tirsdag 3. november 2015

ODD ER ET EGG AV LISA AISATO - LOVE ITBildekilde.


Dette var den tredje barneboken av Lisa Aisato jeg leser, og den andre hun ga ut. Fire barnebøker har hun skrevet og illustrert selv. Jeg elsker alle fire. Fremsiden på Odd er et egg er et kunstverk.


"Dette er Odd. Han er snart syv år, og i snart syv år har hodet hans vært et egg."

Tenk om hodet til Odd blir knust. Odd har angst. Han gruver seg alltid og er sikker på noe vondt vil skje ham. Det er angst. Vi er mange som sliter med angst, statistikken sier de fleste vil oppleve en periode med sterk angst minst en gang i løpet av sitt liv. Tankene og følelsene til Odd er gjenkjennbart. Du er ikke alene, Odd! Moren til Odd er en høne. Det kan forklare hvorfor hodet hans er et egg. Odd er ensom og har ingen venner. Det er ikke enkelt å bli kjent med noen når en skiller seg ut og ikke kan være med på alt som andre gjør. Hva om hodet hans knuses? Det er synd på Odd.


Forfatteren. Bildekilde.Men en dag får han seg en venn. Hun er også annerledes. Hun er en bie; eller hun har kledd seg ut som en. Sammen med henne vokser Odd som menneske og 'tøyer opp'. Han glemmer angsten for en stund og har det gøy. Han blir en avslappet kis - og mer uforsiktig. Odd er forelsket! Så skjer det noe dramatisk. Utfallet klarte jeg ikke å forutse!

Nok en kjempefin barnebok av Lisa. Hjerte.Mitt eget bilde. Odd er et egg av Lisa Aisato
Gyldendal Norsk Forlag AS 2010
ISBN 978-82-05-39920-4
Barnebok
Kilde: lånt på biblioteket
Norge


2 kommentarer:

  1. Åh, takk for et herlig tips! (Tror jeg kommer til å ta utgangspunkt i denne eller andre bøker av samme forfatter i neste oppgave om å analysere ei barnebok) :-D

    SvarSlett

Trivsel!

PIRANESI MED MER