tirsdag 17. januar 2017

POLITI AV JO NESBØ - HARRY HOLE #10

Bildekilde: Bokelskere.noHan så opp. Og smilte. Katrine hadde alltid vært forbløffet over hvilken forvandling ansiktet hans gjennomgikk når han smilte. Hvordan det kunne blåse bort det harde, avvisende og livstrette han hadde pleid å bære som en sliten frakk. Hvordan han med ett slag kunne se ut som en leken, voksen guttunge som sola skinte ut av. Som en bergensk godværsdag i juli. Like kjærkommen som den var sjelden og kort.


Fra side 175.

Forrige bok om Harry Hole avsluttet så bra og spennende at jeg bare måtte begynne på neste med en gang. Politi er den nyeste som har kommet ut (2013). I år (2017) kommer det en ny. Oh, store glede. Jeg satser på å låne den fra Kine (link til bloggen hennes) slik som jeg har gjort med Politi. For ventelisten på biblioteket blir helt sikkert gigantisk lang.
Politi forsetter noen måneder etter der Gjenferd slutter.Truls kjørte ned i tunnelene og inn i Oslos buk. Bilpartiet ute til høyre hadde kalt de nybygde tunnelene for hovedstadens livsnødvendige blodårer. En representant for miljøpartiet hadde svart med å kalle dem byens tarmer, de var kanskje nødvendige, men de fraktet like fullt dritt.


Fra side 269.Så mange bad guys det er i boka her. Jeg var sint på Nesbø. Jeg hadde lyst til å grine. Endte med å gjøre det også. I politi er nesten alle kjente, gamle ansiktet samlet. Det fikk meg til å lure (og være redd for) at dette er den siste Hole-boka. Det orker jeg ikke. Heldigvis oppdaget jeg at det kommer en til i serien. Forhåpentligvis flere senere også. Jeg er så glad i Harry; jeg føler jeg kjenner ham i det virkelige liv. Politi er en litt treg bok, ikke sånn type marathon-bok som Gjenferd. Men det er aldri kjedelig. Språket og stilen til Jo Nesbø er kulest som vanlig. Han lurer meg hele tiden. Det er slemt (men veldig bra). Oppbyggingen er fryktelig lang. Litt kjedelig er det jo med etterforskning som ikke kommer noen vei. Det som kjennetegner boka her er at den bruker lang tid, at den er trist, at språket er godt (som vanlig), at Nesbø lurer og manipulerer leseren hele tiden. Det er ganske fantastisk. Men jeg skulle aldri ha lest to seriebøker som tilhører samme serie på rad. Jeg vet jo bedre; jeg vet jeg liker bøkene bedre når jeg lar det gå noen andre bøker i mellom. Men det er mulig resultatet ville vært det samme. Ellers synes jeg det var hulrom i plottet. Jeg synes alle, bortsett fra Harry, var unødvendige dumme og trege. Jeg synes Politi lignet tidligere bøker. Og med alle de gamle, kjente ansiktene som er samlet i Politi: Hvor er lillesøsteren til Harry Hole? Søss. Skrevet det før, skriver det igjen: Språket er godt. Og det har vært underholdene. Jeg elsker Harry.«Kom nå.»
«Vil du vite hva jeg har under kjolen, Harry?»
Hun satte den ene nakne foten opp på skrivebordet og lot lårene gli fra hverandre. Harry var så rask at hun ikke rakk å reagere da han nappet foten hennes ned fra bordet.

«Ingen andre enn mine egne føtter på mitt skrivebord, takk.»


Fra side 214.Politi av Jo Nesbø
2013 Aschehoug og Co
2. Opplag 2014
ISBN 978-82-03-35597-4
Pocket
Krim
Seriebok
Norge
Bokkilde: låner av Kine
526 Sider
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            


Jeg har også en 


OG EN 7 kommentarer:

 1. Bra anmeldelse, som vanlig :-D
  Jeg kommer nok ikke til å kjøpe den nye Harry Hole boka før den kommer i pocket (siden jeg er så sær at jeg skal ha alle bøkene i serien i samme format) så det kan ta lang tid før du får lånt den av meg... Jeg satte meg på ventelista på biblioteket, i tilfelle den blir ledig der før den kommer ut som pocket. Hvis jeg ikke likevel blir for utålmodig å kjøper den innbundet da, det kan jo hende :-P

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes du, takk! Jeg hadde egentlig skrevet mye mer, en midtdel, men ble for å slette det og biblioteket stengte straks og jeg orket ikke å vente med ¨å publisere, skrive på nytt osv. Vond rygg skulder hadde jeg også. Å skrive på nytt kom ikke på tale, haha.

   Oj, går det an å sette seg på venteliste på bøker som ikke har kommet ut enda.
   Jeg venter da bare til du har den i myk innbinding og har fått lest den selv. Null stress. Har da nok å lese haha. Kristin Lavransdatter som jeg leser nå er på tre bøker og er på til sammen over 900 sider. Har lest hundre nå da.

   Slett
  2. Aha. Skjønner. Men ja, jeg synes det :-)

   Ja det går visst an. Visste ikke det jeg heller, helt til jeg så et innlegg biblioteket la ut på facebook om at det gikk an. Så jeg søkte boka opp på biblioteket sin nettside, fant den, bestilte den og er dermed i kø.
   Du har vel nok å lese ja. Går vel aldri tom for det ;-) Ah, Kristin Lavransdater... Bringer meg tilbake til ungdomsskolen. Leste ikke bøkene da, vi så filmen i klasserommet :-P Skulle vel ha lest dem en gang jeg også.

   Slett
  3. Jeg regner med at du bare får låne den en uke da, hurtiglån som det heter. Blir sånn med bøker som mange står på venteliste på. Det blir for mye stress for meg, men regner med du klarer å lese en Harrybok på en uke ganske lett ;-D

   Jeg kan ikke huske å ha sett filmen på skolen. Men skal helt klart se en gang etter å ha lest ferdig bøkene! Du kan få min utgave med 3-1 når jeg er ferdig med den. Regner med jeg ikke skal eie den etter den er ferdig lest. :-)

   Slett
  4. Rekker nok å lese Harry på ei uke ja ;-)

   Jaaa, takk! :-D

   Slett
 2. Leste med et øye da jeg går med planer om å (endelig? omsider?) kaste meg over Harry Hole. Har til nå kun lest Sønnen av Nesbø, uten spesiell begeistring, men føler jo at man som norskeleser bør ha lest Harry. Hørte noen sa Rødstrupe var beste boka. Enig? Er serien verd lesetida. Ahh, kom på, jeg har hørt førsteboka i den nye serien på lyd (engelsk) og det var blant mine dårligste lydbokopplevelser. Har til nå lagt skylda på Patti Smith (som leste), men man vet jo aldri. Kanskje Nesbø rett og slett ikke er for meg.... (?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er aldri forsent å lese Harry. Jeg synes alle bokene er veldig gode. Spesielt språklig. Rødstrupe er for meg helt klart den beste! Etter den kommer Frelseren og Gjenferd.
   Jeg ville nok ikke hørt de på englesk.... om du absolutt skal høre de så for all det gjør det på norsk! Det må sies jeg ikke har stresset med Harry. Jeg har holdt på med serien siden tenårene og ikke gjort meg ferdig før nå, hehe. Synes serien holder seg. Har både hørt de på lydbok (på norsk, nesten alle) og lest de (på norsk). Jeg har bare hørt en nye SNØ-serien til Nesbø på lydbok. Har ikke begynt på Sønnen enda men har den stående ulest i hylla.

   Slett

Trivsel!

LEST OG HØRT SIDEN SIST