lørdag 11. april 2015

ONE SKETCH A DAY #23Den første tegningen tegnet jeg på nyttårsaften.
Den andre tegnet jeg i dag.


I dag fant jeg ikke roen. Har vært som en hamster i bur. Rastløs, ulykkelig og utilpass. Uansett hva jeg satte i gang med - husarbeid, kroppspleie, lese, spise, handle.. Det ble ikke bra. I dag kunne jeg heller ikke komme meg ut og gå på en lang tur da jeg fortsatt ikke er blitt helt frisk i lungene mine etter sykdom i påskeferien. Vanligvis når jeg forvandles til en hamster i bur bruker jeg å trene. Vanligvis merker jeg det i lang tid i forveien at det kommer. Og trener lenger før det får bygget seg opp. Men på grunn av sykdommen, snørret og hosten har jeg følt meg som fanget. En stillesittende hamster.

Jeg husket jeg brukte å ha det slik. At noen dager skremte vettet av meg fordi jeg ikke klarte å gjøre de bra uansett hvor mye jeg prøvde. Og hva gjorde jeg da jeg fikk det slik? Jeg gikk tilbake til barndommen ved å kjøpe en bok dedikert til å bare tegne og fargelegge i. One sketch a day. Det er sjeldent noe som roer meg ned og avleder meg som å tegne. Noen dager får jeg ikke til en tegning verdt å se på. Andre ganger forbauser jeg meg selv med de reneste portretter tatt ut av en uskapt tegneserie. Poenget er egentlig ikke resultatet, med innsatsen. Jeg setter på en plate eller to med Spotify, skrur opp lyden, lager meg noe godt å drikke, tenner et lys og - koser meg.

Nå føler jeg meg litt bedre.14 kommentarer:

 1. God bedring :)

  Er det en egen bok? Jeg har sett lignende bare med en setning om dagen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk.

   Det er denne http://www.amazon.com/One-Sketch-Day-Visual-Journal/dp/0811875342

   Samme utgiver som har laget bok for en setning om dagen ja!

   Slett
 2. Det er jo ikke noe morro å være en hamster når en egentlig er et menneske, men godt å vite at du oftest ikke er en hamster :)
  Forresten: fine skisser (jeg kan ikke tegne fyrstikkmennesker engang!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Alle kan tegne! Fyrstikkmennesker er også kunst!

   Slett
 3. Å, jeg satte meg også ned med fargeblyantene i helga! Det er så godt å være litt analog innimellom, hoho!

  SvarSlett
 4. Det minner meg om et sitat fra "På vegne av venner":
  "Det eneste som alltid hjelper er å lage noe."
  Det kunne vært livsmottoet mitt. Ved sida av "Det eneste andre som hjelper er å gå en lang tur". Men det forutsewtter naturligvis av lungene spiller på lag. Håper du er bedre!!

  SvarSlett
  Svar
  1. I dag skulle jeg på biblioteket, da lånte jeg med meg På vegne av venner etter å ha lest kommentaren din. Den har vært på leselista i flere år; men pga deg hoppet den flere mil frem i køen :-D Skal lese den etter Sookieboka jeg holder på med nå.

   Tusen takk. Er mye bedre nå!! :-D

   Slett
 5. Godt innlegg. Har hatt den følelsen litt for ofte, særlig i helgene. Pleide å tegne mye før, men har ikke gjort det på flere år - og det var jo god medisin mot rastløsheten. Selv ender jeg ofte opp med å spise noe. Det er en elendig måte å håndtere det på. Tror jeg skal sjekke ut den one sketch a day boka. Jeg liker fargebruken i skissene dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Jeg også ender ofte opp med å spise noe, som bare får meg til å enda mer rastløs. Mat = energi! Boka har plass i både pultskuffen, under hodeputa og i veska. Tar ikke så mye plass men har mer enn nok plass til å skisse i!

   Slett
 6. Skjønner godt hva du mener. Har det ofte slik jeg også, men med mine svimmelhetsanfall og kvalme som jeg har slitt med i over to år har jeg samtidig ikke mye energi til å gjøre mye. Samtidig er jeg rastløs og vil gjøre noe. Ingen god kombinasjon. Det verste er når man ikke vet hva man skal gjøre når man føler for å gjøre noe, men samtidig ikke ha energi til å gjøre noe som helst. Man sitter fast liksom. Så kjenner meg godt igjen i innlegget:) Fine tegninger også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er veldig god på å beskrive hvordan du har det! Du er flink til å skrive. Jeg synes du bruker tiden din godt, fyller den med mening mens du er syk. Du leser og skriver. Hva er vel bedre enn det? Det skal være sikkert du er flink. Jeg håper du blir bra en dag. Jeg tenker om jeg ble det, kan virkelig hvem som helst få det bedre. Jeg tror og håper det.
   Klem på Ina!

   Slett
  2. Hei og takk for fin tilbakemelding:) Håper jeg bare ikke er for slitsom til tider. At det blir for mye syt, hehe, men er man syk så er man syk og det er ikke gøy. Og skriving er vel en form for terapi det også. Syns du også skriver godt. Det er ingen tvil om det:) Vi får krysse fingrene på at jeg kanskje blir bedre. Det er bare synd det tar så lang tid. Det er jo denne ventetiden som er det verste med å være pasient ...

   En klem tilbake til deg også og håper du fortsetter med tegningene. Liker å se at folk er kreative:)

   Slett
  3. Jeg tenker det for ta den tiden det tar. Så får du prøve å kose seg litt og nyte livet så godt som mulig i ventetiden. Tiden går uansett hva vi gjør med dem. Så akkurat det er ikke noe å plage deg selv med.

   Tusen takk! Jeg skal fortsette å tegne! Har behov for det hehe :-D

   Slett

Trivsel!

Høsten kommer sent i Alabama