søndag 28. april 2013

Smakebit på en søndag #10 FABELDYR OG HVOR DE ER Å FINNE av Salmander Fisle (Rowling)


Den nette, røde Fabeldyr leste jeg ut natt til lørdag. Den skuffer stort da det nesten ikke er illustrasjoner i den. Tenkt deg et dyreatlas nesten uten bilder av dyrene? Skapningene i denne boken er fantasifulle og av den grunn er det  desto mer nødvendig med flere illustrasjoner. Alle skapningene i denne boken er fra virkeligheten og er på ingen måte en spøk selv om det sies at det er fiksjon. Det er det ikke.

Favorittdyret mitt fra samlingen er KAKLEKNOLLEN men smakebiten handler om STRYPENØKKEN. Dette er informasjon som er viktig for alle og her har dere også grunnen til hvorfor jeg alltid sparer litt av agurken etter taco til en uværsdag:
Strypenøkken ernærer seg av menneskeblod, men kan overtales til å la være å skade en person hvis den får slengt til seg en agurk hvor vedkommendes navn står risset inn.   

Nyttig ikke sant? Jeg ønsker nesten alle en riktig trygg søndag og håper ingen blir utsatt for drap pga mangel på agurk i vesken. Hvis uhellet skal være ute har jeg ikke noe annet å si enn I told you so. Nå skal jeg legge meg og snorke. Når jeg står opp skal jeg ta meg en røyk og lese dikt, kanskje også litt fagprosa om jeg er flink. Og alt dette med fjernsynet på i bakgrunnen uten lyd. Har dere sett bleiepakke-reklamen for Rimi? HAHA den babyen som sitter på stumpen sin med hendene rett ut som bumper opp og ned er SÅ MORSOM. Det er min favoritt-reklame i disse dager.28 kommentarer:

 1. Det där är ju bra information att ha :)

  SvarSlett
 2. Den reklamen har jeg ikke sett. Lite TV etter at jeg begynte med bokbloggingen. Vet ikke om jeg har plass til agurk i lommene. De er fulle av hundegodteri, bæsjeposer og furukongler. Og hvorfor jeg vandrer rundt med kongler i lommene, se det vil jeg ikke fortelle....

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha!

   Du kan alltids bruke kongler som slagvåpen om en agurk ikke er tilgjengelig.

   Slett
 3. Ja, dette er informasjon som kan skille mellom liv og død! Synd at det ikke er flere illustrasjoner, det skulle vært av hver eneste skapning for å gjøre det enklere å gjenkjenne dem. Ha en fin søndag, Heidi :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fryktelig dumt var det. Flere illustrasjoner i bøkene skader ingen. Fin søndag til deg også, Birthe :-)

   Slett
 4. Fantastisk smakebit! Nå ble jeg med ett bekymret fordi jeg ikke har agurk hverken i vesken eller kjøleskapet! Forhåpentlig overlever jeg til i morgen slik at jeg kan kjøpe meg et par av sorten og ha på lur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vær forsiktig, trå varsomt og følg med over skulderen!

   Slett
 5. Herlig innlegg,Heidi:)Dumt at det ikke fantes illustrasjoner i boken,det burde det ha vært! Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank youu :) God søndag til deg også!

   Slett
 6. Haha, det var bra att veta!

  SvarSlett
 7. En annerledes og underfundig smakebit - denne må jeg sjekke ut : )

  Agurkene boltrer seg allerede i magen - de rekker ikke å komme til lommene : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Aj aj, får håpe du løper fort da ;-)

   Slett
 8. hehe kuleste smakebit så langt.. For det er jo en overlevelses tip :P hehe

  Desverre ingen agurk her i huset.. Og alt er stengt.. Heldigvis har jeg vuffen te å beskytte meg :P hehe
  Så her er som Tone sier.. Lommene full av bæsjeposer å hunde godbiter.. Så kanskje det kan friste i stede :P

  Må se å få lest denne også.. Når jeg finner den igjen på lofte.. Har bare bladd i den.. Men enig.. Kunne hat flere illustrasjoner..

  SvarSlett
  Svar
  1. Woho, tøft 8-)

   Sto ikke noe i 'atlaset' om at Strypenøkker liker hunde-godt men det skader ikke å prøve. Du får si fra om det falt i smak ;-)

   Slett
  2. skal holde deg oppdatert.. Hvis jeg møter en ;)

   Slett
 9. Denne har jeg også, og den om rumpeldunk.. svoren Potter-tilhenger ja ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg (endelig) lest alle Hp-bøkene av Rowling. Jeg har fortsatt ikke lest den siste romanen for voksne som hun ga ut i fjor. Den ligger på lesebrettet og- kjøpt og lastet ned- venter på meg.

   Har du lest Skaldes Skurre historier da?

   Slett
 10. En fin smakebit! Jeg har dessverre ingen agurk tilgjengelig, så det får heller bli *I told you so* tenker jeg :-D JEg har faktisk ikke lest denne, det vil si at vi ikke har den på jobb, og det er igrunnen ganske så rart. Den siste dyreboken jeg leste (på jobb) er Doktor Proktors sensasjonelle samling av D.D.S.Ø.I.F. (dyr du skulle ønske ikke fantes) :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Doktor Proktors sensasjonelle samling av D.D.S.Ø.I.F. høres ut om den hører til i samme gate ja. Håper den har flere illustrasjoner da. Knall tittel :-D

   Skikkelig rart dere ikke har Sabeldyr og hvor de er å finne, den hører jo til Harry potter-universet.

   Slett
 11. Herlig smakebit:) Minner meg på at vi har "Skalden Skurres historier" ein eller annan plass her i huset, må spore den opp snarast!

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig, gjør det! :-D Jeg likte Skades skurres historier best av alle 'de tre små' utgitt av Rowling ved siden av de lengre HP-bøkene.

   Slett
 12. haha herlig! Jeg skal begynne å ta med meg agurker over alt! ;) Men synd det ikke var nok illustrasjoner! De er ofte den beste delen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå fikk jeg så lyst på agurk, må kjøpe meg i morgen, både til våpen og å knaske på. Underveis i lesningen ble det bare utrolig slitsomt å se for seg alle disse dyrene. Det er jo ikke akkurat som om den lille boka er en språklig reise :p

   Slett

Trivsel!

PIRANESI MED MER