lørdag 25. januar 2014

Bokstatistikk for året 2013


I fjor kalte jeg dere bitches i tittel, dette beklager jeg sterkt, det har dere ikke fortjent. I år skal jeg ikke kalle dere noe som helst.


Året to tusen og tretten er året jeg leste Anna Karenina (som jeg har forstått er en big deal for de fleste), som også var den første og eneste boken jeg leste på et lesebrett. Året to tusen og tretten er også året jeg ble kvitt en diagnose på en tung og sterk depresjon jeg har slitt med i mange, mange år. Nå gjenstår å få bukt med livsangsten, angsten for angsten, angsten for mennesker, og angsten for å stå i fritt fall og la andre mennesker holde livlinja så jeg ikke faller. Jeg må lære å stole på andre mennesker med andre ord og ikke se på de som en fremmedrase jeg ikke bor på samme planet sammen med. For det gjør jeg, jeg bor her sammen med mange, mange andre; jeg er lett å like, jeg er også ganske god på mennesker - det er ingen grunn til at jeg skal ha denne frykten. Angsten jobber jeg med, leser om og utforsker. Jeg har oppdaget i min studie av angsten at alle har angst og min angst er ikke bedre eller vanskeligere enn alle andres. Den bare er.Det er opp til meg å bestemme hvor mye angsten skal få styre livet mitt. Dette er og kommer til å være en evig kamp jeg aldri vil gi opp.
I år har jeg har ofte gått sulten, jeg har oftere vært mett. Jeg begynte å røyke igjen. Jeg sluttet å gå i samtale, jeg begynte igjen å gå i samtale. Jeg har begynt å studere, jeg avsluttet studiet. Viktigst er at året 2013 er bedre enn året før. Det går oppover.
I år har jeg ikke lest så mye som jeg ellers har brukt og gjort. Det er positivt, det betyr at jeg har gjort andre ting.
I år slet jeg virkelig med å regne ut statistikken. Regnestykket gikk i surr, titlene blandet seg, de samme bøkene ble regnet dobbelt; jeg måtte legge det fra meg og prøve igjen senere. Det har ingenting med antall bøker å gjøre, jeg har jo lest færre enn året før. Jeg ble ganske enkelt forvirret i prosessen, jeg visste ikke hvordan jeg skulle gjøre det. Men nå gjør jeg det.


Statistikk.

35 bøker på ett år kan deles og studeres slik:Forlag35 bøker lest tilsvarer 20 ulike forlag der også i år Cappelen Damm går av med seieren som det forlaget jeg har lest flest bøker fra (7 bøker for de som lurer).


Sjanger

10 romaner 
7 barne og ungdomsbøker 
4 krim/thriller romaner 
4 diktbøker
4 novellesamlinger
3 fantasiromaner 
1 sakprosa 
1 tegneserie 


Terningkast gitt på nettsiden Bokelskere 

Terningkast EN: 4
Terningkast TO: 4
Terningkast TRE: 7
Terningkast FIRE: 9
Terningkast FEM: 6
Terningkast SEKS: 5


Kjønn

11 menn 
10 kvinner


Landene forfatterne hører til

1 Frankrike
7 England 
7 Norge 
1 Russland
1 Chile
3 Amerika
1 Litauen
1 Skottland 


Årstall bøkene er utgitt

7 bøker fra attenhundretallet (bøkene er fra 1847-1895)
6 bøker fra nittenhundretallet (bøkene er fra 1939-1998)
21 bøker fra tyvehundretallet (bøkene er fra 2001-2013)


Mest leste forfattere

3 bøker av Mo Hayder
3 bøker av Andreas Bull-Hansen 
5 bøker av J.K. Rowling
2 bøker av Joseph Rudyard Kipling
3 bøker av Neil Gaiman 


Språk

31 bøker på norsk 
6 bøker på engelsk 

En bok telte jeg som både norsk og engelsk, da den var på både norsk og engelsk, 50/50.  


Format 

19 innbundne bøker
6 pocket
1 på lesebrett
4 lydbøker (CD-plater)
5 MP3 (lyttet til på mobilen)


Bøker som hører sammen

3 serier, der 2 av dem er fullført, altså lest ferdig
1 trilogi 


Hvilke hyller kommer bøkene fra?9 fra min egen bokhylle

18 lånt på biblioteket 
2 lånt av Christine 
5 lastet ned lovlig og gratis fra mobilappen Ordflyt 
1 lastet ned lovlig og gratis med lesebrettet

Småplukk 

2 lesereksemplar sendt til postkassen min 
5 bøker er anbefalt av noen 
1 bok har jeg lest om i en annen bok
6 bøker hadde jeg lest før, altså jeg igjenleste dem 
0 nye favorittbøker! 


Bøkene jeg har likt best


Anna Karenina av Leo Tolstoj 
Indianarar av Rune F. Hjemås 
Jungelboken av Rudyard Kipling 
Den andre jungelboken av Rudyard Kipling 
6 kommentarer:

 1. Fin statistikk for 2013, Heidi, og selv om du ikke har fått lest like mye som du har pleid er det viktigst at depresjonen har sluppet taket og at det nå går oppover. Ønsker deg en god helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Birthe. God helg til deg og dine også!!

   Slett
 2. I år som i fjor er du helt fantastisk på statistikken, stålkontroll over alt fra forlag til utgivelsesår. Også så OVERSIKTLIG. Elsker det. Ellers sier jeg som Birthe over her, hva betyr vel bøkene når selve livet går rett vei. Håper totusenogfjorten fortsetter i samme retning! (Men jeg synes det høres litt trist ut å ikke ha møtt en eneste ny favorittbok).

  Og, i år også, hvem er disse som har fått terningkast en?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk. Jeg tar en liten dans og smiler stort! Det er virkelig trist jeg ikke har fått noen nye favorittbøker; det kommer av at jeg har fulgt den planlagte leselista ganske bra uten mange sidesprang.

   Terningkast En-gjengen:
   1. Alice i eventyrland i lydbokutgave på mobilen. Jeg skal mye heller lese den på engelsk. Litt samme opplevelse som du fikk med Hobbiten på lydbok. Grøss.
   2. Black Orchid av Neil Gaiman, på norsk. Kanskje hadde den blitt bedre på engelsk men jeg tviler på den hadde blitt så mye bedre.
   3. Sakprosa/faktaboka Harry Potter Filmmagi=søppel.
   4. Diktsamlingen Marmorhunden av Sigitas Parulskis. Svart, trist, uforståelig vims vams.

   Slett
 3. Jeg er dypt imponert at du har gjenlest 6 bøker.
  Det er slikt jeg bare drømmer om.
  Ellers er jo det jo bare glede, et år bedre enn ifjor, mindre angst, mindre depp og mer liv utenfor bøkene - det må kunne kalles et godt år!
  (Jeg elsker også jungelbøkene)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er det slik at 5 av de igjenleste er hørt på lydbok denne gangen, og bare 1 er faktisk igjenLEST. Men det telles likevel, selv om det ikke er like mye arbeid.

   Hurra for jungelbokene, de er virkelig fine. Jeg sier meg superfornøyd med året som er gått og gleder meg til året som er begynt!

   God helg!

   Slett

Trivsel!

PIRANESI SKAL BLI FILMATISERT