tirsdag 22. oktober 2013

Mange spørsmål om lesing


Boken burde hete Pels med pelspledd
og Tigergutt på plass.
Jeg fant, leste, kopierer og låner en liste med spørsmål rundt lesning hos bloggen til Silje, som igjen har funnet listen hos den glamorøse bibliotekaren.

Sist kjøpte innbundne bok: For seksten dager siden kjøpte jeg to poser med bøker for hundre kroner posen på Norli i første etasje i bygget jeg bor i. Det kan vel kalles et kupp, mildt sagt, da det var både diktbøker (tynne diktbøker er alltid dyrt), klassikere, innbundne, myke og moderne bøker på bordene! De innbundne bøkene i posene er altså:

 1. Blindepilen og den sovende kvinnen av Haruki Murakami 
 2. Gourmeten av Muriel Barbery 
 3. Den hesten er av snø av Juliane Rui 
 4. Aaliyah av Audun Mortensen 
 5. Det finnes ingenting mer livsbejaende enn å være mørkeredd av Stig Beite Løken 
 6. Blodmeridianen av Cormac McCarthy 
 7. Nu, jävlar! av Heidi Linde 
 8. Baby Jane av Sofi Oksanen 
 9. Over elven Tweed av Henning H. Bergsvåg
Sist kjøpte pocketbok (pocketbøkene som lå i de to posene fra Norli):
 1. Familieanliggender av Rohinton Mistry 
 2. Om mus og menn av John Steinbeck
 3. En dåre fri av Beate Grimsrud 
 4. Mørkets hjerte av Joseph Conrad 
 5. Revolutionary road av Richard Yates 
 6. Redderen i rugen av J.D. Salinger 
 7. Dansefeber av Arne Hugo Stølan 
 8. Finne deg der inne og hente deg ut av Lina Undrum Mariussen
En av disse i heftet eller pocketform (de som er heftet regner jeg som pocket selv om de er litt 'hardere i pappen') har jeg lest fra før og kjøpt for å gi bort i julegave.

Favorittsjanger: Klassisk fantastisk litteratur, tragi-komiske-svarte noveller, skrekk & thrillere, tykke romaner i seg selv, triologier for seg selv.

Favorittbokhandel: Nei.

Favorittbibliotek: Det eneste biblioteket i byen ganske enkelt fordi jeg har hengt og lånt bøker der siden før jeg lærte å lese. De har mange av de samme bibliotekarene som jobbet der da jeg var liten, det er alltid innvandrere som låner internett og PC-er, bokvalget er helt OK, ingenting å klage over da vi kan fjernlåne fra andre biblioteker, og den har den beste skinnsofaen og de kuleste stolene. Dessverre selger de ikke kaker. 

Favorittleseplass hjemme: I sofaen med pelspleddet mitt.

Favorittleseplass utenfor hjemmet: Stamstedet mitt, på toget, på venterommet på legekontoret. Jeg høres ut som en sykdom, er nesten aldri til legen, men når jeg er der liker jeg å sitte å lese. Det distraherer med fra folka som sitter klin inntil meg og nervøsiteten et legebesøk alltid medfører.

Fem forfattere du alltid kjøper i innbundet format: Tolkien. En av de få forfatterene jeg tar vare på bøkene til etter endt lesning. Jeg vil gjerne ha alle bøkene hans som er knyttet til Ringenes herre. Jeg tror jeg bare mangler Ufullendte fortellinger uten at jeg er sikker på dette.

Beste lese – snacket: Druer, eple delt opp i biter, te.

Beste lesedrikke: Te. 

Beste bakgrunnsstøyen: Katt som purrer. Nrkp3. Regn som faller utenfor. Vedkubber som knitrer i ovnen. Mamma som susler og baker på kjøkkenet.


Når på døgnet leser du helst?
På kvelden og morgenen.


Beste bakfyll – lesing: Ikke Dan Turell! Jeg er ikke så glad i å lese dagen derpå, selv om jeg ofte gjør det. Helst ser jeg TV-serier eller sover. Til nød lette, dårlige filmer (for lette, gode filmer er det sjelden av). Jeg leser vel bare den boken jeg tilfeldigvis holder på med eller en bok som gir meg god samvittighet for å veie opp for pengene brukt, handlingene gjort kvelden før. Faglitteratur bruker å gi meg en bra følelse i magen: Nå er jeg flink nå!

Beste kollektivtrafikklesestoff: Ganske enkelt den boka jeg holder på med. Helst en jeg har vanskelig for å plukke opp hjemme og står fast i. Som eneste lesestoff på toget går det fremover både i sidene og forbi landskapet.Bildet tatt akkurat nå.
8 kommentarer:

 1. Det var kuppene sine, det! Gleder meg til å lese hva du syns om kjekke, herr Bergsvåg.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du lest av han før, synes du det er bra? :-D

   Slett
 2. Jeg liker lister så denne kopieres muligens over til meg :)
  Litt av et kupp du gjorde, ja! Masse lesing til mørke høstdager og med te i sofaen med pelspleddet og druer, epler og katter som purrer = perfekt! Hehe, jeg måtte le: beste bakfyll-lesing...først trodde jeg at det var bakEfyll og kunne ikke skjønne at det gikk an å lese når fyllet skulle lages. Det må være husmoren i meg som ikke klarte koblingen :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott, jeg vil gjerne lese dine svar.
   BakEfyll-lesning, haha! Nå måtte jeg også le. :-D

   Slett
 3. Så fin pus! Og gode svar :-).

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. :-) I dag har noen meldt seg til Dyrebeskyttelsen og pusen blir forhåpentligvis adoptert. Han er så fin at han lå ut på siden deres i mindre enn et døgn!

   Slett
 4. Å, så gøy å komme hjem med så mange bøker :) Og så er jeg fullstendig enig i bok og tog! og at jeg selv skulle glemme å nevne regnet som faller som god bakgrunnsstøy ... For det er god lesetid det :)
  Ønsker deg en glad dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Når det regner kan man sitte og lese inne uten å ha dårlig samvittighet for at man burde være ute i sola. Elsker regnet. Det frisker opp alt! God helg!

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE