søndag 4. august 2013

Smakebit på en søndag #16 FØR DE NI VERDENER STYRTER av Andreas Bull-Hansen


Før de ni verdener styrter leste jeg ferdig på natten forrige onsdag. Det var et mislykket (!) forsøk på å lese romanen ferdig før den første august, altså før onsdag. Det gikk ikke som jeg tenkte og dermed har jeg ikke lest ferdig en eneste bok i hele juli. Skremmende hva som skjer i verden er det ikke? Jeg liker forandringer dårlig og nå begynner det å ta av her. Strek 1: S og K flytter fra meg (de bor i en etasje under i bygget jeg bor i), da blir jeg helt alene i dette store skumle bygget (bortsett fra alle de andre naboene så klart), jeg får helt i vondt i magen bare ved tanken. Uff, jeg hater å savne folk og de har ikke en gang dratt enda! Strek 2: søsteren min som bodde rett rundt hjørnet fra meg har flyttet. Det er ikke det at jeg ser disse folka så ofte, faktisk ser jeg de nesten aldri men jeg likte å vite at de var der. Jeg ble mindre ensom bare av å vite at de var så nære. Strek tre: Beathe har sluttet å blogge, jeg trodde virkelig hun var en av de som var kommet for å bli, hun var jo så rutinert.

Mens dere er her: ta for all del og stem i meningssmålingen min øverst helt til venstre. På forhånd takk! God søndag!

Oppdatering: Dette innlegget virker mer negativt stilt enn jeg mente da jeg skrev det. Både S og søster flytter ikke fra byen bare fra gaten. S får også en hage (!) noe jeg er veldig glad  for på kattenes hennes vegne som til nå har vært innekatter. Søsteren min bor også mye bedre nå, leiligheten hennes nå er flott. Derfor: trist at de drar, men ikke negativt. Det er bare jeg som vil savne dem og som ikke liker forandringer. På den måten har jeg alltid vær rar. Og i dag leste jeg jammen at Beathe kommer til å fortsette å blogge litt men ikke like mye som før. Phu!
Jeg beklager sutringen min i dette innlegget, noen ganger føler jeg meg alt for trygg på å blogge og buser ut med følelseslivet mitt uten tanker for å 'roe ned' teksten før jeg publiserer.Hva kan jeg si, jeg har en dramatisk sjel.

Før de ni verdener styrter er bok to i en trilogi om Tyrar, krigsguden i Åsgard. Dyster og stemningsfull smakebit:


Nå begynte en svak vind å trekke ned fra nord. Lukten av døde menn kom drivende. Den kom fra grudene som hadde slått leir nord for Folkvang. Vanene bak murere kjente den lukten, og det gjorde dem neppe godt å tenke på at selveste Hel var kommet hit med sine døde krigere. Stadig kom flere vaner, både brynjekledde menn og de smalere, platekledde valkyriene opp på murene for å ta dem i øyesyn. Noen av helheimerne gikk nå innenfor skuddhold og ventet til vaktenes piler traff dem, før de trakk pilene ut av kroppen og skjøt dem tilbake mot festningen, slik at vanene skulle skjønne hva slags krigere de hadde å gjøre med.


 

28 kommentarer:

 1. Huffameg, ikke moro når livet byr på strek etter strek. Godt vi har søndagssmakebiter vi kan trøste oss med, da :)Og din var jo virkelig en godbit! Søndagsklem til deg fra meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så sant, smakebiter er 'sukker i såret' og gode å ha! Jeg sender en klem tilbake :-)

   Slett
 2. Herfra kan det bare gå oppover :) Grufull bok du leser, kanskje du får velge deg noe mer koselig neste gang? Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Noe koselig! Ai ai ai: jeg kan ikke huske sist jeg leste noe KOSELIG. Det var et utrolig godt tips: så enkelt og så bra. Ikke bare skal jeg lese noe koselig snart, jeg skal lage en liste over koselige bøker jeg har lest. Jeg må nemlig inn på Bokelskere å bla meg tilbake for å se når den siste koselige boken ble lest for jeg kan jammen ikke huske bok eller sted. To fluer i en smekk.

   Slett
 3. Det där var en riktigt... osmaklig smakebit. Låter spännande :)

  Förändringar kan vara otäcka, men ofta blir det bättre än man trott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Der sa du det, usmakelig er ordet. Fryktelig spennende akkurat der i boka, høydepunket :-)

   Kloke ord! Jeg tar de til meg.

   Slett
 4. Forandringer i negativ retning er aldri noe særlig...

  Smakebiten er nok ikke helt min type bok, men alle kan jo ikke ha lik boksmak heller :) Takk for smakebiten

  SvarSlett
  Svar
  1. Forandringere er heldigvis ikke negative til de som flytter da. Bare jeg som sutrer. Må skjerpe meg!

   Denne trilogien er ganske blodig og har drøye scener så forstår godt det ikke er lesestoff for alle! Selv liker jeg det, hihi.

   Slett
 5. Takk for veldig bra smakebit!
  Trist å høre om alle forandringene, håper da det kommer noe gode forandringer også. Synes også det er trist at Beathe skal slutte å blogge, ufattelig trist. Krysser fingrene hun kommer tilbake:) Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Heldigvis har hun bestemt seg for å fortsette!

   God tirsdag!

   Slett
 6. Tack för en intressant smakbit, den boken var en ny bekantskap för mig :)

  SvarSlett
 7. uff så kjipt med disse endringene :s må si eg ble fryktelig overrasket av at Beathe gir seg.
  takk for fin smakebit :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er dårlig på forandringer altså; blir litt melankolsk av meg. Også denne høsten som kommer da, hjelper ikke at det er blitt mørkere om kveldene heller (selv om jeg Elsker høsten).

   :-)

   Slett
 8. Jeg hater også å savne folk. ( Men det er ikke alle jeg savner. Noen kan bare ryke å reise for min del.&%¤#) Har siden jeg var 20 år bodd langt fra familien min. Derfor har det blitt til at folk har vært en stund på besøk når de først kommer. Selv om det har vært slitsomt enkelte ganger, så blir det så tomt og trist når de reiser. Lukten av død, sikkert grusomt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar :-D Kjenner meg fullstendig igjen i det du skriver.

   Lukten av død ja. På Hel, hun som hersker over dødningene har halve ansiktet, halve kroppen råtnet bort. Grusomt ekkelt beskrevet. Og jeg liker det. Liker å bli forferdet over det jeg leser! Jeg er nok ikke en typisk jente-jente jeg nei.

   Slett
 9. Fine Heidi! Synd at folk rundt deg flytter,det er aldri kjekt å savne folk. Etter en sen venninnekveld i går kom jeg på bedre tanker angående bloggingen og jeg fortsetter, det er godt å få "venninne-perspektiv" på ting innimellom. Fin smakebit du deler med oss i dag, jeg har aldri lest noe av Bull-Hansen men akkurat denne boken har jeg sett litt på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fine Beathe, jeg er så glad du er tilbake! Du satte virkelig et støkk i meg der en stund. Venninne-perspektiv er gull verdt!

   Bull-Hansen ja, han er typisk mann, det merker du når du leser bøkene- bare sånn at du er 'advart' haha. Du må ikke finne på å lese denne før den første (Jotnens hjemkomst) i trilogien isåfall *viktig viktig*

   Slett
  2. Jeg er helt nasi på å lese bøker i "riktig" rekkefølge så jeg hadde snust opp hvilken bok som kom først før jeg hadde begynt å lese. En fin kveld til deg Heidi:)

   Slett
  3. Ahh, godt vi er flere 'kronologi-slaver' :-D

   Fin kveld til deg også!

   Slett
 10. Det var trist å høre at du føler livet er fullt av negative ting akkurat nå. Jeg håper det flytter inn mega kule folk i leiligheten under deg! :-) Jeg kommer til å savne Beathe jeg og, men på en måte forstår jeg henne. Blogging tar mye tid.
  Jeg har litt problemer med hvordan Andreas Bull-Hansen skriver. Jeg prøvde meg først på noen ungdomsbøker før den første voksenboken, men vi ble ikke venner :-)
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper på kule folk ja, men ikke minst snille som fortsetter å låne meg sukker og mel når jeg får lyst på vafler på søndager. Det har nettopp flyttet inn en ny nabo ved siden av (ikke i etasjen under enda) som ikke er annet enn slitsom. Kakker på døra fra tidlig om morgenen til sendt om kvelden, selskapssyk og ivrig etter å få gratis røyk. UGG!

   Jeg forstår godt at du og Andreas Bull-Hanssen har deres problemer: språket er ikke hans sterkeste side nei. Flink til å lage historier men han skriver.. hakkette og rart. Men spennende er det!

   Slett
 11. Forandringer suger.
  Og flyttinger er nesten alltid fæle.


  Også, helt random: skal du på bokbloggtreffet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg går og dagdrømmer om å møte opp på bokbloggtreffet i høye sko og full av selvtillit og kunnskap om bøker men.. nei. Har ikke penger til slikt, jeg. Men det MÅ jo være kjempe gøy å være der.

   Enn du, skal du dit?

   Slett
  2. Åååh. Synd.

   Meldt meg akkurat på. Gruer meg mer enn jeg gleder meg. Heh.

   Slett
  3. Å, nå får jeg skikkelig lyst. En gang, en gang (!) skal jeg være modig å være med. Litt flaut for jeg skriver så mye rart og personlig. Men mest gøy. Tenkt, snart kan du si 'Jeg har vært på Bokbloggtreff'. Cred.

   Slett
 12. Du er ikke den eneste med dramatisk sjel:) Jeg er i en negativ periode selv og jeg er som du, ikke særlig glad i forandringer:) Jeg liker det trygge. Takk for smakebit:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det trygge = det beste i verden.

   Skal gå og snoke på smakebiten din med en gang.

   Slett

Trivsel!

PIRANESI SKAL BLI FILMATISERT