fredag 30. august 2013

Leserprofil

Jeg hermer etter Marianne som igjen har blitt oppfordret av Tora bak bloggen Bokmerker.org; jeg kopierer og limer inn spørsmålene, drar frem alle bøkene fra hyllen og teller mannfolk og kvinnfolk, sorterer etter sjanger og tekst til øynene brenner, ready steady spagetthi:


1.Hvilken bok leste du sist?

Siste bok ut (av huset og inn igjen til fylkesbiblioteket etter endt lesning) er Ragnarok av Andreas Bull-Hansen. Det er den siste boken i en norrøn fantasi-trilogi. Disse bøkene var mitt første møte med Hansen.

2. Hvilken bok skal du begynne på nå?
Jeg har allerede begynt, boka jeg leser nå begynte jeg på for flere måneder siden men la den fra meg og plukket den ikke opp før lange tider var gått. Ikke fordi jeg glemte den, den har gnagd på samvittigheten min lenge. Nå får vi se hvor langt jeg kommer før jeg igjen legger den ned og tar en 'pause' fra den. Det er den typen bok der stoffet må få synke inn. Boka heter Den indre samtalen og er skrevet av Torkil Berge og Arne Repål. Det er faglitteratur; en innføring i den populære og godt brukte behandlingsmetoden Kognitiv terapi som går ut på å kunne bli frisk eller få det bedre ved hjelp av tankene dine. Ikke noe hokkus pokkus, når jeg skriver ved hjelp av tankene dine mener jeg du kan lære deg å bli mer positiv og bli bevisst hva du tenker i ulike situasjoner du finner vanskelig, og prøve å korrigere deg selv når tankene ikke er til noen hjelp, men heller en hindring. Kognitiv terapi er en fin metode for å bli fri fra depresjoner og angstplager (blant annet). Jeg synes det er interessant, lærerikt og viktig! 
Ved siden av leser jeg Mo Hayders fjerde bok Pig Island. Det er en thriller. Jeg håper på å bli vettskremt for nå er det lenge siden en bok har skaket meg på den måten. Jeg har nylig blitt bevisst på at jeg leser i det hele tatt lite koselig litteratur.