søndag 3. mai 2015

Liebster Award

 Soundtrack: Platen Beekeeper av Rangleklods.bloggen til Line har hun svart på en liste med spørsmål. Jeg kopierte og limte inn spørsmålene fra henne:1. Vad läser du just nu?

Akkurat nå leser jeg Jokeren av Lars Saabye Christensen. Den har jeg arvet fra stefaren min. Ikke at han er død altså. Det er min første bok å lese av Saabye. Den er virkelig mørk! Ved siden av hører jeg den tunge Silmarillion av Tolkien. Den låner jeg på biblioteket og formatet er CD-plater. Lytter litt hver kveld før jeg sovner. Det er kos. Boka Silmarillion har jeg lest i trykt bokform før. Den eier jeg og den står pent og fin i bokhylla med resten av bøkene til Tolkien. Tolkien hjerte hjerte hjerte. 2. Vilken av de böcker du läst hittills i år har du tyckt bäst vs sämst om?

Så langt i år har jeg fortært tjuefem titler. Det er ni lydbøker, åtte tegneseriehefter og syv bøker. De jeg har likt veldig godt er tegneserien Alvefolket, seriebøkene om Sookie Stackhouse, biografien om Hamsun (Svermer og erobrer), Anne Franks- dagbok, Eigil Bonde fra Heim og Rundomrask (ny favoritt!) av Tolkien; til slutt den siste jeg har lest som er På vegne av venner av Schau.
De jeg rett og slett ikke har likt er Før jeg sovner av S. J. Watson, og boken Og været skiftet og det ble sommer også videre av Pedro Carmona-Alvarez.3. Vilken genre föredrar du och varför?

Jeg leser så allsidig at det kan jeg ikke svare på. 4. Vad är det som får dig att fastna i en bok?

Språket. Har ikke boken et godt språk har den ingenting. 5. Vem är din favoritförfattare?

Før var Anna Gavalda en favoritt men etter å ha lest hennes siste er jeg ikke så sikker lenger. Hun har blitt så svulstig.. Svulstig har hun alltid vært, det er sant. Kan være jeg som har forandret meg? Andre favoritter som fortsatt står stødig er Etgar Keret, Tolkien, John Ajvide Lindqvist, Stephen Chbosky, James Baldwin, Ola Jostein Jørgensen, Jan Guillou,Didrik Morits Hallstrøm, Lina Undrum Mariussen, Reif Larsen, Helen Dewitt og Susanna Clarke. Alle favorittforfatterne mine lever enda bortsett fra Baldwin, må han hvile i fred. Herrigud, jeg holdt på å glemme Charles Bukowski, digger ham! Han er også død. 6. Om du skulle åka iväg på en resa ikväll och stanna borta i några veckor: vilka böcker hade du packat ner i väskan?

Jeg hadde så klart tatt med de jeg allerede holder på med: Jokeren og Silmarillion. I tillegg hadde jeg tatt med boka med tre romaner i seg av Johan Falkberget fordi det er de romanene som har stått lengst ulest i bokhyllen, og fordi de er på årets planlagte leseliste.
Jeg tror det hadde vært lesestoff nok for noen uker, men for sikkerhetsskyld hadde jeg tatt med When God Was a Rabbit også. Den står også i bokhyllen og er en av dem som har stått der lengst ulest. Jeg liker å lese bøker i den rekkefølgen de flytter inn hos meg forstår du. På den måten blir ingen forbigått. Det er jo ingen vits i å ha bøker om de ikke har blitt lest? Bøker er ikke til pynt for meg. De samler støv og tar plass. Etter å ha lest de vil jeg helst kvitte meg med de fleste av dem. Men det er ikke så lett det heller faktisk. 7. Brukar du läsa om gamla favoriter?

Ja. 8. Vilken årstid får du mest läst?

Leser året rundt. 9. Vilken klassiker skulle du vilja läsa men har inte hunnit med/tagit tag i ännu?

Det er så MANGE. HVOR SKAL JEG BEGYNNE ... This Side of Paradise av F. Scott Fitzgerald, On The Road av Jack Kerouac, Naked Lunch av William Burroughs, Animal Farm av George Orwell. Jeg kan fortsette for alltid. 10. Föredrar du fysisk bokhandel eller nätbokhandel?

Fysisk bokhandel fordi det er autentisk. Liker også følelsen av å bestille på nett, fordi det kiler i magen når jeg åpner pakken jeg finner i postkassen akkurat som på juleaften. Så langt i år har jeg kjøpt og lastet ned to bøker med mobilappen Audible, kjøpt en bok brukt hos Amazone, kjøpt og lastet ned to bøker fra nettsiden ebok.no og kjøpt to bøker hos min lokale bokhandel i hovedgata i byen. De to bøkene forhåndsbestilte jeg og kjøpte på Mammutsalget. 11. E-bok eller tryckt bok? Varför?
Trykt bok. Mer autentisk det også. Men jeg leser raskere på skjerm! 
For å sitere Line: "Normalt er det nå jeg skal tagge 11 venner, men jeg velger heller å si.. Vil du svare på spørrsmålene.. Så do it "Da jeg dro på metallkveld med konserter i blå parykk, rosa caps og rosa sko. 2 kommentarer:

  1. Har bestilt animal farm på biblioteket, gleder meg til og lese den!

    SvarSlett
    Svar
    1. Nice! Har virkelig tro på at den er styggbra, jeg mener - det må den jo være! Kos deg! :-D

      Slett

Trivsel!