lørdag 10. august 2013

en av de dagene der klokken ikke klarer å tikke høyt nok
Midt på dagen, det er en av de dagene der klokken ikke klarer å tikke høyt nok, den går sine runder men for mennesket og kattene i leiligheten sto tiden stille, eller bedre- tiden eksisterte ikke. Ute skinner solen skarp mellom skyene og vi kan høre mennesker som pakker ned martnas-buer og telt. Den unge damen som sitter innerst i den store sofaen i den store leiligheten trykker på tastaturet og gjesper. Hun har sovet men ikke sovet nok føles det som. Hun har vært oppe i leiligheten over, sin egen leilighet og hentet koseteppene sine. Dagen i dag er en slik dag der bok, Pepsi Max, koseteppe og den store rosa luen er det viktigste i verden. Skal hun sove en dupp slik som pusene eller skal hun lese om Tyrar som leter etter sønnen sin Odd? Pus 1 gir fra sett en tett-i-nesen-lyd før det blir igjen stille fra katten som ligger på teppet sitt på kisten sin ved vinduet. En solstripe ligger over ryggens dens. Hun har tatt teppet som bruker å ligge på kisten og lagt det over seg selv, det er et deilig teppe, pus likte ikke det, det er nok Ivans sitt pledd det der tenkte hun og gikk og hentet sitt eget koseteppe, hun og pus 1 forsto hverandre. Alle trenger sitt eget koseteppe. Hun lagrer teksten og finner knappen lengst til venstre, nederst på skjermen: dvalemodus. Hun tar på seg mørke Ray Ban, slurker vann fra springen fra en Imsdalsflaske (før har det vært kildevann med pæresmak i den), ruller seg en røyk på verandaen og svelger spy som kommer opp i halsen. Hun puster tungt, lar solen ligge over øyelokkene som en sterk øyenskygge og ramser opp fylkene i Norge høyt, hun må lære dem, hun må bli bedre i geografi. Det er nitten fylker i Norge, rart Oslo er hovedstaden tenker hun, det er jo så lite.


Hun går inn, legger seg i sofaen med koseteppet og bok. Sukker høyt og later som hele verden står stille, eksisterer ikke.8 kommentarer:

 1. Ja noen ganger er det godt å late som at resten av verden ikke eksisterer, bare fortape seg i en drøm, en annen verden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åhh ja, skikkelig zen er det. Å glemme klokken, tiden, morgendagen er så vanskelig men de dagene man får det til er det deilig!

   Slett
 2. Helt enig i at det å kunne glemme tiden, om enn bare for en stund, er fantastisk! Godt skrevet, Heidi :)

  SvarSlett
 3. Ser for meg Ivan sin reaksjon når du lånte teppet hans haha! De er heldige som har en så bra kattevakt som deg:) gleder meg å komme hjem til de igjen <3

  SvarSlett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE