fredag 20. juni 2014

BØKER LEST I JANUAR-MAI 2014


Jeg har allerede kommet frem til at året 2014 er Det Store Lydbok-året der jeg hører flere lydbøker enn bøker lest. Forklaringen er at jeg leser sjelden og at jeg lytter mer. Lydbok høres hefitg hver kveld mens jeg venter på å sovne. Sykt digg. Jeg føler jeg slår to fluer i en smekk og ingen tid kastet bort.

I dag har jeg sovet alt for lenge, malt en oransje vegg hvit, spist potetgull og mørk sjokolade med chilli-smak (som jeg fikk i male-gave) til middag med Pepsi-Max med isbiter ved siden av. Jeg har sendt av gårde en fosterkatt til et nytt hjem, puttet i bur og ut døra og inn i en bil mens jeg står og vinker. Jeg gråter ikke lengre, jeg har blitt vant. Eller så tenker jeg bare ikke, jeg bare gjør.
Jeg har lest gamle innlegg i en blogg (Moshonista), sett på TV og spist en kroneis. Og sett på regnbuen, den kommer og går, det er fint når det regner i solsteken.


Her er alt jeg har lest og hørt i Januar, februar, mars, april og mai:

Krim

Borte av Mo Hayder


Dikt

Denne kjærligheten av Johann Grip
I hundevaktene av Nils Christian Moe-Repstad


Romaner

David Golder av Irene Nemirovsky
Solar av Ian McEwan


Lydbøker

Sønner og elskere av D.H Lawrence
Pinnsvinets eleganse av Muriel Barbery
Bellman & Black av Diane Setterfield
Volund smed fra store Skauby av J. R. R. Tolkien
Pirkes løvblad av J. R. R. Tolkien 
Ringens brorskap av J. R. R. Tolkien
To tårn av J. R. R. Tolkien


Sakprosa 

Den indre samtalen av Arne Repål og Torkil Berge Statistikk
 • 3 romaner, 1 sakprosa, 7 lydbøker (!), 2 dikt. Alt for lite romaner og alt for mange lydbøker. 
 • 5 menn, 4 kvinner 
 • 4 gjenlest (lest i bokform før, hørt i lydbok senere: LOTR, Volund smed fra store Skauby, Pinnsvinet)
 • 5 nye bekjentskap (Lawrence, McEwan, Johann Grip, Repstad, Repål, Berge)
 • 7 lånt på biblioteket, 5 fra egen bokhylle, 1 lastet ned med mobil-appen Ordflyt 
 • 1 bok tilhører en bokserie, LOTR regner jeg (helt feil) som en trilogi for enkelthetens skyld 
 • 5 England, 2 Norge, 2 Frankrike 
 • 1913, 1929, 1954, 1955, 1964, 1967, 2006, 2 x 2009, 2010 x 3, 2013
 • Beste bøker Den indre samtalen, LOTR, Pinnsvinets eleganse
 • Dårligste bok Bellman & Black, Pirkes Løvblad

Svart-metall konsert i kirka fredag den 13 juni. Knaill! 14 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som du hadde hatt en innholdsrik dag! Jeg beundrer dem som har fosterhjem for katter og hunder! Det er en fin ting å gjøre.
  Jeg er ikke flink til å høre på lydbøker, jeg detter så fort ut. Men jeg har veldig lyst til å høre Stephen Fry lese Harry Potter så jeg lånte den første på biblioteket og ba mannen min legge den over på ipoden. Og så langt har vi kommet :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hørt en bok (nummer 5, favoritten) om Harry på engelsk, fordi den norske som jeg lånte på biblioteket hakket. Fry hadde en veldig irriterende stemme på Hermine. Bortsett fra det kommer jeg ikke på noe jeg irriterte meg over.

   Kos deg med HP på lybok! Det gjorde jeg!

   Slett
 2. Jeg tror jeg aldri har hørt på en lydbok frivillig i hele mitt liv... Kun via skolen eller en kjøretur hvor jeg ikke valgte selv å høre på lydbok. Men det er vel noe jeg burde gjøre oftere, men jeg tar verken mye buss eller kjører selv.. Føler det er i slike situasjoner det er mest naturlig å høre på lydbok. Ellers vil jeg som oftest bruke tiden på å lese fysiske bøker :D hehe

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Fysiske bøker er alltid best! Fortsett med det du :-D

   Slett
 3. Går mest i lydbok her også ja ;) Men har litt pause der nå. Mer film og tv-serie nå i helga :P Ikke Spartacus da... Jeg har ikke kommet helt over at de har bytta han ut og så går det bare dritt, så nå må jeg ha pause :P Hehe

  SvarSlett
 4. Herregud!
  Jeg tenkte, hun leser mine gamle joggeinnlegg, fordi jeg aldri skriver nye. Jeg må løpe med engang, også kan jeg ikke pga for mye lefsespising.
  Joggeblogging prioriteres pronto.
  Hilsen selvsentrerte selje.

  (psstt, det er selvfølgelig aldri for sent å oppsummere!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ler! Beste kommentaren på lenge! Lefser!

   Jeg leser blogger jeg liker spesielt godt (språk) fra start til slutt. Derfor. Du skriver morsomt, energisk og engrsjerende. I love it.
   Nå er jeg i september 2009. Snart løper du Oslo-maraton, du har konstant vondt i halsen og snørr i nesa, du er misfornøyd med de nye joggeskoene, du har klipt deg alt for kort til frisøren og ligner en utenlandsk mannlig soldat (dine ord, her lo jeg høyt), du har nettopp lest Tokyo av Mo Hayder og synes den er OK.

   Slett
  2. (Tusen takk -)

   Jeg husker godt den hårklippen - og jeg så virkelig ut som en soldat, et stk, palestinaskjerf eller beret og jeg hadde sklidd inn - hvor ingen skulle tru at kvinner kunne bu. Tenk at det er fem år siden. Utover at jeg nå har langt hår igjen, ser jeg utifra denne kommentaren din - som også er hovedårsaken til at jeg selv holder meg unna egne gamle innlegg - jeg er fremdeles snørrete, har vondt i halsen og sliter meg vonde sko - eneste upsiden er at jeg nå også har gode par å velge i - også er det lenge siden jeg har lest Mo Hayder. DET bør jeg gjøre noe med. Siste Caffery (caffertly?) jeg leste var Gone - det har vel kommet 2 eller 3 nye nå?

   Slett
  3. Hahahaha, jeg bekker! xD "hvor ingen skulle tru at kvinner kunne bu." Knaill!

   Da har du 3 å lese, som meg: Poppet (Caffery), Hanging Hill (Ikke Caffery) pg Wolf (Caffery, kom ut i år).

   Jeg skal lese Hanging Hill etter To byer av Charles Dickens.

   Slett
 5. Enn å bytte ut hovedperson midt i en serie. Fy seg serieskapere!
  Jeg planlegger hele tiden å se ferdig sesong 4 av PB. Har ikke kommet en episode lengre. Lite TV-serie-titting eller filmtitting her i hus.
  Nesa i en bok eller øya klistra på tilfeldig plukket kanal på TV, eller snork i senga. Døgnet rundt :-p

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren er til deg, Kine. He he.

   Slett
  2. Ja det er skikkelig dårlig gjort! Han egner seg ikke helt som Spartacus han nye.. Var for bra han forrige :P Ja,ja... Skal se om jeg orker å bynne på igjen når jeg kommer hjem fra jobb :P
   Eller kanskje det blir film i stedet. Har faktisk fått sett litt filmer i det siste =)
   Er vel ikke så nøye hva det blir til da, Spartacus går ingen steder :P Det gjør jo ikke PB heller ;)

   Slett
  3. Jeg tviler på jeg ser Spartacus.. Nok av serier å se der de ikke bytter ut hovedperson! Og siden jeg er så heldig å ha deg til å informere meg og jeg derfor VET de skifter han ut... da hopper jeg gladelig over :-p

   Digg å være i filmhumør da. Tyoisk, vi bytter på å være 'der', hehe :-D

   Du har så rett i at disse TV-seriene ikke drar noen steder. Aner ikke hvorfor jeg er så stressa. Tåpelig.

   Slett
  4. Vel, de hadde faktisk ikke noe annet valg enn å få en annen til å spille Spartacus... Fant jeg ut først nå. Han som spilte han først døde :-( Regner med han hadde fortsatt hvis han ikke hadde dødd. Det hadde vært det beste, men hadde vært verre om de ikke hadde fortsatt med serien.

   Ser ut til at vi bytter litt på å være 'der' ja :P Har planer om å prøve å få sett i alle fall en film til i helgen ;) Håper jeg får til to ;)

   En blir litt stressa likevel. Jeg blir i alle fall det, jeg vil jo vite hvordan det går! Så jeg har jo ikke egentlig tid til pauser :P

   Slett

Trivsel!