søndag 25. mars 2012

New Zealand


jeg lærer meg kart og leser tilfeldig i La de gamle drømmene dø av Lindqvist at New Zealand består av to øyer som til sammen er større enn Storbritannia. Jaså. Jeg går bort til verdenskartet på veggen min, og ja, se der ja. På de to øyene finnes vist alt fra regnskog til snødekte fjellmasser og tundralandskap, vent, tundralandskap? Hva er det? Tundra gjør at jeg tenker på vulkaner og det er helt sikkert ikke riktig. Jeg søker litt på nettet og forstår at det er helt riktig å si at tundra landskap ikke har noe med vulkaner å gjøre. Hvis jeg har forstått det riktig har tundra noe med å være "skogløst" å gjøre, og det er skogløst fordi temperaturen er veldig lav i jorden og plantelivet er smått og sårbart. Da tenker jeg på myrene som Frodo, Sam og Gollum beveger seg over, der så det fryktelig tundra ut spør du meg. Og faktisk, det står videre, det meste av Ringenes herre er jo innspilt i New Zealand, noe jeg visste fra før. Noe annet som er gøy å tenke på er at New Zealand er så langt borte fra Norge som du kommer, det er helt på den andre siden av kloden.

4 kommentarer:

 1. Jeg visste faktisk ikke at New Zealand bestod av to øyer. Tusen takk for at du tilførte meg litt ny kunnskap på en søndag :) Tundra visste jeg faktisk hva var, men jeg syntes ikke det er spesielt rart om noen ikke gjør det. Det er herlig med bøker som både underholder og kan tilføre oss ny kunnskap. Ønsker deg en fortsatt god søndag.

  SvarSlett
 2. Hei. Nå som jeg prøver å bli bedre i geografi tar jeg meg selv i å legge merke til navn på land og beskrivelser av landskap på en helt annen måte enn når når jeg leser romaner. Jeg "samler" på ordene som beskriver slikt, synes det er en fin måte å lære på. God søndag til deg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var faktisk en veldig god idé. Geografi er absolutt et av de områdene jeg har minst kunnskap om, kanskje jeg bør følge ditt eksempel. Det er alltid lettere å lære om det finnes en morsom måte å tilegne seg nye kunnskaper på.

   Slett
 3. Geografi er det området jeg er kan minst kunnskaper om også, jeg føler det rett og slett som en hindring; og da er det vel på tide å gjøre noe med det. Jeg håper jeg får kunnskapen til å sette seg ved å skrive om det, lage mine egne ord av det, en morsom måte å tilegne seg kunnskaper på som du skriver. Mente å skrive "Nå som jeg prøver å bli bedre i geografi tar jeg meg selv i å legge merke til navn på land og beskrivelser av landskap på en helt annen måte enn før." Hehe

  SvarSlett

Trivsel!

vet knapt