mandag 30. mars 2015

DEADLOCKED AV CHARLAINE HARRIS - DET STORE SERIEÅRET 2015


Kilde.


Jeg har fjernlånt den tolvte og nest siste boken i seien om Sookie Stackhouse. Dette er bøkene som TV-serien True Blood ganske så mesterlig er basert og funnet inspirasjon fra. Nå venter jeg på bok tretten, den siste, som jeg også fjernlåner fra et annet bibliotek.


Bildekilde. Karakteren Sookie Stackhouse i
TV-serien True Blood. 


Det var en fryd å lese Deadlocked. Sidene fløy av gårde og boken var vanskelig å legge fra seg. Jeg gledet meg til å plukke den opp og lese der jeg slapp sist. Jeg leste i en anmeldelse på Goodreads, faktisk i flere anmeldelser, at folk synes serien har tapt seg og at det skjer for lite i denne boken. Jeg er uenig i begge. Jeg synes ikke den har tapt seg, jeg synes den har utviklet seg. Det er en forskjell. Jeg synes heller ikke det er noen dødpunkter i denne romanen, faktisk synes jeg historien er spennende hele tiden. Det er mange mennesker og skapninger involvert og det gjør det ekstra spenstig!


Kilde. Charlaine Harris. Jeg hadde det så travelt når jeg leste at jeg ikke hadde tid til å skrive en eneste linje i notatboken min. Hva annet er det å si egentlig enn at jeg likte det jeg leste, jeg heier fortsatt på Sookie og at jeg ser frem til neste bok? Jo, det må jeg skrive: jeg likte slutten spesielt godt. Uten at jeg skal avsløre den her. Jeg kan ikke forstå hvordan Charlaine Harris skal klare å nøste sammen alle trådene til alle menneskene i serien i en siste bok.


Jeg har lest alle bøkene i serien i bokform helt til bok 12. I tillegg har jeg hørt alle bøkene i serien fra 1 til 11 med Audible. Mari bak bloggen Flukten fra virkeligheten tipset meg om at bøkene gjør seg superbra som lydbøker, på engelsk. Hun har rett. Det er virkelig genialt. Jeg regner denne serien som en av favorittene mine siden jeg har lest de fleste bøkene to ganger (lest og hørt), brukt så mange penger på dem og siden jeg er så glad i også TV-serien.


Har du lest serien om Sookie Stackhouse? Hvor langt har du kommet?
Har du også hørt bøkene på lydbok?
Har du sett TV-serien?


Deadlocked av Charlaine Harris
Gollancz 2012
ISBN 978057509657
327 Sider
Kilde: Lånt på biblioteket

13 kommentarer:

 1. Jeg har bok 1-8 stående i bokhylla, men har ikke begynt på de enda. Må vel få tak i de fem siste også.
  Serien har jeg sett. Digga den =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig! Daa har du kommet langt på vei! Mangler ikke så mange. Husk også novellesamlingene hennes :-D

   Slett
  2. Ja vet om de =) Like greit å lese de etter selve serien, eller skal de leses innimellom hovedbøkene?

   Slett
  3. De burde leses mellom hovedbøkene hennes. :-) Jeg har gjort begge deler, hehe.

   Slett
  4. Oki. Da må jeg finne ut hvilke hovedbøker novellene skal leses mellom ;-)

   Slett
  5. Hvis du blar deg til midten av siden her finner du full kronologisk oversikt
   http://en.wikipedia.org/wiki/The_Southern_Vampire_Mysteries

   Slett
 2. Jeg var ikke klar over at serien var basert på bøker - jeg startet på serien, men kom helt ut av det. Har ikke helt klart å sette ord på hva det var :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Falt ikke i smak kanskje? Den er jo veldig blodig med detaljerte sex og mord-scener.

   Slett
 3. Jeg har litt lyst og se true blood men er litt skeptisk. Det er jeg da med alle serier men må jo prøve. Elsket jo sopranos.

  Om serien om sookie kan lånes på biblioteket så vill jeg låne det neste gang jeg er der. Om jeg noen gang får kommet meg igjenom Dostojevskij de dødes hus.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aktivt brukt Sookie-serien som lett lektyre mellom de tyngre, som i dette tilfellet hos meg er Hamsun og hos deg er Dostojevskij. Til dette fungerer serien godt.

   Obs! Lest den på engelsk, den norske oversettlsen er gruuuuusom!

   Nå vet jeg ikke hvilke serier du liker, men True Blood er ganske så forskjeløig fra Sopranos. Men HBO er virkelig gode på serier og kvalitetet merkes i begge seriene. Jeg tror og håper du vil like True Blood. De har også den sikkert på biblioteker. :-)

   Slett
 4. HBO er ett kvalitetsmerke i min bok. Ser på deadwood nå for tiden og jeg elsker serien.

  Ja det tar tid og komme seg igjennom disse tunge bøkene men det er forsatt verdt det. Jeg har veldig lyst og lese flere biografier i år men må finne noen som kan virke interessant. Jaghar hatt litt lesestopp noe jeg synes er veldig irriterende så får kaste meg på noe lett etter Dostojevskij :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har planlagt å lese to biografiske bøker i år, skjønt sjangermessig katogoriserer jeg de som memoar og 'dagbok'. Det blir Den afrikanske farm av Blixen og Anne Frank.

   Enig i at det er verdt det å fullføre de tyngre bøkene. Alltid.

   Puttet Deadwood i Watchlisten min på IMDB, :-)

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE