søndag 6. oktober 2013

Smakebit på en søndag #19 - RITUALERRitualer av Mo Hayder leste jeg ferdig på fredag. Den likte jeg! En av Hayders beste (av de jeg har lest så langt). Jeg løp på biblioteket etter å ha vasket de skitne gulvene i leiligheten i en fart og lånte neste bok ut i serien om kjekkasen Jack Caffery (Hud) før de stengte. Det blir den tredje boken av Hayder jeg leser på rad. Smakebiten vil jeg tro de fleste ikke vil synes er morsom. Jeg derimot har svart, skrudd humor og lo høyt på slutten. Det handler om dykking, så har vi det klart. Å dykke profesjonelt altså, flere meter under vann og søke etter lik. Selv om hele boka er lest ferdig kommer smakebiten bare fra side trettiseks:

Det ble kalt et «defensivt taktilt søk» - taktilt fordi det var basert hundre prosent på berøring, og defensivt fordi man når som helst kunne komme borti noe skadelig, som knust glass eller et fiskesnøre med kroker. Av og til var det man fant, det siste man forventet å støte på. En fot. Eller hår. En gang hadde den første kontakten hun fikk med et lik, vært neseborene - hun hadde kjørt to fingre rett inn i dem. Man ville ikke ha fått det til selv om man visste at det lå der, sa Dundas.38 kommentarer:

 1. :) Känns inte bra att le åt något så groteskt. Egentligen. Men jag kan ju inte låta bli. Måste nog snart läsa min första Hayder.

  SvarSlett
 2. Urk får man säga om den smakbiten;-) Den här boken står i hyllan och väntar faktiskt.

  SvarSlett
 3. He-he: Ikke sikkert det er så mye verre å putte fingra i nesen på et lik, enn om det hadde vært en levende person med skikkelig forkjølelse, for eksempel ;o)
  Man har jo ikke fått fantasi for at den skel ligge ubrukt...
  Ser det er mange som liker disse bøkene, men for meg er det foreløpig upløyd mark. Kanskje en dag...?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nemlig! :-D

   Kanskje det? Hayder er ganske grotesk og blodig. Så er du advart.

   Slett
 4. Mo Hayder har jag fortfarande inte läst något av, men jag vill väldigt gärna! :)

  SvarSlett
 5. Jeg lo. Smakebiten ga meg ennå mer lyst til å lese (= høre) noe av Hayder. Tror kanskje jeg er nødt til å starte med denne - det var helt idiotisk dårlig utvalg hos audibel som er de jeg kjøper lydbøker hos (lastes rett ned og inn på mobilen min, kjekt). De hadde verken Tokyo eller Birdman. Og jeg tror ikke jeg liker Hayder i papirbok-form, krim pleier å kjede meg på papiret.

  Imponert over at du klarer tre på rad.

  SvarSlett
  Svar
  1. Imponerer meg selv også.

   Men da hopper du jo rett inn i serien. Ingen annen side du kan laste ned og kjøpe på mobilen? Amazon f.eks.

   Slett
  2. http://www.amazon.co.uk/Birdman-Mo-Hayder/dp/055382046X

   Slett
  3. Audible eies jo av Amazon, og hvis jeg hadde bodd i f.eks. USA hadde jeg kunnet høre på både Birdman og Tokyo på lydbok for de finnes på Amazon/Audible, men med en gang jeg logger på med min norske brukerkonto forsvinner 10/15 av Mo Hayder sine bøker fra utvalget. Ikke tilgjengelig i din region, beklager. Well fuck you.

   Vet det blir midt i. Det er sykt vanskelig. Vet ikke om jeg i det hele tatt kommer meg gjennom en Hayder bok (for å ikke nevne to) på papir. Leser jo aldri krim.

   Slett
  4. *slår seg på panna* Uff, det visste jeg jo egentlig. Unnskyld meg. Du kan gjøre som jeg gjorde med Netflix: ordne deg en utenlandsk konto, bare google og finne en adresse i statene, i tillegg til å laste ned 'Media hint add on' som lar oss se filmer på Youtube og Netflix som ikke er ment for oss som ikke bor i det landet.

   Hvis ikke! Kan du laste ned ulovlig. Hysj, det var ikke jeg som sa det.

   Eller.... du kan... Nå skal jeg slutte å mase. kanskje du og Hayder bare ikke er ment to be :-(

   Slett
 6. Nå fikk jeg veldig lyst på chips! Har ikke lest noe av denne forfatteren, men det burde jeg kanskje? Takk for smakebiten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke kjøp sØRLANdschipsen på bildet, med salt og urter, den var ikke noe god :-(

   Tja, om du liker å lese krim og thrillere og liker å lese det 'litt' blodige, forskrudde og makabre så er Hayder noe for deg :-D Jeg ville begynt med Tokyo, det var den første jeg leste og også den jeg likte best.

   Slett
 7. Mo Hayder er så bra! :-) Jeg har ikke kommet gjennom hele serien enda, jeg måtte ta en pause og konsentrere meg om noen andre bøker som måtte leses. Men jeg skal lese resten og. Spesielt syntes jeg at de to første bøkene var intense, og den slutten på bok 2 satt i meg lenge :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Avsluttingen på bok 2 glemmer heller jeg aldri. Får vondt i magen den dag i dag når jeg tenker på den! Jeg synes ikke Ritualer er noe dårligere enn Kuren, jeg ble ikke like kvalm eller redd av den. Fuglemannen synes jeg ikke var så god... Ikke Pig Island heller, men Pig Island handler jo ikke om Caffery, den står alene.

   Gid søndag til deg også :-D

   Slett
  2. Haha, gida meg hæhæ-. GOD skulle det stå *ler*

   Slett
 8. Ekkelt, men sikkert OK. Leser med grøss slike beretninger, liker dem ikke - men leser lell! Ha en rolig søndagkveld- med eller uten grøsser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fin søndagkveld til deg også. Beklager jeg matet deg slike makabre saker (hi hi?). :-)

   Slett
 9. Jeg elsker litt svart humor så kanskje dette er noe for meg? ;) Men haha off tenk å ta inni nesen på et lik.. Det er ille nok på et levende menneske, og sikkert ikke særlig delikat når liket har lagt under vann en stund :P Håper du får en fin søndagskveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil ikke si Mo Hayders bøker flyter over av humor selv om det er morsomme replikker og episoder en gang iblant.

   God søndagskveld til deg også!

   Slett
 10. Hm- tror jag ska försöka göra reklam för den här boken åt min man. Jag brukar tycka han ska läsa något emellanåt, och om det handlar lite om dykning kunde han vara intresserad.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da er disse krimbøkene noe for ham :-)

   Slett
 11. Har läst en Hayder, men den blev för otäck för mig...

  SvarSlett
 12. Jeg elsker Mo Hayder sine bøker, og har lest alle utenom en og det er Tokyo. Tilfeldigvis leste jeg ferdig en bok i dag, og har lagt frem Tokyo som neste bok ut. Litt misunnelig på den chipsposen da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ahh, men da har du den beste boken av henne foran deg (synes jeg da, av alle de jeg har lest til nå).

   Salt og urter falt ikke i smak, posen ble spist opp men kommer nok ikke til å kjøpe den smaken noe flere ganger. :-p

   Slett
 13. Æsj, det der blir nok for makabert for meg.. men min mor liker dem som hun liker alle fæle krimromaner..dess værre dess bedre liksom. Ha en fin uke..:) Og kos deg skikkelig med gruet..;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Moren din høres awesome ut :-D Go mom! Hihi.
   Knall uke (og reise!!!) til deg også, vær forsiktig i trafikken og kos deg :-D I kveld skal jeg pakke meg inn i pledd og lese...

   Slett
 14. har notert meg denne forfatteren, og ritualer. det blir en tur på biblioteket i dag etter jobb ja !

  SvarSlett
  Svar
  1. Wohoo :-D Gleder meg til å lese hva du synes!

   Slett
 15. Uh! Ubehagelig yrke! Men om du sier historien er bra tar jeg deg på ordet, men hvilken skal jeg starte med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Start med Tokio, den er en av de beste, om ikke den aller beste, den er heller en del av en serie - den står alene :-)

   Ubehagelig for oss, men hovedpersonen elsker det!

   Slett
  2. Da har jeg satt den på leselisten :)

   Slett

Trivsel!

reading, drawing