onsdag 1. oktober 2014

KATT SAVNES AV CAROLINE PAUL - EN TILFELDIG LESEROPPLEVELSEJeg var på biblioteket for å levere inn noe, en lydbok sikkert, eller den siste av Mo Hayder, jeg husker ikke; da så jeg den lille, nette boken Katt savnes av Caroline Paul stå fremme til utstilling, klar til utlån. Tittelen og beskrivelsen under: En sann historie om kjærlighet, desperasjon og GPS-teknologi traff meg midt i tryne - dette var helt klart en bok for meg! Jeg sitter i styret i den lokale avdelingen der jeg bor for Dyrebeskyttelsen, jeg er fosterhjem for dyr (merk: katter).

Det er sjelden bøker som ikke en gang har rukket å havne på leselisten min blir tatt opp og lest på den måten. Ytterst sjelden.

Her er den, her ligger den, ved siden av meg mens jeg skriver dette. Den ble lest ut på få dager, husker ikke om det var to dager eller litt mer enn det. Jeg beskriver boken som søt. Svært søt. Og veldig barnslig. Det ble for mye av meg, men underholdende ikke minst.

Dama bak boka mister katten sin i noen uker, og vil, må, trenger å finne ut hvor den har vært. Det er det hele boken handler om: Hennes mange forsøk på å finne ut av mysteriet.

På et tidspunkt fester hun GPS og kamera i halsbåndet til katten for å finne ut av dens vandringer. Dette fikk meg til å bekymre meg over om hun vet å bruke slike halsbånd som åpner av seg selv hvis katten setter seg fast. Dette er så viktig (!) så katten ikke KVELES. Det var alt jeg klarte å tenke på underveis.

Løsningen på mysteriet er så åpenbar at da løsningen kom tenkte jeg at jeg like så godt kunne latt være å lese den. Boka er forresten illustrert av forfatterens kjæreste, Wendy MacNaughton.KATT SAVNES AV CAROLINE PAUL
ILLUSTRASJONER AV WENDY MACNAUGHTON
ORIGINAL TITTEL: LOST CAT. A TRUE STORY OF LOVE, DESPERATION, AND GPS TECHNOLOGY
FORLAGET PRESS 2014
BLOOMSBURY PUBLISHING PLC 2013
BOK OVERSATT AV HEGE MEHREN
ISBN 978-82-7547-761-1
KILDE: LÅNT PÅ BIBLIOTEKET
159 SIDER

4 kommentarer:

 1. He-he! Jeg hadde nok tenkt som deg at dette måtte da være en fin bok for en dyrevenn, men nå slipper jeg antakelig å bruke tid på den. Tolker jeg deg rett så var det ikke helt det store...
  Bedre lykke neste gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bedre lykke neste gang ja! Takk!

   Du tolker meg helt rett, Katt savnet er ingen stor leseropplevelse gitt.

   Slett
 2. Artig at du fant en slik bok sånn tilfeldig, ettersom du tar vare på mange katter som er (forhåpentligvis) savnet. Når du sier at den er barnslig, tenker jeg at omslaget ser ut som den er myntet på barn. Jeg så et program på tv for en tid tilbake hvor noen hadde sjekket hvor katter i et bestemt område vandret. Forskerne festet gps-halsbånd på dem og det viste seg at de slett ikke gikk langt, men patruljerte sine områder som stort sett var avgrenset selv om noen hadde områder som overlappet hverandre. Det morsomme var at kattene gikk inn i naboenes hus og spiste maten til de andre kattene, noe som ble oppklarende for eierne om at de var lite sultne da de kom inn om morgenen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dyrebeskyttelsen søker så klart etter eier en lengre tid før de adopterer bort noen dyr. Men som regel er de ikke savnet, dessverre.

   Du har helt rett, omslaget ser helt klart ut som det er myntet på barn. Men det er altså ikke det. Sært!

   Slett

Trivsel!

LEST OG HØRT SIDEN SIST