onsdag 25. oktober 2017

DILLER AUGUST OG SEPTEMBER 20171. I august holdt jeg på å bli helt gal. Jeg bor i fjerde etasje, på hybel som jeg leier. I flere måneder var det en pipelyd som gikk konstant. Den kom fra ute og den holdt på å gjøre meg sinnsyk. Jeg sov dårlig, ble veldig sensitiv og irritabel. Gråt en del. Siden lyden fortsattte å vedvare trosset jeg den sosiale angsten og presentasonsangsten (hvem er jeg, en liten dritt, uten høyere utdannelse, et håpløst tilfelle som bare tar opp plass (sånn er det ikke lov å tenke)) og pratet med folk - naboer, butikkarbeidere i byggene rundt og etterhvert som jeg fikk navn og telefonnummer - husvertene. Ingen ville annerkjenne at lyden kom fra dem. Jeg ringte mange. Jeg skrev mange sms-er. Jo mer jeg jobbet, jo mer bevisst ble jeg på lyden, og jo mer jeg snakket om det jo mer frustrert ble jeg. I flere måneder pågikk en lydforurensning og ingen har tatt tak!
Jeg kom i mål. Etter mange telefonsamtaler med en mann som ikke var enig i at lyden kom fra ham, etter mange sms-er, og hjelp fra min egen husvært ble det ordnet. Lyden kom fra ham. Synd ingen ville høre på lille meg uten penger og status. For jeg hadde jo rett. Og nå er det. STILLE.
2. På mobilen min har jeg mange filmsnutter av mørke kvelder der lyset på mobilen er på mens jeg filmer, du ser gress og du ser hundebæsj. Mange slike filmer ligger på mobilen min. Jeg glemte å ta med hodelykt, alltid, eller å kjøpe en liten lommelykt, også kjent som "en bæsjelykt" blant hundeeiere. Så jeg brukte mobilen som lommelykt. Idag - i oktober - , for dere som ønsker å vite det (og det vet jeg mine lesere gjør) har jeg endelig fått tak i en bæsjelykt. Den er rosa og skinnende og liten (plass til den i lomma).3. I august har jeg notert at jeg ikke gjorde det jeg skulle og at jeg hatet meg selv. Jeg er glad jeg skriver dette i oktober, nå er selvhatet bare det vanlige og jeg gjør det jeg skal gjøre.4. Når jeg går tur med en hund med problematisk adferd kan jeg ikke gå med propper i ørene og lytte til lydbok. Jeg kan ikke se ned på mobilen mens jeg går. Jeg må følge med på omgivelsene konstant (ja, det er energikrevende for jeg bor MIDT I BYEN), lese hunden og alltid "være på-en". Så hva gjør jeg da, det kan faktisk bli ganske kjedelig å gå tur hver dag, mange ganger om dager. Jeg forstår hunden synes det er aller toppers. Men enkelte dager føles det meningsløst å bare gå og gå og gå . . .  Så jeg plukker tomflasker, putter de i Ikea--sekker på bua, panter dem og tar pengene momentant på posten der jeg putter de inn på kredittkort-kontoen som jeg betaler ned. Kontoen har jeg stengt så der går det bare nedover. Tilfredstillende og turene med huden blir miljøvennlig og faktisk ganske morsomt. Det har gått så langt at folk som går tur med oss plukker tomflasker FOR MEG også. Alle vil se flaskene først. DER ER DET EN! Anbefales, folk er noen svin. Jeg har ikke oversikt over hvor mange hundrelapper jeg har betalt ned bare på grunn av pantflasker jeg plukker her og der i skog og by på turer, men det er ganske mange . . .


Slik som dette ser jeg ikke ut. Dette er meg med masse sminke
og med ekstrem filter på mobilen. 

5. Skrive om, tenke på og lese serien om Narnia av Lewis. Nå - i oktober - er jeg ferdig med hele serien. Akk.
6. Se ferdig sesong 4 av Fear The Walking Dead.

Bildekilde: Pinterest.com
7. På tur med hunden fant jeg en ganske kraftig svart kam noe som passet jeg bra for jeg har faktisk tenkt på å kjøpe meg en kam i sikkert 10 år men aldri kommet på det når jeg er på butikken, haha! Jeg vasket og desinfiserte den og hei ryddig hårskille.


8. Jeg leste i romanen Iris og Ruby av Rosie Thomas. Har skrevet om den her inne.9. Familiedrama. Det Tolstoj sa.


10, Annabelle 2: Creatin på kino


Bildekilde: Pinterest.com


11. Vår vingård i Bourgogne på kino 


Bildekilde: Pinterest.com


12. Dokumentarfilmen Barndom av Margreth Olin

13. Jeg så en helt nydelig rosa himmel.

14. Jeg først hørte, så; hørte meg frem, og der så jeg en hakkespett i en furuskog.

15. Den nye filmatiseringen av It på kino. 

Bildekilde: Pinterest.com


16. På tur med hunden fant jeg en pakke med sigaretter i seg. Jeg har jo sluttet så den ga jeg min søster. For å være ærlig var klokka 23-00 ish en lørdagkveld, det var "nattaturen" vår før senga, søstra lå og sov så jeg la den i sykkelkurven hennes og sendte henne en sms om funnet.

17. På tur med hunden fant jeg et sitteunderlag. Det var fint for det jeg har er av tovet ull og ikke vanntett. Hadde ikke flere. Men idag, når jeg skriver dette, har jeg forlagt sitteunderlaget jeg fant et sted, noen andre har sikkert funnet det og forhåpentligvis tatt det i bruk.

18. Regn. Sol. Regn. Sol. Regn.

19. Plukke bringebær på turene rett i hånd momentant til munn.

20. Mestring!

21. Lite husarbeid, ehhe.

22. Håpløs hund, håpløs eier.
23. Fint vær, skynde seg ut.

24. Gilmore Girls på Netflix.


Bildekilde: Pinterest.com

25. Trainspotting 2!

26. Skrekk-dramaet It follows

Bildekilde: Pinterest.com

27. Filmen 28 days. Sett den før, er en favoritt. Digger Sandra Bullock.

Bildekilde: Pinterest.com
På bruktbutikk kjøpte jeg noen få bøker. Ehhe. Betalte bare
100 kroner for alle disse . . .
Takk for oppmerksomheten! Nå skal jeg legge meg i sengen og lytte til lydbok til jeg sovner.Jeg har også en Musikkblogg

2 kommentarer:

 1. Hjulskift av Vigdis Hjorth er bra! Gled deg til den ☺ lenge siden jeg har vært innom deg nå, på bloggen. Godt å "se" deg igjen!
  Hilsen Kristin (Demeter på bokelskere)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott, det lover godt for Hjulskift!
   Kjempe trivelig med kommentart fra deg!

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE