and everything which is done, should be done from love or joy or righteous anger. 
And if we honor this principle we shall discover that our magic is much greater than all the sum of all the spells that were ever taught. Then magic is to us as flight is to birds, because then our magic comes from the dark and dreaming heart, just as the flight of a bird comes from the heart. And we will feel the same joy in peforming that magic that the bird feels as its casts itself into the void and we will know that magic is part of what a man is, just as flight is part of what a bird is.


Tidligere innlegg i bloggen min vedrørende Susanna Clarke:
 • Bokomtale av Jonathan Strange og herr Norrell

Flukten button by parajunkee

30 kommentarer:

 1. Tusen takk for fin smakebit:-) Jeg har ikke hørt om forfatteren men skal naturligvis sjekkes ut. Ha en fin søndag,Heidi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Susanna Clarke er en smart dame å se etter ja :-D

   Slett
 2. Jag älskar båda hennes böcker. Hoppas hon kommer skriva mer. Men det kanske tar lite tid ... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at det er flere enn meg som elsker bøkene! :-D Jeg også håper hun skriver mer, gjerne en fortsettelse der hun slapp! Vi får smøre oss med tålmodighet og kanskje en dag...

   Slett
 3. Hehe, ler!:D Herlig at den er så bra at du ikke har tid å gå på do, da må den være bra da:) Noterer noterer!:)
  Takk for smakebit!
  Ha en herlig søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihihihi :-D Fin søndag til deg også!

   Slett
 4. Nydelig! Og for et herlig og entusiastisk innlegg :-) Jeg gleder meg til å høre mer om denne novellesamlingen.

  God søndag (og så får du passe på så du får gått på do, da).

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :-D Hehe, ja, jeg skal passe på! Man må jo bare prioritere..

   Slett
 5. Tack för smakbiten! Ytterligare en för mig okänd författare - spännande!

  SvarSlett
 6. Jeg måtte jo klikke meg inn på omtalen av Johnatan Strange og herr Norell og den hørtes bra ut! Jeg må jo bare lese den etter den bra omtalen! :-)
  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er veldig bra bok, jeg tror ikke du vil angre på det nei!! Fin søndag til deg også!

   Slett
 7. Så artig at du gjorde meg oppmerksom på denne boka av Clarke! Jeg leste Johnatan Strange og herr Norell da den kom ut, og selv om den er veldig mørk og spesiell, så likte jeg den veldig godt. Er det sært å like fotnoter i en roman? Overhode ikke :) Denne novellesamlingen ble jeg i alle fall nysgjerrig på. Språket (og temaet) minnet meg mye om Johnatan Strange...

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett i at språk(og tema) er likt Jonathan Strange og herr Norrell. Også her finner du magi og pennen tilhører helt klart Clarke! Jeg setter også pris på fotnoter i romanen, jo flere jo bedre. Du møter på både Jonathan og Norrell i en av novellene, og The Raven King er også her en del av Englands historie! Disse novellene finner sted i samme lang og i samme tid.

   Slett
 8. flott smakebit ! nå ble eg lysten på å lese den og :)

  SvarSlett
 9. Herregud så creepy det var å se han mannen i game of thrones, for der er jo akkurat slik alven med sølvhåret ser ut!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig med deg der ja. Det var også spesielt at begge hadde gjort oss opp en mening om at de to ligner hverandre. Det må jo være flere der ute som har sett den skremmende likheten, tror du ikke?

   Slett
 10. Susanna Clarke sine bøker går rett på skal-lese-listen min!
  Takk for smakebit og lesetips :)

  SvarSlett
 11. Väldigt fin smakebit :) Tack för tipset!

  SvarSlett
 12. Åh, jeg klarte aldri å komme meg gjennom Jonathan Strange and Mr. Norell, men har fått beskjed om å gi den en sjanse til! : ) Spennende med novellesamlinger, jeg liker smakebiten. :) Takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jeg forstå, den er tross alt veldig lang! Selv skal jeg lese den om igjen. Kanskje kan du høre den på lydbok? ;-)

   Slett
 13. Jeg er så utrolig heldig at jeg har "Johnatan Strange og herr Norell" stående i min bokhylle, ulest! Faktisk så kjøpte jeg boken for hele 5 kroner på det lokale biblioteket, det følte jeg var et røverkjøp.

  Smakebiten fra denne novellesamlingen var vakkin (både vakker og fin he he he) og innlegget ditt var jo bare helt fantastisk! Jeg humret meg gjennom det. Tusen takk for smakebiten, Heidi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, der gjorde du et virkelig godt kupp ja!!! 5 kroner!! Det er ikke mye boka er rundt 700 elller 800 sider!

   Så fin kommentar, tusen tusen takk :D Klem

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE