lørdag 1. oktober 2016

MY BIG FAT SUPERNATURAL WEDDING AV P. N. ELROD (RED.) - EN ANTOLOGIBildekilde: Amazon.com
D
ette er en antologi
av 9 forfattere som skriver fantasi. Hele grunnen til at jeg har lest denne boken er novellen Tacky av Charlaine Harris; den tilhører bokserien om Sookie Stackhouse som jeg har lest. Boken består av ni noveller av hver sin forfatter, flere av novellene tilhører allerede eksisterende bokserier (som jeg ikke har lest). Jeg leste boken på engelsk, som e-bok, kjøpt selv på nettsiden til Amazon. En stund satt jeg og leste på nettbrettet mitt, men jeg ble for å knuse skjermen. Siden den bærbare datamaskinen min også er død sitter jeg nå på mitt lokale biblioteket på lånt offentlig PC og skriver dette. Det blir ikke noe nytt nettbrett eller bærbar maskin på 1 år eller 2. Jeg leste ferdig e-boken med mobilen min, mer detaljert - med Kindle-appen på den. Det fungerte utmerket! Det var bedre å lese med Kindle-appen på mobilen enn nettbrettet fordi nettbrettet støtter ikke android og dermed var funskjoner som ordbok osv helt klikk i lengre tid. Det skal ikke være noe problem å lese e-bøker på mobilen i årene fremover og det er jeg kjempe glad for. Litt lys er det i tunnelen min altså.


SPELLBOUND AV L. A. BANKS

Den første novellen i antologien. Forfatteren døde av kreft i 2011. Novellen er erotisk og tåpelig. Det er to familier i konflikt. Det er forelskelse og begjær. Familiene heter Mccoy og Hatfield. I virkeligheten er det faktisk to familier som har stått i krig med hverandre med de navnene og det er gøy forfatteren har funnet inspirasjoner der i fra. Men det er klart: i denne historien er det magi og voodoo! Jefferson og Odelia elsker hverandre men må holde det skjult for familiene sine som stadig prøver å drepe hverandre ved hjelp av spådommer og forhekselser. De er forlovet og planlegger å gifte seg. De vet ikke helt hvordan de skal gå frem for å unngå ødeleggelser . . .

SOMETHING BORROWED AV JIM BUTCHER

Denne novellen tilhører serien The Dresden Files; det handler om en trollmann-detektiv med navn Harry Dresden. Bokserien inneholder 15 romaner så langt. Den siste utkom i 2011 og jeg vet ikke om det kommer flere. Jeg ønsker å lese serien en gang!
Varulven Billy skal gifte seg med Georgia. Harry er venner med ham og skal være forlover. Men Georgia blir kidnappet på bryllupsdagen. Harry må bruker de magiske kreftene sine for å finne henne, men ikke bare før bryllupet skal finne sted - også før hun dør . . . Jeg likte novellen.
DEAD MAN'S CHEST AV RACHEL CAINIt was a story about a curse, and blood, and pain, and it wasn't going to end well.
 

Cecilia Welles møtte Ian Taylor og ble forelsket i den nydelige og perfekte mannen. Hun kan ikke helt forstå hvordan en mannlig modell skulle ønske å gifte seg med henne. Overraskelsen er stor når Ian overrasker henne med å arrangere bryllupet på et ordentlig (!) piratskip med tilhørende pirater. Cecilia tør ikke å si nei og uttrykke sin anger angående forlovelsen. Ingenting er som det skal når det viser seg piratene er virkelige, ikke bare menn kledd ut i kostymer, og verre - de er forbannet og trenger at noen bryter spådommen. Men før den tid viser Ian seg for å være rene morderen.
Jeg kjeder meg under lesningen av novellen. Den er tåpelig, litt romantisk og veldig enkel. Det ble en av novellene jeg likte minst. Den tilhører ikke en bokserie.


ALL SHOOK UP AV P. N. ELRODElrod leverer også en novelle i samlingen hun selv har vært redaktør i. Frankie Foster eier og drivet et caterings firma som er hyrt til et stort bryllup. Frankie har et talent til "å lese folk". Det liker jeg! En mann og hans orkester er ansatt til å opptre. De fremfører Elvis sine låter og vokalistene er prikk lik ham i væremåte og sang. Frankie som kan å lese kroppspråket til folk som en åpen bok blir usikker på hvem han egentlig er . . . Jeg liker språket til Elrod her. Denne novellen er også litt tåpelig og teit. Historien er enkel og søt. Jeg tror jeg likte den.


THE WEDDING OF WYLDA SERENE AV ESTHER M. FRIESNER


Jeg blir overrasket over språkets tyngde og flyt; i motsetning til de tidligere novellene må jeg faktisk konsentrere meg. Språket føles intelligent. Jeg liker det! Novellen begynner bra. Det er fortalt på en klassisk, engelsk eventyr-aktig måte. Jeg måtte bruke ordboka hele tiden. The Club er en golfklubb for de velstående. Klubben med tilhørende bar er kjent for å tiltrekke seg kaos og trøbbel i form av overnaturlige skapninger som kommer ubedt. Jeg trodde jeg-personen som forteller var en kvinne; jeg hadde kommet ganske langt før det gikk opp for meg det var en mann! Historien sluttet ganske tåpelig men jeg har lyst til å lese mer av Friesner. Denne novellen tilhører ikke en serie.


CHARMED BY THE MOON AV LORI HANDELAND


We're Jager-Suchers, wich translatess to "hunter-searchers." for those of you who prefer English. We hunt things that prefer the night. Werewolves are our specialty.Novellen tilhører Nightcreature Series (som jeg ikke har lest). Novellen returnerer til historien om Jessie McQuade og Will Cadotte fra boken Blue Moon. Jeg har lyst til å lese serien!
Jesse er en kul og tøff dame. Jeg liker henne momentant. Hun er forelsket og fornøyd; hun ser ingen grunn til å skulle gifte seg, det er jo fint akkurat som det er. Jesse arbeider med å jakte på onde vesener; blant annet varulver. På bryllups dagen sin oppdager Jesse at kjæresten hennes er forhekset til å være forelsket i henne. Nå må de sammen bryte forhekselsen for å se om de virkelig føler noe for hverandre i virkeligheten. Tør de?
Dette er en av de bedre novellene i samlingen. Den imponerte meg ved at den var vanskelig å legge fra seg. Det er fortsatt gøy å lese på engelsk, jeg gjør ikke så ofte det.
My father had taken off right about the time I'd started to talk - can't imagine why
TACKY AV CHARLAINE HARRIS


There was a line between being adorably provocative and simply tacky. Dahlia was an expert at treading that line.

Denne novellen er hele grunnen til at jeg i det hele tatt har kjøpt og lest denne antologien. Novellen Tacky inneholder karakteren Dahlia fra serien om Sookie Stackhouse (som jeg har lest). Dahlia er en eldgammel, sexy vampyr. Avslutningen overrasket meg og skuffet kanskje litt også? Bortsett fra det leverte Harris som hun jo alltid gjør.

A HARD DAY'S NIGHTSEARCHER AV SHERRILYN KANYON


Novellen tilhører bokserien Dark-Hunter. Det handler om Rafael Santiago: en tidligere pirat og nå vampyr. Jeg likte begynnelsen av novellen men den tapte seg. Selve historien er tåpelig (et ord som går igjen i denne anmeldelsen) og erotisk. Slutten er ikke noe bra.


... OR FOREVER HOLD YOUR PEACE AV SUSAN KRINARD
Novellen er en "A Kit and Olivia Adventure". Denne er såpass bra og velfrungerende at jeg regner med forfatteren kommer til å lage hele bøker (ikke bare noveller) om disse to vennene. De lever i England på attenhundretallet i en verden der magi går i arv og er en naturlig del av samfunnet. Kit kan forandre seg til en stor svart ulv. Olivia klarer å lese anatomien til folk; liksom se om de lyver og om de er syke osv. Det er skrevet enda en novelle med disse to i denne antologien. Muligens i flere bøker uten at jeg har klart å finne det ut.
Edward sal gifte seg med Emma men de blir avbrutt av en ukjent i kirken. Etter å ha avbrutt seremonien og flyktet blir han funnet utenfor kirketrappen drept. Hvem drepte ham? Kort tid etter rømmer Emma uten å etterlate noen beskjed. Olivia og Kit skal prøve å hjelpe Edward å finne Emma. Jeg litke novellen og verdenen den er satt i. Det er stilig med magi som en naturlig del av samfunnet der det helst bare er aristokratene som skal ha evnene. Olivia og Kit har det de kaller vill magi; den er ikke så godtatt og ikke så ren som til de høyere oppe. Det kan minne litt om Jonathan Strange og Mr. Norrell men ikke like bra så klart. Det er ikke mulig - Clarke er best. Alltid.


Jeg har googlet alle forfatterne i denne novellesamlingen. Alle er kvinner bortsett fra Jim Butcher. Jeg stusser over at flere av forfatterne skriver under flere navn. For et himla rot! Kan de ikke bare velge et falskt navn å skrive under? I stedet for ti liksom?
Antologien gikk tregt å lese; det er gøy å lese på engelsk men det er tungt å lese så mange forskjellige forfattere rett etter hverandre og på så kort tid. I tillegg har jeg vært litt nedfor for tiden og ikke orket å lese så mye i bøker; det har gått mest i uleste fagblad jeg har hatt liggende.


My Big Fat Supernatural Wedding av P. N. Elrod (red.)
310 Sider
Engelsk
Bokkilde: kjøpt selv
Ebok
Fantasi
Noveller
Bokserier
ASIN: B002F0X0KA

Jeg har også en 


OG EN 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trivsel!