torsdag 19. juni 2014

BØKER LEST I JULI-DESEMBER 2013


Hallo! Jeg har ikke ført statistikk siden juni! I fjor! Hallo!

Ellers kan jeg fortelle jeg trener ingenting. I dag har jeg spist 3 kroneis. Sovet lenge, 6 timer forbi vekkerklokken som feilet stort i å vekke meg. Så sov jeg en dryg dupp på to timer etter klokken seks i kveld. Jeg vet ikke helt hva som foregår men jeg er ganske sikker på at jeg er syk. Eller holder på å bli det. Jeg røyker mistenkelig få sigaretter og jeg har ondt i halsen. I går kom mamma på besøk og da var jeg skikkelig sugen på mammakos og purret i armkroken. Et sikkert tegn på sykdom.

Jeg har tatt oppvasken for hånd og laget middag da (vårruller). Og blogget om Shantaram. Og skrudd ned (revet løs) en kjøkkenbenk.
Nå har jeg store planer om å kjøpe meg en komfyr! Jeg prøver å spare penger ved å kjøpe brukt men folk med egen bil og henger kommer alltid frem før meg og stjeler komfyrene mine under nesa på meg. IDIOTER. Så nå er jeg truende til å kjøpe meg en splitter ny. Og da bæres den opp for meg. 4 etasjer. Alle pengene er bra brukt bare der... Tenk dere det da folkens, å kunne steke boller uten at de brennes elles faller sammen når jeg flytter de over til brett i den lille hybelovnen. Tenk! Å steke grandis uten å måtte dele den i to og steke den i to omganger. Bake brød! Bake kaker! Pepperkaker! Sykt.

Her er det jeg har lest og hørt i juli, august, september, oktober, november og desember (jeg takker Gud for Bokelskere).


Romaner

Sjelenes herre av Irene Nemirovsky


Krim

Hud av Mo Hayder
Ritualer av Mo Hayder
Pig Island av Mo Hayder


Lydbok

Amtmannens døtre av Camilla Collett


Fantasi

Før de ni verdener styrter av Andreas Bull-Hansen
Ragnarok av Andreas Bull-Hansen


Statistikk

 • 7 bøker på seks måneder. Godtatt. 
 • Bøker tilhørende 1 serie, 1 trilogi. Godtatt.
 • En terningkast 2, fem terningkast 4 (!), en terningkast 6. 
 • 3 damer, 1 mann
 • 1854, 1939, 2006, 2008, 2009, 2011, 2012 
 • 1 Frankrike, 1 England, 2 norsk, 
 • 6 romaner, 1 lydbok
 • 1 funnet i en dumpster (Nemirovsky), 1 kjøpt selv (Pig Island), 4 lånt på biblioteket (Bull-Hansen, Hud, Ritualer), 1 lyttet til med appen Ordflyt (Collett). 
 • Beste bok Amtmannens døtre, dårligste bok Pig Island
 • 2 nye bekjentskaper (Collett, Nemirovsky). Nå skal jeg legge meg igjen og lytte til lydbok. Jeg har vondt i hodet. Hva er det som skjer. I dag, om noen timer MÅ jeg våkna av vekkerklokka. Notat til meg selv, stol ikke på mobilen, kjøp en gammeldags bråkete vekkeklokke. 

Ha en fin torsdag! 5 kommentarer:

 1. haha... herlig innlegg - ler ennå her. !/2 grandis om gangen går da virkelig ikke an! hurra for nysteikte boller og ikke flatbrød, død over alle tilhengere og tommelen opp for alle dumpstere med intelligent innhold! god sommer og god bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk! :-D God sommer til deg også!

   Slett
 2. Så bra skrevet! :-) Jeg er også av typen som helst kjøper brukt, og vi fant en flott stekeovn for ikke så lenge siden. Jeg tror at å steke halve pizzaer hadde tært på tålmodigheten min :-) Det er rett før jeg setter i gang å fortelle om det flotte bruktkjøp (og gi bort ting jeg har funnet), så jeg tror heller jeg spør deg hva du synes om Andreas Bull-Hansen sine bøker?
  Jeg får det ikke helt til med måten han skriver på, men lurer på om bøkene er så gode at jeg må overse det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :-D

   Andreas Bull Hansen: jeg likte bøkene, jeg! Men da Elisabeth bak bloggen Bokstaveligtalt satte i gang fantasi-samlesning slaktet de bøkene hele gjengen! Så du må for all del ikke stole på smaken min. Jeg syntes de hadde gode argumenter mot bøkene. Men smaken er jo tross alt som baken. Jeg har ikke lest noen andre bøker av ham bortsett fra denne trilogien.

   "Jeg får det ikke helt til med måten han skriver på, men lurer på om bøkene er så gode at jeg må overse det?" Jeg tror ikke trilogien hadde slått av til deg... Det er jo så mye annet fantasi-bøker der ute å lese i stedet :-D

   Slett
  2. Det er det virkelig :-) Da hopper jeg gladelig over hele Bull Hansen!

   Slett

Trivsel!