fredag 26. juli 2024

WOLF AV MO HAYDER ER FILMATISERT

 

Boka Wolf (2014) av Mo Hayder (F. 1962-2021) er filmatisert! Det er en TV-serie på 6 episoder. Så den på MAX og liker det jeg så. 




torsdag 18. juli 2024

PIRANESI SKAL BLI FILMATISERT

 
Romanen Piranesi (2020) av fantastiske Susanna Clarke (F. 1959) skal filmatiseres av Travis Knight. Det gledes! 

Kilde. 

Bildekilde. 


Mine andre blogger:

Sitatbloggen min

fredag 5. juli 2024

PIRANESI MED MER


Hei! 

Her er hva jeg har lest siden sist. Hele 3 (!) nye favorittbøker (jeg lystleser for sjeldent, se hva som skjer når jeg slipper meg løs, tre stykk!), mursteinskamp og koselesning. 


Piranesi (2020) av Susanna Clarke (F. 1959) 

En ny favorittbok! Det skjer ikke ofte altså! Jeg har lest alle bøkene som er utgitt av Clarke og jeg elsker bøkene hennes. Denne lille romanen handler om Piranesi som bor i et endeløst slott med mange statuer. "Huset" (som Piranesi kaller det) har endeløse mengder rom, ganger og statuer. Piranesi bruker dagene sine på å utforske. Han vet fortsatt ikke hvor langt palasset strekker seg. Romanen handler om ensomhet og om overlevelse i ensomheten. Og den er vakker! Når jeg tenker på hovedpersonen Piranesi har jeg lyst til å gråte. Ikke fordi boka endte trist eller noe. Jeg bare synes det var så fin en historie. Den traff. Sjangermessig er dette fantasi. Jeg lånte boka på biblioteket. 



Slutten på verden slik vi kjenner den (2015) av Erlend Loe  (F. 1969)

Bok #3 i trilogien om mannen som heter Doppler. Mannen som stakk til skogs, rømte fra sin familie, hus og arbeid. I bok #3 kommer han tilbake fra skogen. Han spionerer på familien sin fra en furu han bor i i mange måneder. Han er om mulig enda sykere (psykisk) enn han var i de andre to bøkene. Vil gå så langt som å si denne boka var ganske ekkel. Har gitt den terningkast 2 på Bokelskere. Håper det ikke kommer flere bøker om Doppler. Jeg liker ham ikke. Her ble det for mye runking. Lånt på biblioteket.



Men hvem er du? (2023) av Martin Ernstsen (F. 1982) 

Biografisk tegneserie jeg lånte på biblioteket. Den er så kul og fin. Enda en ny bokfavoritt! Denne boka var avbildet på baksiden av Nemi sitt juleblad 2023. Reklame/annonse, ikke sant. Og slik fanget den min oppmerksomhet. Den handler om Martin og hans forhold til sin far som har alzheimer. Vondt, ærlig og fint! I bokhylla mi har jeg hans Du snakker med feil person (2014), den skal jeg begynne på ganske snart. Den er også biografisk og er en slags tegneserie-dagbok. Men først må jeg lese ferdig Else går til psykolog (2018). 




Hvis det ikke brenner (2023) av Ronja Ragnhild Svenning Berge (F. 1984)

Også lånt på biblioteket. Tegneserien var avbildet med boka over her på baksiden av et Nemiblad. Takknemlig for det. Terningkast 5. Stemningsfullt. Mystisk - fikk ikke svar på alt jeg lurte på men det var heller ikke poenget. En stille og melankolsk tegneserie. 




Mora mi (2023) av Trond Bredersen (F. 1956) 

Enda en favoritt. Jeg har lest så mange fine bøker i sommer og vår! Dette er en biografisk tegneserie. Lånt på biblioteket. En lesende mann anbefalte denne boka i sin anmeldelse han skrev på Goodreads om Hvem er du (se boka lenger opp). En bok fører til en annen bok. Tematisk berører bøkene litt det samme temaet. Trond skisser og tegner mens han besøker mora si som har alzheimer. Boka er lun, varm, meget morsom og fin. Jeg har lyst til å gi denne i adventsgave på arbeid i desember men som regel skal adventsgaver koste rundt 100 - 150 kroner. Men jeg kan jo jukse? Jeg arbeider på et sykehuset som helsesekretær så tematisk er denne å regne som faglig påfyll. Den er så morsom og fin altså. Terningkast 6. 






Det åttende livet - til Brilka (2014) av Nino Haratischwili (F. 1983) 

Murstein på 1147 sider. Tok meg 257 dager å lese. Dette er ikke en dårlig roman, men den er for lang. Det er mitt synspunkt. Skulle vært strammet opp. Boka kunne vært på 500 sider. Ble for gjentagende. Boka er historisk. Handler om Russland, Georgia, mange kriger, kjærligheten, traumer og vi følger en familie gjennom 100 år. Boka er så mye mer enn dette. Den er mektig, den er fin, den er veldig mørk. Godt og intelligent skrevet men Phu! Mørke, tunge saker. Terningkast 4. Jeg dro (før jeg rakk å lese den ferdig) på Trøndelag Teater og så stykket. Boka kjøpte jeg forresten for 5 kroner (!) på biblioteket. En kassert bok. Regn på hvor lite jeg betalte per side! Hå hå for et kupp! Det var min søster Anna som anbefalte romanen. Da jeg betalte for den tipset bibliotekaren om teaterstykket. Da var det bare å hive seg rundt og lese. Jeg ble ikke ferdig i tide, men det er fint å ha mål å arbeide seg frem til. Og teaterstykket eller boka ble ikke dårligere fordi om jeg ikke var ferdiglest. Når jeg har lest en murstein må jeg kompensere med å lystlese lenge etterpå. Flere som har det sånn? Klarer ikke å gå rett fra en murstein til en annen! 







Gutten som elsket rådyr (2018) av Samuel Bjørk (F. 1969) 

Bok #3 om politi Holger Munch og Mia Krüger. Lydbok, lyttet med Storytel. Helt ærlig husker jeg ikke noe særlig fra lydboka. Dette er jo film på øret. Gitt den terningkast 4. Digger titlene i denne serien. Men føler trådene er rotete? Alt det vonde og kriminelle trenger jo ikke å ha direkte linjer med Mia og Holger. Ikke sannsynlig. De kan jo etterforske saker som ikke har noe med dem å eller deres pårørende å gjøre. Come on. 



Drømmesyn (2003) av Laila Brenden (F. 1956) 

Bok #3 om Hannah. Dette er koselesning. Akkurat nå leser jeg bok #4 som heter Hevnlyst (2003). Perfekt å lese om sommeren. Og lese etter en murstein. Fra egen bokhylle, fått av min navnesøster Heidi. Vi følger Hannah, hennes kjæreste, hennes barn og bygda hun bor i. Presten ser mørkt på at hun skal ha barn med og bor sammen med en mann uten å være gift. Her er det fine naturskildringer og vi får innsyn om hvordan de levde før. Hannah har en gård på Hemdesdal og et stort gods i Danmark. Sønnen til Hannah er også synsk. Mye spennende som skjer og som i de tidligere bøkene er det ikke alle som vil familien godt. 



Se så! Da har dere innsyn i alt jeg har lest siden sist. Nå leser jeg Else går til psykolog også bok #4 om Hannah da. Digg er det! 

Mine andre blogger:

Sitatbloggen min




Biografiske tegneserier blant annet