søndag 6. januar 2013

Bøker lest i DESEMBER


HARRY POTTER AND THE PRISONER OF AZKABAN av J.K. Rowling

Jeg hører alle HP-bøkene på lydbok. Jeg har lest bøkene en gang før. Denne måtte jeg låne på engelsk da den på norsk hadde hakk i seg. IDIOTER. Da pakket jeg meg inn i store skjerf, solbriller og lue med plass til alt håret mitt inni og dro meg selv over brua og inn på biblioteket. Der skulte jeg på alle jeg så. Jeg kunne ikke være sikker på hvem som laget hakk i platen før meg. Jeg gikk til kassen og brølte fortvilet DET ER HAKK I DEN. Heldigvis hadde de lydboka på engelsk så jeg slapp å stille meg opp i ventelista. Tanken på flere dager uten å lytte til HP på stereoen nå som jeg har blitt så vant til det.. Jeg kan bare si at tanken gjør meg uvel. Til min store fortvilelse er lydboken jeg lytter til nå (bok fem) også hakkete. Når biblioteket-dørene åpner om nøyaktig fem timer er jeg den første til å storme inn. Skrekk og gru, hva om jeg må låne bok fem på engelsk! Jeg har jo kommet helt til CD 16. Om jeg må lytte til den på engelsk må jeg begynne helt på nytt. Nytt språk, helt annen opplevelse. Jeg kan ikke blande de to! Jeg må simpelthen stille meg i ventelisten om de ikke har inn flere. Noen dager uten lydbok klarer jeg.. NEI JEG GJØR IKKE DET. Da låner jeg Jane Eyre i mellomtiden og gjen"leser" den. Ja, tilbake til denne godbiten. Det er Stephen Fry som er oppleser. Det var kjempe gøy. Ikke bedre enn vår norske leser. Heller ikke dårligere.


ELSKEDE av Toni Morrison

Jeg har skrevet en alt for lang AVHANDLING her. Jeg sa til meg selv underveis i arbeidet stopp å skriv nå, stopp stopp, hva hjalp det, fingrene mine blødde svette, skuldrene mine var trukket opp til ørene, ordene måtte bare ut uuuuuuuut, jeg slo på tastaturet som Mozart på pianoet og notatene mine hadde jeg for lengst kastet bak meg, nå arbeidet fingrene på egenhånd. Det var en skrekkelig opplevelse. Boka var god da. Birthe sin feil jeg leste den.


NORSKE HEMMELIGHETER av Cathrine Louise Finstad og Elise Sofie Østby

Dette er en coffetablebok. Nettsiden er fantastisk. Jeg sender inn en hemmelighet i uka i håp om å bli publisert og illustrert. Ingen av hemmelighetene mine har blitt valgt og jeg føler meg snytt. Jeg har blottet sjelen for ingenting.


HARRY POTTER OG ILDBEGERET av J.K. Rowling 

Lyttet til på lydbok. Koste meg stort. Her begynner store og mørke ting å skje og de stakkars små begynner å bli voksne.  


KIRKEGÅRDSBOKEN av Neil Gaiman

Kirkegårdsboken har jeg skrevet litt om her. Den var mye bedre enn forventet. Den er basert på barneklassikeren Jungelboken som jeg øyeblikkelig dro på biblioteket og lånte etterpå og som nå står i hylla og venter på meg. Klassikere må leses! Kirkegårdsboka er den andre boka jeg leser av Gaiman og den er bedre enn Stjernestøv. Jeg har gitt den terningkast fire på Bokelskere.no: mitt kjæreste nettsted. 

Her er jeg på konsert i jula. Jeg er hun med håret i en ballerinatopp.

17 kommentarer:

 1. Vet at det ikke er noe å le av, men beskrivelsen av din frustrasjon var morsomt skrevet. Når det gjelder Kirkegårdsboka, lånte jeg den til hun som snart er 16 år og har boktørke før jul etter å ha lest din beskrivelse. Hun som bl a leste bøkene om HP flere ganger da HP feberen var på sitt verste, den siste har hun t o m lest på engelsk. Og var fortvilt at jeg ikke ville lese dem. Men nei, verken bønn, trusler. lirking og luring hjelper. Når jeg sier at hun må bytte ut noe av tida på data'n med å lese bøker, fnyser hun og sier at jeg ikke skal snakke. Jeg sitter like mye foran skjermen. Men jeg forsvarer meg med at jeg ikke bare er passiv mottaker; jeg blogger og skriver om bøker. Leser hva andre skriver og kommenterer. Men kanskje en gang kan hun få tilbake lesegleden....jeg må bare ikke mase,,

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, le i vei. Det var meningen det skal være morsomt. Litt overdrivelse er det å finne i teksten, men ikke så mye som mange tror.. :p

   Nå er jeg spent: har hun rørt Kirkegårdsboka da? Likte hun den?

   Er det så farlig da om hun ikke leser så mange bøker? Jeg tenker du kan ikke tvinge det på henne uansett og om hun ikke liker det eller får noe ut av det: Nei, da er det ikke noe å trakte etter.

   Hva med å bygge videre på datakunnskapene hennes og kjøpe noen program som hun kan bruke dagligdags. Photoshop og slikt. Det kan komme handy ut i arbeid.

   Slett
 2. Jeg tar gjerne på meg skylden for at fingrene dine blødde svette og at skuldrene dine var trukket opp til ørene når du skrev om Elskede - det aner meg at det var verdt det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig :-) Den var givende å skrive om.

   Slett
 3. Noe av det mest frustrerende jeg opplever på jobb er når det er hakk i lydbok cd-ene eller film-dvdene. Jeg vil så gjerne fikse det, men som regel må jeg bestille en ny plate. Og det tar uendelig lang tid. Det var fint de kunne tilby deg lydboken på engelsk, det var bedre enn ingenting, tross alt! :-)

  Jeg tror kanskje jeg skal begynne å sende inn hemmeligheter jeg og. Jeg tenker at det må være en fantastisk måte å få tømt seg på, helt anonymt! :-)

  Jeg er glad du likte Kirgegårdsboken. Neil Gaiman er bare en fantastisk forfatter. Videre anbefaler jeg Neverwhere (super bra) hvis du kan tenke deg å lese på engelsk. Hvis du helst vil ha bøkene på norsk er Amerikanske guder nettopp oversatt. Den er også nydelig :-)

  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sliter litt med å se i dag fant jeg ut. På siden av der jeg skriver akkurat nå er det bilde av American GOds :-) Sorry, my bad!
   Siden jeg ser du leser den på engelsk anbefaler jeg enda sterkere Neverwhere. Den er ikke oversatt, men tegneserien om boken finnes på norsk med tittelen Aldristeds. Begge deler har jeg lånt på biblioteket.

   Slett
  2. Det går litt tregt med American Gods, jeg venter liksom på at stormen skal bryte ut men så har jeg ikke kommet til side hundre enda heller.

   Neverwhere skal leses på engelsk!

   Kos og klem.

   Slett
 4. Oh, i det minste har du vært modig nok til å blotte sjelen! Lurer på hvor mange bidrag de faktisk får...o.O

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg elsker at vi får lese noen av dem. Deilig og fantastisk konsept!

   Slett
 5. åhh... skjønner du blir frustrert :( Hadde nok blit det samme..
  Bra det løste seg sånn nogenlunde da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vil vise seg. Nå er den nye boksen i hus og den hakker litt den også. Jeg har lyst til å finne ut om jeg kan lydde til lydbøker med mobilen, jeg. Vet det finnes noen apper der ute.

   Slett
 6. Hoho, ennå en grunn til å holde seg unna lydbøker - sier skeptikeren. Norske hemmeligheter er helt fantastisk, selv om den personlig favoritten nok alltid kommer til å være http://www.postsecret.com/ her i gården.

  Jeg er også glad for å se at Kirkegårdsboken falt i smak. Den er sååå fin. Den gir meg lyst til å få barn - sånn at jeg kan lese de høyt for dem, når de er i akkurat rett alder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Postsecret er fantastisk! Tusen takk! Jeg har smilt og ledd flere ganger på mindre enn et minutt der inne. Det er supert for jeg ler og smiler aldri. Men jeg lurer litt på hvordan de gjør det, hvordan de lager kortene. Har de en scanner hjemme og scanner de inn, har alle mennesker scannere, burde jeg også ha en scanner?

   Eller bruker de photoshop, tegnebrett eller Paint?! Ahh! Denne teknologien gjør meg redd.

   Harry Potter gir meg lyst på barn. Men jeg skal ikke ha barn, det går bare ikke. Jeg vil fortsatt ha lørsdagsgodteri og blir sint hvis jeg må dele.

   Slett
  2. Til PS, så sende de vel rett og slett postkortene i posten på gamlemåten. Også scanner sjefen selv dem inn (antar jeg). INGEN trenger en scanner. Scannere er onde. Jeg har en. Den heter Mao. Gjør aldri jobben sin, og er alltid sur.

   Slett
  3. Da skal jeg ikke ha en scanner lengre.

   Slett
 7. Så morsomt å lese oppsummeringen din:) Ler godt!utrolig hvor irriterende små hakk kan være:) Ser du leser stryk meg over håret, er spent på hva du synes om den?:) Leser på den også akkurat nå. Ha en fin januarlesemåned!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thx hihi :-D Artig vi leser samme bok akkurat nå, da skal jeg jammen følge med på bloggen din om hva du synes etter endt lesning. Jeg har ikke kommet så langt, jeg har bare 'snust' på den så langt. Jeg har kommet til at hun har blitt ønsket velkommen til Frankrike av drøssevis med nikkende solsikker og har sitter å spiser vaffel (noe overveldet av følelser og sliten etter reisen) ved bassenget med den gamle damen. Hvor langt har du kommet? Så langt synes jeg romanen er fin! Snes forfatteren beskriver følelser som angst og depresjon veldig godt. Hovedpersonen føles også ekte. :-)

   Slett

Trivsel!

PIRANESI SKAL BLI FILMATISERT