onsdag 1. oktober 2014

BØKER LEST I JUNI-SEPTEMBER


Miley Cyrus, mitt nest nyeste ikon etter Kim Kardashian.
Jeg har også stor rumpe! Det har aldri slått meg jeg kan
VISE den frem i stedet for å SKJULE den!

Hallo!

I dag startet dagen med en bomtur, det var bare å gå hjem igjen, datamaskinene fungere ikke, der var det ingenting å gjøre. Men jeg føler jeg må gjøre noe. Så det blir statistikk-innlegg (hurra!), sakprosa-lesning, Toro Jegergryte-middagsrester-til-middag, lydbok-høring, oppvasktaking, klesvask, skriving av bokanmeldelse og helst sikkert en hel del Keeping up with the Kardashians sesong 6.

Det at jeg i det hele tatt kom meg ut døren i dag var så imponerende at jeg ble rent IRRITERT da det bare var å gå hjem igjen. Dagen må jeg snu med noe jeg synes er bra.


Her er listen med alt som er lest og hørt siden siste statistikk-innlegget for januar-mai 2014:


Roman 

1.Shantaram av Gregory David Roberts
2. To byer av Charles Dickens
3. T.S Spivets utvalgte verker av Reif Larsen
4. Haiene av Jens Bjørneboe
5. Katt savnes av Caroline PaulBarnebok og ungdomsbok

1. Dad runs away with the circus av Etgar Keret
2. Oppfinnelsen av Hugo Cabret av Brian Selznick
3. Himmelfallen av Brian Selznick
4. Jellicoe Road av Melina MarchettaNoveller

1. Suddently, a knock on the door av Etgar Keret
2. Ingen drømmer om Oslo av Ola Jostein JørgensenLydbok:

1. Atter en konge av Tolkien (lest før)
2. Flink pike av Gillian Flynn
3. Flaggermusmannen av Jo Nesbø (lest før)
4. Dead until dark av Charlaine Harris (lest før)
5. Living dead in dallas av Charlaine Harris (lest før)
6. Club Dead av Charlaine Harris (lest før)
7. Kakkerlakkene av Jo Nesbø (lest før)
8. Rødstrupe av Jo Nesbø (lest før)
9. Dead to the world av Charlaine Harris (lest før)
10. Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug
11. A touch of dead av Charlaine Harris (lest før)
12. Dead as a doornail av Charlaine Harris (lest før)Tegneserie: 

1. Jetlag av Etgar Keret (med flere)Dikt 

1. Kvit stein av Åsmund Bjørnstad
2. I slangedans av Sigurd HelsethBiografi

1. Dankert-Anna av Arild MikkelsenThriller 

1. Hanging Hill av Mo HayderKrim

1. Dukkene av Mo Hayder
Nå som jeg er ferdig med listen kjenner jeg at jeg må spise middagen min med en gang etterpå, ble skikkelig sulten.Kjønn

6 kvinner, 12 mennLand

Amerika x 5
Australia x 2
England x 3
Norge x 7
Israel x 1Kilde 

11 Lånt på biblioteket
18 fra egen bokhylle (eller mobil, du vet Audible, og 1 lesereksemplar)

Jeg er fornøyd. Bra variasjon i sjanger, eneste som mangler er sakprosa, men leser en nå så da blir det minst 2 av det i år. Land så er jeg fornøyd med Israel og Australia og Norge. Og alle bøkene lest fra min egen bokhylle da, hallo, det er helt dronning. Det er for mye lydbøker i livet mitt i år, det er virkelig det, MEN de fleste av dem har jeg lest i bokform før. Så da er alt lov.

Nå, til jegergryta!


12 kommentarer:

 1. Har du lest noe av Mons Kallentoft? Isåfall, liker du bøkene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Spissmorkel: I like your name.

   Mons Kallentoft er helt ukjent for meg.

   Slett
  2. Takk :)

   Svensk krimforfatter som jeg synes er veldig bra. Sikkert i samme gate som Jo Nesbø osv.

   Slett
 2. Oi, for en liste!
  Du har også noen av mine favoritter der, som To byer, Oppfinnelsen av Hugo Cabret og Himmelfallen. To byer har jeg lest flere ganger, men skal jeg anbefale en bok av Dickens så må det være Bleak House. Den er nydelig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. To byer skal jeg også lese flere ganger. i 2015 skal jeg lese den på engelsk! Gleder meg faktisk litt, jeg bare smakte på den på i morges, på mobilen med en leseapp. Men kommer ikke til å lese den på mobilen, tror jeg ikke.

   Skal jeg anbefale en bok av Dickens er det Mysteriet Edwin Drood. Love it.

   Slett
 3. Miley <3

  Hva er greia med all gjenhøringa, - er alle disse bøker du har likt så godt at du føler de er verdt å oppleve på nytt, eller foretrekker du å lyte til ting du kjenner gangen i? Uansett imponerende. Jeg tar meg aldri tid til å lese ting på nytt lenger, selv om jeg burde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Miley <3

   Greia med gjenhøringa:

   1. Hvis en en seriebok kommer ut, og det er lenge siden (flere år) siden jeg leste bøkene før den, da kan jeg finne på å høre de på lydbok.

   2. Jeg hører de på lydbok i stedet for å lese fordi jeg føler jeg ikke har tid til å gjenLESE bøker, for lite tid- for mange bøker.

   3. "er alle disse bøker du har likt så godt at du føler de er verdt å oppleve på nytt," - ja.

   4. Det er ikke imponerende i det hele tatt, det er bare trivsel altså. Koster meg ingenting av tid, gjør jo alltid noe mens jeg hører (husarbeid, prøver å sove).

   Slett
  2. Hm, kanskje dette er en mulig løsning for meg også. Jeg skiller jo også mellom bøker og lydbøker - og hva jeg føler hører hjemme hvor. Å høre er ikke å lese. Når neste A song of Ice and Fire bok endelig blir lasert, - skal jeg lade opp med å høre resten som lydbøker.

   Slett
 4. Oi.. For mange lydbøker i livet?? Da ligger jeg dårlig an med drøyt tretti allerede! Hva skjer når man får for mange lydbøker i livet sitt? Det hender jeg føler at det er litt latskap som gjør at jeg velger lydbøker, men det er jo ikke det! Jeg hører f. eks på bøker når jeg går tur med hundene, og de er strålende fornøyd med opplegget. Med bok på øret blir det nok lengre turer enn ellers, snaut tre timer i skog og fjell i tåke og regn- det kan da ikke bli for mye? Og det kan da ikke være latskap??
  Liker forklaringene dine på gjenhøring- det gir egentlig svar på hvorfor jeg hører på lydbøker også: mere tid til bøker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt spørsmål! Hva skjer egentlig når det blir for mange lydbøker i livet. Så lenge en leser tilsvarende antall så tenker jeg det går bra. Men som du sier, det er jo ikke latskap, vi gjør jo så mye bra mens vi lytter. Turer i skog og fjell høres helt fantastisk ut. For noen heldige hunder du har!

   Hurra for mer tid til bøker!

   Slett
 5. Føyer meg til de som er imponert over all gjenlesinga. Hadde selv nettopp en runde der jeg ni-gjen-hørte meg gjennom hele Mobergs utvandringssaga. Jeg leste dem som ung, men det var i papir på norsk, nå hørte jeg lydbøkene på svensk, og det var egentlig som helt nye bøker, litt fordi jeg er blitt gamlere, visere med (forhåpentligvis) utviklet litteratursmak - og litt mer, fordi svensk er fantastisk.

  Har du forresten hørt den siste Harris. Jeg ble så lei etter nestsiste at jeg ikke gadd - men har nå lest litt rundt så jeg vet hva folk klager over, llikevel har jeg ikke snakket med noen som faktisk har lest ferdig hele - har du? og if so - hva synes du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke hørt eller lest den siste av Harris, enda. Det er derfor jeg hører alle jeg har lest, alle bortsett fra en, på lydbok nå. Forbredelse, gjentakelse, påminnelse om alt før jeg leser den aller siste. For den skal leses, ikke høres. Gleder meg!!

   Så har jeg flere noveller av Harris som ikke er utgitt i en samlet novellebok, som jeg også har ulest.

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE