lørdag 9. november 2013

film film film #7

Soundtrack: Hele LP-en When The Night Full av St. Lucia.

Filmer jeg har sett og likt godt siden sist.

LOL (2012) Ja, det er virkelig LOL at jeg liker denne filmen. Faktisk så ELSKET jeg den. At jeg var full, overtrøtt, vært våken i over et døgn og sliten tidlig på morgenen da jeg så den har ingenting med saken å gjøre, jeg så den nemlig dagen etter for å forsikre meg om at dette virkelig er noe jeg kan stå for. Og jo da. Det er på sin plass å understreke at filmen er helt fantastisk å se full på rødvin og øl, og mett på Essoburger. Det anbefales. Lol lol lol.

The Wild One (1953) Endelig sett. Jeg så den i den lilla sofaen sammen med Christine på en søndag. Jeg spise burger da jeg så denne også, hjemmelaget riktignok, med ost og bacon og loff, laget av Christine. Jeg var ikke klar over at jeg spiste så mye burger og i jøsses, jeg spise burger i dag også!!! First Price-karbonader, grovd brød, lett ost og eggerøre. Hjeeelp. Hva har hendt, for en stund siden spiste jeg laks flere ganger i uken, og nå.. Æsj. Uansett, tilbake til filmen: Marlo Brando som pur ung guttevalp med forbausende lys stemme og sprettrumpe. I like it.Tales of Ordinary Madness (1982) Basert på verk av forfatteren Charles Bukowski. Hybelen til hovedpersonen har helt nydelig blå farge på alle veggene. Sær film, stygge 'gamle' alkoholiserte mennesker som har sex med fremmede.Elsker veggene.


Hysteria (2011) Anbefalt av Christine. Den handler om den vibrerende dildoens opprinnelse og er basert på en sann historie. Fornøyelig, tåpelig og morsom. Utmerker seg ikke på noe vis men er en fin film å se.


The Three of Life (2011) Brad Pitt som streng og bestemt pappa. Dog kjærlig, bare forskrudd. Minner meg litt om stefaren min bare ikke så ekstrem i sine tåpeligheter og ikke fult så kjærlig. The tree of life kan jeg beskrive i tre ord: pretensiøs, kunstnerisk og vanskelig. Jeg måtte lese meg opp på filmen etter å ha sett den for å forstå den. De lange, vakre seksvensene der jorden, universet og havet filmes minner meg en hel del om Melancholia og dere vet hva jeg synes om den.


Captain Phillips (2013) Tom Hanks. Jeg så den på kino en lørdag klokken seks med Kine. Kine fikk nesten ikke start på bilen og jeg holdt på å regne ned på veien. Men vi rakk det. Den begynner rolig og pent forså å bare eksellere til det fulleste der det ingen ende vil ta på helvete. Jeg var så utrolig med underveis og helt på slutten fikk jeg tårer i øynene jeg satt og holdt tilbake. Moderne, fattige pirater som bryter seg inn på store skip for penger og gull. En liten snøball som ruller seg stor. Basert på en sann historie. Mange av dere husker sikkert når det gikk på nyhetene. Det var stor oppstandelse. At lasteskip ikke får lov til å ha våpen om bord til forsvar om det skulle oppstå trøbbel er sykt. Jeg vet ikke om jeg de har forandret på reglementet nå. "Everything gonna be alright, Irish." Grøss.


Ellers har jeg sett Thor 2 (2013) på kino (med Kine). Den havnet ikke i lista her, den er bare OK. Morsom,det skal den ha. Jeg må nok se den en gang til, akkurat som jeg måtte med den første. Men ikke på kino. Holder lenge å se den hjemme i sofaen siden jeg allerede har sett den på kino.11 kommentarer:

 1. Ingen av de filmene du nevner har jeg sett, eller Thor, nei det var den første Thor-filmen. Marlo Brando som ung har jeg sett i en film (husker ikke hvilken), med sprettrumpe ja...Hysteria, The Three of Life (jeg likte også Melancholia godt) og Captain Phillips har jeg ført opp på filmer-å-se-listen. Takker for tips, ha en fin lørdag - med eller uten film :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig! Alle filmene du nå har skrevet opp lå på Watchlisten min på Imdb! :-D Det ble en filmfri lørdag og søndag har sett noen episoder av TV-serier jeg følger med i stedet. :-)

   Slett
  2. Imdb hadde jeg ikke hørt om og da jeg søkte så jeg at jeg hadde sett siden før, men aldri tenkt over at man kan ha en sånn liste der. Man lærer så lenge man lever! TV-seriene er viktig å få med seg, selv har jeg (endelig) sett ferdig Orange is the new black og fikk nesten litt abstinenser da jeg oppdaget at det ikke finnes en sesong 2...

   Slett
  3. Imdb er jeg helt avhengig av, ser aldri en film uten å søkt den opp der før eller etter å ha sett den! Lager også lister der inne med alle filmene jar sett i tillegg til filmer jeg vil se. Super måte å få oversikt på. Lager en 'Filmer sett' liste for hver måned.

   Også DEN slutten på sesongen da!!!! Fikk store abstinenser jeg også! Nå har jeg begynt på en ny Netflix serie, Hemlock Groove, jeg rakk bare å se to episoder før jeg sa opp abonnementet mitt. Men nå, ikveld, skal jeg restarte det!

   Slett
  4. Ah, da skal jeg sjekke ut den siden - jeg har en liste på mobilen, men sant å si er den uoversiktlig og mangler plass til informasjon om filmene.

   Håper det ikke tar altfor lang tid før neste sesong! Hvordan er den serien du startet på?

   Slett
  5. Ja, på den måten er Imdb lettere å bruke enn å skrive lister selv. Det gjorde jeg også før. Det går mye raskere nå! Det er også en app til telefonen til Imdb så hvis noen snakker om en film over en kafe ute på byen kan du fra opp mobilen og legge den til lista på 1-2-3! Utrolig snedig.

   Hemlock Grove (skrives visst med en O) er en rar blandning av True Blood og Twin Peaks! Det er en sær serie, kanskje litt uryddig til tider men jeg flyr gjennom hver episode. Det handler om ungdommer som går på videregående, en varulv og en annen som jeg ikke helt har forstått hva er (han vet det ikke helt selv) som prøver å finne en gal varulv som dreper mennesker i skogen i byen. Mange spennende og unike karakterer med også liker jeg den 'småby følelsen' med hemmeligheter og sladder.

   Slett
  6. Jeg liker lister, og spesielt oversiktlige sådanne så jeg skal snarest innom Imdb for å registrere meg - takker for tips nok en gang :)
   Jeg så første sesong av True Blood, men kom ikke lengre. Twin Peaks...har du sett den? Føler det er hundre år siden den gikk på tv og vi benket oss foran for hver eneste episode!

   Slett
  7. Twin Peaks har jeg sett, noe rastløs og ukonsentrert; det falt ikke helt i smak men greit å ha sett den for det er en serie som blir referert til stadig vekk!

   Slett
  8. Det kan jeg i grunnen forstå, men da den kom den gangen! Ojoj, en helt ny sjanger, eller type og det var mange diskusjoner om hvordan man skulle tolke den. Eller om man likte eller ikke likte.

   Slett
  9. Ja, det er en serie man ikke kan snakke seg mett på, det er så mye med den.. Jeg syntes den er bra, men langdryg og litt for sær he he.

   Slett

Trivsel!

Høsten kommer sent i Alabama