torsdag 28. mars 2013

Gule bøker jeg synes er bra


Inspirert av innlegget til Sukkerrør har jeg laget en liste over bøker med gul-aktige omslag som jeg liker. Dette er ikke lesetips, jeg gir ikke tips om jeg ikke blir spurt om det; om bloggen min i det hele tatt er til for noen andre enn meg selv, som den forresten ikke er, er det heller å spre leseglede enn lesetips det er jeg vil. Jeg blir rent lei av alle bokbloggene der ute som sprer rundt seg med tips og råd hele tiden, vi har strengt tatt nok bøker på leselista allerede!

Altså, bøker jeg har likt med påskefarget omslag:


Charles Dickens kan være så som så. Dette er hans aller første utgivelse (!) OG Pickwick-klubben ER morsom altså. Jeg fniste høyt da jeg leste den. For en håpløs gjeng med mannfolk.
 Superfin. Både inni og utenpå. Disney kan gå å legge seg.
 Denne diktsamlingen likte jeg så godt at jeg nesten vurderer å kjøpe den. Jeg som ikke skal eie for mye. Denne minimalismen er et slit.
 En diktsamling. Vil du være kul, litt pønk, litt rock: da leser du dikt av Bukowski.
 Etgar Keret: my man! Novelleskriveren over alle novelleskrivere! Novellene hans er enkle, bisarre og deprimerende. Med en dose humor. Jeg mangler bare to bøker av han så eier jeg alle bøkene han har gitt ut.
 Klassiker.
 Eg elska Anna Gavalda, eg.
 Hysterisk morsom. Jeg vurderer å lese alt på nytt. Det hadde gjort seg.
 Den er OK. Ikke så dum.
 Tante som fikk meg til å lese denne. Det er den første romanen i en trilogi. Den første leste jeg faktisk på denne tiden her for mange år siden i påskeferien.
Sukkerrør som inspirerte meg til denne listen inspirerte meg også til å lese denne diktsamlingen. Som sagt, vil du være kul, bad ass: jo, da må du lese Bukowski.


God påske og alt det der! Jeg leser litt faglit og klassikeren Anna Karenina i påsken. Ellers bryr jeg meg ikke i det hele tatt med hva dere gjør. Så lenge dere koser med katten og lufter hunden.

6 kommentarer:

 1. Etgar Keret! Bra du nevner ham innimellom. Jeg glemmer hele tiden at jeg skal lese noe av mannen. Jeg brukte nettopp 550 kr på å bestille tilfeldige bøker fra Amazon, - men tror du jeg husket Keret. Nei.

  Neste gang.

  Ellers: ha en god påske du også! Kos deg med Anna.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble nysgjerrig på hva du bestilte. Jeg bestilte 'nettopp' fra Tanum og Bokkilden.no. Ååå, nå lurer jeg på hva jeg holder på med, jeg skal jo ikke eie noe som helst.. Afgh. Gruver meg til å flytte. Når det skjer.

   Takk! God påske til deg også :-D Anna koser seg i hvert fall. Hå hå.

   Slett
 2. Kos deg med Anna Karenina, eg las ho i fjor vinter, det var stort! Og eg er einig med deg i at Matilda er så god at ho bør nemnast to gonger. Minst.

  Eg les faktisk bokbloggar for å få lesetips, eg. Bokbloggar er hovudkjelda mi til inspiriasjon, når eg lurer på kva eg skal lese, så eg synest det er fint med folk som gir lesetips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du ser feilene mine, og tar de så fint. Matilda skulle jo bare være med en gang men enig med du! Den fortjener å hylles slik.

   Det er flere av dere som har det sånn. At dere liker å få tips fra bokblogger. Greit det da. Jeg bare klarer å fylle leselistene så fint uten hjelp fra alle bloggerne og de er det mange av.

   Jeg gjør det likevel, jeg skriver ned titler folk skriver om. Som oftest liker jeg ikke tipsene. Av og til er det blink.

   Slett
 3. Hehe, "vi har strengt tatt nok bøker på leselista allerede" - ja det skal være sikkert og visst, og listen min er blitt enda lengre siden det innlegget!

  Fine bøker du viser her :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :)

   Hehe, det tviler jeg ikke på.

   Slett

Trivsel!

PIRANESI MED MER