mandag 6. januar 2014

Litteræremål for 2014


 1. Les ferdig Den indre samtalen - Kognitiv terapi i løpet av året
 2. Les Hanging Hill av Mo Hayder 
 3. Les Poppet av Mo Hayder
 4. Les David Golder av Irene Nemirovsky
 5. Les Denne kjærligheten av Johann Grip 
 6. Les To byer av Charles Dickens (finn en utgave som ikke er forkortet  på norsk)
 7. Les Shantaram av Gregory David Roberts
 8. Les Solar av Ian McEwan 
 9. Les I hundevaktene av Nils Chr. Moe-Repstad 
 10.  Hør ferdig Sønner og elskere på mobilen
4 kommentarer:

 1. Tror jeg ville valgt en annen bok enn Solar å lese av Ian McEwan, med mindre du har lest veldig mye annet av ham. Det er ikke hans beste bok. David Golder og A Tale of Two Cities vil jeg også lese, det blir spennende å lese omtalene dine. Men har de forkortet A Tale of Two Cities på norsk? Den er jo så kort fra før, det kan ikke være mye igjen av boken i så tilfelle..

  Hurra for hundebilde, hvilken rase er det? Veldig skjønn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eneste grunnen til jeg skal lese Solar er at den står i bokhyllen fra før, men tusen takk for råd! Lese den skal jeg nok, prøver å lese alt i hyllene, men fint å vite han har skrevet bedre om jeg heller ikke kommer til å like den godt; da skal jeg ikke være raskt og dømme hele forfatterskapet ut fra den ene.

   To byer lånte jeg på biblioteket (har til dags dato fortsatt ikke lest Dickens på engelsk og håper jeg slipper), en sånn lite, rød bok med skinnomslag, virkelig gammel og gul inni. Og ja, den versjonen er forkortet. Men jeg tror det skal finnes en gammel norsk utgave som ikke er det.

   Ullrikkhunden er veldig kjekk ja. Han er en Portugisisk Podengo.

   Slett
 2. Ahh, jeg visste det, det var her jeg hadde sett Den Siste Samurai sist. Du har sneket deg ned i underbevisstheten min. Fin og overkommelig 2014 liste. Den eneste jeg har lest av de du nevner er Shantaram, og der er jo ei stjernebok, full av sitater og liksomvisdom. Og den Poppy av Hayder, er det ei Cafferybok? Har det kommet flere etter Gone? Ang. McEwan likte jeg godt den siste Serena, som de så merkelig kalte den på norsk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den siste samuraien (ikke den samme som filmen, slik alle tror) <3

   Takk!

   Poppy er ei Cafferybok! Kom ut i 2013, kommer ut på norsk i 2014. Ps, en Cafferybok er filmatisert på dansk! I år kommer Wolf, en Cafferybok ut på engelsk, og på norsk neste år sikkert.

   Jeg googlet Ian McEwan nå, herrigud da mann, han har gitt ut så mye! Jeg fant boka Solar i dumpsteren til Norli i bakgården min.

   Slett

Trivsel!

PIRANESI MED MER