torsdag 23. april 2015

DEAD EVER AFTER AV CHARLAINE HARRIS - DET STORE SERIEÅRET 2015
I was in a better mood altogheter as I ate and read, two of my favorite activities. Fra side 87.


Jeg har lest den siste boken i serien om Sookie Stackhouse! Åh det er trist å være ferdig. Nå har jeg lyst til å se TV-serien om igjen! Har mistet oversikt over hvor mange ganger jeg har sett de tre første sesongene. Boken fjernlånte jeg fra et annet bibliotek.

Det var mange følelser i meg da jeg begynte å lese Harris sine forord der hun takker leserne sine. MEG. Oss. Jeg vil ikke at dette skal være den siste boken! Åååe.


You should see the inside of your head, Sookie. It's like a rainbow in there.

Fra side 264.


Når jeg begynner med Dead Ever After er Sookies fremtid sammen med kjæresten Eric like usikker som i den forrige boken i serien. Jeg har aldri hatt noen tro på de to som kjærester og er fornøyd med dette. At de to skal elske hverandre er for sært for meg til å godta. Som i de fleste foregående bøkene i serien er det mange som har lyst til å drepe Sookie. Jeg synes det er troverdig. Hun har hatt det med å sette seg selv i ilden i hennes heltemodige stunt for å redde sine venner og bekjente. Men nå mer enn noen gang er Sookie i fare. Nesten alle som vil ha Sookie død har gått sammen om å gjøre ende på henne. Heldigvis har Sookie like mange venner som fiender, og alle er de villige til å hjelpe og ofre livet for henne. Det er helt riktig med tanke på alt hun har gjort for dem tidligere. Nå har de muligheten til å gi tilbake til henne alle tjeneste hun har gitt dem.


I'd rather have a gun than magic any day, but maybe that was just American of me. 


Fra side 165.


Huset til Sookie er fullt av gjester. Det er fint hvordan det er laget ; på denne måten får vi si farvel til alle våre favorittkarakterer. Jeg har igjen å lese noen noveller som hører til Sookie-serien, men de er utgitt litt her og der i andre novellesamlinger utgitt sammen med andre fantasi-forfattere. Jeg stresser ikke med å få lest disse. Jeg skal lese en slik novellesamling i år, i det minste. Harris har utgitt en bok til, for å tjene mest mulig penger går jeg ut fra, der vi får lese hvordan det har gått videre med alle karakterene. Dette er ikke en roman, slik jeg har forstått det. Det finnes ingen bibliotek i Norge som har denne boken, heller er den ikke utgitt på norsk. Jeg kommer til å kjøpe den som ebok og lese den på nettbrettet når den tid kommer. Helst så raskt som mulig. Men det blir 3 uker til jeg har penger til det. Husleie må jo tross alt betales før den tid og mat må jeg ha.

Charlaine er så utrolig god på å skape unike, spennende karakterer! Jeg er virkelig fornøyd med avslutningen og kan vel si at Sookie ender opp med den jeg har håpet og ventet på hele tiden ...Dead Ever After av Charlaine Harris
Gollancz 2013
338 Sider
På engelsk
ISBN 978 0 575 09661
Hard perm
Kilde: Lånt på biblioteket


Forfatteren. Bildekilde. 2 kommentarer:

  1. Du kan jo begynne på serien igjen :) tror jeg skal starte på true blood når jeg er ferdig med Deadwood :)

    SvarSlett

Trivsel!

PIRANESI SKAL BLI FILMATISERT