tirsdag 5. mars 2013

BØKER LEST I FEBRUAR

Soundtrack: Lydia av Ole Paus. Jeg ser lite på TV. Et program jeg har falt for er Hver gang vi møtes. Nå har jeg ordnet med TV2 Sumo bare så jeg kan se sesong 1 også. Jeg må lære meg å spille et instrument. Jeg må jeg må jeg må. Kom igjen. Jo flere ganger jeg skriver det, jo større sjanse er det for at det motiverer meg til å begynne? Eller?


Lydbøker:
HARRY POTTER OG DØDSTALIMANENE  av  J.K. Rowling
ALICE I EVENTYRLAND av 'Lewis Carroll' (egentlig navn Charles Lutwidge Dodgson)

Lesereksemplar:
STRYK MEG OVER HÅRET av Agnes Lovise Matre. Jeg har skrevet om den her.

På engelsk:
STARDUST av Neil Gaiman. Jeg har lest den på norsk først. En bokblogger anbefalte meg å lese den på engelsk, jeg husker ikke hvem. Den er hundre prosent bedre på originalspråket! Bildene som er med i den engelske utgaven er awesome.
AMERICAN GODS av Neil Gaiman. Jeg har skrevet om den her.

Tegneserie:
BLACK ORCHID av Neil Gaiman. Bokbloggeren Dez anbefalte boka i en kommentar på bloggen min.


Statistikk
 • 3 engelske forfattere, en norsk.
 • To terningkast 5, en terningkast 2 og to terningkast 1
 • To kvinner, to menn
 • 2 Igjenlest 
 • 1 klassiker 
 • 2 forfattere jeg ikke har lest noe av før, 2 har jeg allerede 'møtt'. 
 • 2 bøker anbefalt av en annen blogger
 • 4 lånt på biblioteket, en fra egen bokhylle, en lastet ned gratis fra Ordflyt.no.
 • 3 fra det 21. århundre, 1 fra det 20. århundre, 1 fra det 19 århundre
 • Beste bok er Stardust, dårligste bok er Black Orchid.

Ellers da
Jeg har laget Bali kyllinggryte med mandler, paprika, eple og ingefær (det er første gang jeg bruker ingefær i noe), taco, Thai kyllinggryte og vaffel. Jeg har laget en ostekake for første gang, den ble ikke så god, ostefyllet smakte for lite. Det er blitt spist pizza ute hele to ganger noe som er bemerkelsesverdig da jeg aldri spiser offentlig. Faktisk så spiser jeg (nesten) aldri sammen med folk. Jeg liker ikke å være mett, har aldri likt følelsen og planlegger jeg å være mett liker jeg å kunne sovne eller totalt slappe av etterpå. Ja, jeg har laget meg noen rare vaner etter at jeg ble voksen. Mange forbinder mat med kos, det gjør ikke jeg og om jeg skal kose meg med mat gjør jeg det helst alene. Jobber med saken da, jobber med å spise ute, spise ordentlig sammen med folk. Å drikke med folk har jeg ingen problemer med da og i februar har jeg vært ute 'på byen' hele tre ganger. Rekord for meg. Jeg har også vært på nesten like mange nachspiel denne måneden og DET er bemerkelsesverdig da jeg alltid har hatet nachspiel. Jeg en av de som drar hjem, krøller meg opp i sofaen under et pledd, tar et glass vin, tenner på lys og ser på en live dvd fra en konsert eller koselytter til at noen klimrer på en gitar. Det er ikke nachspiel, det er livet. I februar så jeg ferdig sesong seks av Sex and the city, det er den tredje gangen jeg ser alt. Jeg så også ferdig sesong fire av Supernatural, det selv om jeg egentlig ikke liker serien. Det er som med House, jeg har et elsk hat forhold og klarer ikke å la være å se det ferdig da jeg ikke kan ha noe uferdig. To konsertkvelder (begge gratis, den ene fordi bandet var dårlig, den andre fordi det var gratis for medlemmer av foreningen som holdt konsertene) har jeg vært på der den ene resulterte i en svært forslått fot som har gjort vondt helt ute i mars, altså i over to uker. To ganger har det ringt på døren min midt på natten, to ganger har jeg klaget på naboen min til husverten. Ikke at de to har noe med hverandre å gjøre. Jeg bestilte endelig skattekort, slik glemmer jeg helt. Til den dag i dag har jeg aldri levert en eneste selvangivelse og med en gang jeg hører ordet begynner jeg å se på skyene, lukte på gresset og gå på do for å tisse. Jeg børstet ut alle dreadsene mine i slutten av februar, det tok lang tid. Aller viktigst for februar er at jeg har vært modigste i hele verden og gjort noe jeg har villet gjort siden jeg var seksten eller var det sytten? Jeg har sett hele 7 filmer, der to av dem er de to siste Harry Potter-filmene, den aller siste hadde jeg enda ikke sett! Altså, tre av de syv filmene hadde jeg sett før. Den beste sette filmen i februar er Drive, se den du. Jeg har bare tegnet en tegning, et tegning av meg selv. Jeg lignet på en geisha på bildet uten at det var planen på forhånd. En geisha med rosa kinn, rød lebestift, dreads og hvit som et spøkelse.


13 kommentarer:

 1. Selv veldig lyst til å lese Alice i Eventyrland :)

  Skjønner veldig den med å spise ute.. Selv litt problemer med det.. Heldigvis blitt bedre nå.. :) Var så ille jeg ikke kunne i det hele tatt en periode.. hehe
  Nå har jeg fått en dårlig vane som heter jeg spiser hele tiden når jeg ser på serie på TV.. Hvilket er nesten hele tiden når jeg er aleine hjemme :P hehe nok ikke så smart :P
  well.. well..

  Tegningen høres kul ut :) Kan man få se :D
  Åhh.. jeg må også seå få satt meg ned og tegne litt igjen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hørte den på lydbok, vet ikke om det telles? Jeg syntes den var så kort men så vidt jeg fant ut var den ikke forkortet! I filmatiseringene må de virkelig ha lagt på mer deig på historien. Jeg syntes Alice var en svært teit karakter også, det var ikke bare oppleseren sin feil. :p Men den er jo en klassiker og "klassikere må leses!" :p

   Godt at du har matlyst da, jeg gjør det selv jeg... Jeg er en skikkelig søtmoms. Nesten så det kunne ligget sukkerbiter under puten min, haha.

   Klart du kan få se tegningen! Laget et 'One sketch a day' innlegg i morgen, lenge siden jeg har delt resultatet av mine små 'kaffe & tegnestunder til lydbok' om morgenen. Hihi, åå jeg er så rar. Blir helt flau av meg selv. Jaja. Må vårrå sæ sjøl! :-D

   Slett
  2. Viktig å være seg sjølv.. Digger når folk er det.. Er alt for sjældent folk tørr spørr du meg ;)

   Sukkerbiter under puta hørtes ikke dumt ut :P
   Har sjokolade på nattbordet jeg hehe

   Slett
  3. Mmm, sjokolade! Godteri-fri fredag her og kjenner det er kjedelig uten... hehe :p

   Slett
 2. Du har sannelig fått lest litt i måneden som gikk, og det var interessant å følge dine betraktninger om Neil Gaiman!

  "Alcie in wonderland" har jeg lyst til å lese, den har stått en stund på leselisten nå. "Stryk meg over håret" står foreløbig i sekstenåringens hylle, hun syntes den hadde så fin farge :)

  Ha en fin lørdag, her skinner solen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. God helg til deg også! Her har solen også varmet men det er fortatt utrolig kaldt. Jeg er no glad snøen er her. Håper den blir til påske.

   Håper hun leser den og synes den er givende! :-)

   Februar var en god lesemåned. Fikk unna flere titler på liten 'Prosjekt Gaiman' for ikke å si lesereksemplaret som har ligget og tynget litt på samvittigheten.

   Slett
  2. Ja, det er minusgrader om morgenen her, så kaldt er det, men godt å kjenne varmen fra solen.

   Sikkert litt press med de lesereksemplarene, godt å få unnalest :)

   Slett
  3. Ja er det :-) Jeg er glad det ikke popper opp flere bøker i postkassen i uken :p

   Slett
  4. Huff, ja det skulle tatt seg ut å skulle lese bøkene på kommando - eller under press. Hvilken leseopplevelse ville det vært!?!

   Slett
 3. Så flink du har vært! :D Vil du anbefale Harry Potter på lydbok? Jeg har så lyst til å høre på lydbøker, så det er kanskje lurt å ta noe jeg liker fra før? :)
  Jeg har forresten også et problem med å spise ute! Aner ikke hvorfor, men det er så ubehagelig! Selv om jeg vet at ingen egentlig ser på meg og hvordan jeg spiser, så føler jeg at alle gjør det likevel! Merkelig det der :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :D Jeg vil absolutt anbefale Hp på lydbok! Jeg hørte en på engelsk med Stephen Fry som oppleser og resten på norsk. Jeg foretrekker norsk da jeg synes Fry gir Hermine en noe unødvendig slitsom og masete stemme.

   Jeg finner trøst i at flere har det slik med mat og å spise ute altså. Jeg trodde virkelig det var noe som ikke var så vanlig!

   Slett
 4. Skummelt dette med Stardust. Jeg har brukt mye tid på å overbevise meg selv om at oversatt litteratur er fullgod, - også leser jeg noe som skremmer meg igjen. Som at Stardust er 100% bedre på engelsk, eller at oversettelsen av den nyeste boka til Zadie Smith blir trukket fra markedet - fordi den var rett og slett var for dårlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en fun fact om boka til Zadie Smith. Det er skummelt, det er vondt å tenke på.. Jeg kan jo bare engelsk og norsk. Det er ikke annet å gjøre enn å lese det som man lese kan. Og være flink til å skrive på bloggen at: LES DEN PÅ SVENSK, eller LES DEN PÅ ENGELSK. Eller IKKE LES DEN. Noe som er enda skumlere er at Stardust på norsk (stjernestøv) ikke var en dårlig oversettelse. Det var ikke noe galt med den. Så leste jeg den på engelsk og det var noe HELT ANNET.

   Jeg får pustebesvær.
   Jeg kan ikke russisk.
   Jeg kan ikke indisk.
   Jeg kan ikke kjøre bil.
   Jeg har ikke begynt å spare til bolig.

   Nå går det over fjell og heier her.

   Det ER skummelt.

   Slett

Trivsel!

vet knapt