lørdag 28. oktober 2023

TRE BØKER LEST, TRE BØKER HØRT

 

Lest og hørt siden sist. Lest tre bøker og hørt tre.


Sett ut en vaktpost av Harper Lee (2015)

En bok utgitt som ingen ventet på. Harper Lee hadde bare gitt ut en roman i 1960; den store klassikeren Drep ikke en sangfugl. Selv leste jeg den i 2013 på norsk og her er jeg med den uventede Sett ut en vaktpost i 2023. Lånte den på biblioteket. Vi følger Scout som voksen og minner fra barndommen. Boka er bra den, men jeg er så forvirret. Atticus er rasist- anmeldelsene forberedte meg. Men Scout også?! Hun ser på de med mørkere hud som "enklere", mindre intelligente. Scout mener de med mørkere hud skal behandles likt som de med hvit hud; men de er dummere da. Det mener hun. Hva faen. Er så forvirret.

 Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar (2017)

Hørte som lydbok gratis med biblioteks appen BookBites. Fin ungdomsbok, men forfatteren glemmer formatet. Vi følger to tenåringsgutter som forteller om hverdagen sin gjennom brev og opptak som de sender inn. Men slik guttene forteller er ikke sannsynlig som brev eller lydopptak. Kunne fint fulgt guttene på vanlig «roman vis». Og ikke innsendt materiale.

 


Blodmåne av Jo Nesbø (2022)

Lest på norsk, lånt på biblioteket. Koste meg!

 Forfulgt av Laila Brenden (2003)

 Bok 2 i serien om Hannah. Fra egen boksamling. Kos! Når jeg er ferdig med murstenen jeg leser nå skal jeg lese bok 3.

 


The Ink Black Heart av Robert Galbraith (2022)

Bok 6 om Cormoran Strike. Elsker det. Ga den terningkast 5 på Bokelskere. Jeg lyttet til den på engelsk med Storytel. Nå har det allerede kommet bok 7 også. Gleder meg til den!

 


Vinterstorm av Margit Sandemo (1983)

Bok 10 i Sagaen om Isfolket. Hørte den som lydbok med Storytel. Helt forferdelig dårlig. Ikke akkurat feministisk litteratur dette. Kvinnehat, seksuell mishandling og pedofili. Og Sandemo stiller seg ikke akkurat som forteller kritisk til dette. Huff.
Mine andre blogger:

Sitatbloggen min

2 kommentarer:

 1. Jeg har lest ti titler hittil i år, så ikke akkurat i samme form som i årene jeg leste to bøker uken. Har dog gitt bort ca 100 bøker fra egen bokhylle til det der "gi en bok, ta en bok" tilbudet som er i gamle telefonkiosken ved gamle Studenten. Kikket så vidt inn i kiosken forrige uke og bare fire av mine titler stod igjen da. Ibsen, Shakespear og Tegneserier i bokform til folket, liksom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Leser ikke like mye som før jeg heller. Men vil nok alltid være en leser og definere meg som sådan. Legger jeg sammen lydbøker hørt i år og bøkene lest ligger jeg hittil på 25.
   Elsker den telefonkiosken i Steinkjer. Digg å gi bort bøker. Mange du ga bort! Jeg gir bort alle etter endt lesning.

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE