torsdag 3. januar 2013

Året to tusen og tolv bitches

Året to tusen og tolv har vært hardt. Det har vært vanskelig. Det har vært tungt. Men femti prosent bedre enn to tusen og elleve, og DET sier jeg meg fornøyd med. Høydepunkter:

 • Jeg laget denne bloggen. Det angrer jeg ikke på og det har på alle måter blitt min hobby. Jeg er redd jeg ikke har blitt lei enda, og nei da,- jeg kommer vel heller til å trappe opp. Jeg har planer for bloggen min. Jeg skal bestille meg en rykende hot header fra en profesjonell for tre hundre kroner. Jeg skal som vanlig herme etter Kathleen bak favorittbloggen min og skrive en litterær oppsummering over alle bøkene lest i løpet av måneden i et og samme innlegg i tillegg til å skrive lengre omtaler/tekster om bøker som er spesielt gode, lange eller som jeg har mange tanker om.Noen bøker er bare skrevet for å analyseres.
 • Jeg begynte å gå til psykolog. Jeg møter opp ca like ofte som jeg ikke møter opp. Jeg bruker alle pengene mine på å betale 'ikke-møtt-opp-regning'. Sånn er det. Bedre enn ingenting. Flaut, ja. Ikke noe å gjøre noe med. Jeg gjør virkelig så godt jeg kan.
 • Jeg sluttet å røyke den tyvende august. I jula røyke jeg to kvelder. Det var dumt. Jeg merket det neste dag! Jævlig.
 •  Endelig fikk jeg meg dreads.

 •  Jeg fikk et lesebrett (Ipad 1) men det ble tatt fra meg igjen. Foreldrene mine mente jeg hadde fått mer enn søstrene mine. Idioter. Jeg rakk aldri å lese noe bok på den. Whatever, jeg har masse uleste papirbøker i bokhyllen min og på biblioteket.

Jeg laget Katleens kremet gulrotsuppe to ganger og sjokolade og blåbær scones en gang. Jeg har tegnet minst 44 tegninger, noe som er en forbedring med hundre prosent siden..EVER.

Jeg har lest sytti to bøker i to tusen og tolv der den beste 'romanen' er Evig søndag, den beste diktsamlingen er Finne deg der inne og hente deg ut og beste novellesamling er The Ladies of Grace Adieu and other stories. Jeg har også prøvd meg på tegneserier for første gang og det med blandede resultat. Den beste tegneserien er Persepolis. Årets dårligste bok er Miss Peregrine og øyas hemmelighet.

Litterære mål for to tusen og tretten: 
 1. Ikke lese det populære antallet hundre eller lese flere enn i fjor (sytti to). Jeg setter som mål å sitte mindre foran laptopen og mer med nesa i en bok.
 2. Fortsette å lytte til lydbok. Det er så snedig mens jeg suser rundt i leiligheten og gjør rare ting (epilere leggene, tegne i One sketch a day-boka, fikse dreads, ta oppvasken osv).
 3.  Lese triologien til Andreas Bull-Hansen som Sven Erik anbefalte meg (Jotnes hjemkomst, Før de ni verdener styrter ned og Ragnarok).
 4. Høre ferdig de to siste bøkene om Harry Potter på lydbok.
 5. Les Skalden Skurres historier og Fabeldyr og hvor de er å finne
 6. Lese Exploring Harry Potter av Elisabeth D Scafher og Harry Potter : en filosofisk trollmann av Jørgen Gaare.
 7. Høre Stjernene av Agnar Mykle og Jane Eyre på lydbok.
 8.   Lese alle Neil Gaiman-bøkene som står på leselista.
 9. Gjør meg ferdig med diktsamlingen Be angry at the sun av Robinson Jeffers! Ting tar tid. Sukk.
 10. Begynne på bibelen. At jeg skal klare å lese den ferdig i to tusen og tretten tror jeg ikke er mulig. Men sånn små lesning ved siden av de andre bøkene skal gå bra. Forvent dere mange av mine rare tanker rundt bibelen og hva den forteller. Ellers forventer jeg sykt mange fine sitater og slikt 'der inne' for er den en bok som har et poetisk språk må det være bibelen?! Jeg er positiv.

Litterær statistikk av året to tusen og tolv

Mest populære forfattere
3 bøker lest av Etgar Keret
2 bøker lest av Charles Bukowski
2 bøker lest av Neil Gaiman
4 bøker lest av Jan Goillou
3 bøker lest av Marjane Satrapi
4 bøker lest av Morten Wintervold
3 bøker lest av Haruki Muramai
2 bøker lest av Tore Renberg
4 bøker lest av Jostein Gaarder

Statistikk (flere av bøkene regnes som både en klassiker og en roman, ikke sant):
11 er barne og ungdomsbøker

27 romaner
2 faglit
5 klassikere
10 diktsamlinger
3 bøker har kommet ut i året 2012 
5 lydbøker
1 Fabel
1 coffetable bok
5 novellesamlinger
5 gjenleste
5 tegneserier
1 rar bok jeg ikke vet hva er
2 dokumentasjon og dokumentarer  (Evig søndag er ikke en roman Linnea, Go fuck yourself, self!)
2 har jeg fått i gave
1 trilogi  
1 antalogi 

Språk
8 på engelsk, resten på norsk.

Hvor er de leste bøkene fra
9 bøker fra bokhyllen min
57 bøker lånt på biblioteket
5 bøker lånt fra andre  
Ingen leseeksemplarer
 
Anbefalinger

5 av bøkene anbefalte Christine
4 av bøkene anbefalte Sven Erik 
9 av bøkene har jeg lest om til eller blitt anbefalt av andre bloggere 

Forlag
Jeg har lest til sammen bøker fra 27 forlag der Cappelen Damm går av med seieren, hele ti av bøkene jeg har lest kommer der fra.


Terningkast på Bokelskere.no
3 terningkast 1
5 terningkast 2
16 terningkast 3
17 terningkast 4
16 terningkast 5
14 terningkast 6 

De beste fra året i ikke prioritert rekkefølge

FINNE DEG DER INNE OG HENTE DEG UT av Lina Undrum Mariussen
DRIT I DØDEN, HER ER DAN TURELL av Dan Turèll (Lest om på bloggen Sukkerrør, google bitches)
PINNSVINETS ELEGANSE av Muriel Barbery (Anbefalt av Christine)
DET SVARTE PUSLESPILLET av Bruno K. Öijer  
THE DAYS RUN AWAY LIKE WILD HORSES av Charles Bukowski
NORSKE HEMMELIGHETER av Cathrine Louise Finstad og Elise Sofie Østby (Lest om på bloggen Norske hemmeligheter, google bitches)
PERSEPOLIS av Marjane Satrapi (Lest om på bloggen til Sukkerrør og oppmuntret til å lese av Melusines Place, google bitches)
THE LADIES Of GRACE ADIEU AND OTHER STORIES av Susanna Clarke
EVIG SØNDAG av Linnéa Myhre (lest om på bloggen Bøker og bokhyller, google bitches)
JEG ER KJÆRESTEN DIN NÅ av Nina Hemmingsson (Anbefalt av Christine)
ÅTTE PROSENT AV INGENTING av Etgar Keret
INGENTING AV Jane Teller 

Av alle bøkene lest i året som er gått har tre fått favorittstemplet på mitt elskede nettsted BOKELSKERE.NO.

VI SNAKKES, NÅ SKAL JEG LAGE TACO. JEG ER SULTEN. 

19 kommentarer:

 1. Jeg blir så forfjamset (haaa fant ikke ordet til det jeg tenkte xD) over hvor mye du leser! Flinka :D og masse insirerende! Nå har jeg sagt det mange ganger, men jeg skal begynne å lese böker en vakker dag. Hmm, kanskje et nyttårsforsett blir å lese ferdig den store svarte boka(Terry Pratchett) jeg allerede er forelsket i men ikke törr å röre... Se, nå har du fått meg igang, jeg skal lese litt för jeg legger meg idag! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kos deg masse med Terry Pratchett. Når du er ferdig med den skal jeg låne og lese den, men ikke før, hihi. Der har du mere motivasjon :-D

   Slett
 2. Jeg liker at du ikke er lei blogging!

  SvarSlett
 3. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har lest The Ladies of Grace Adieu and other stories ennå, den har jeg hatt i bokhylla mi i evigheter, og ble påminnet den nå. Takk! Og så er jeg veldig spent på hva du kommer til å synes om Jotnens hjemkomst når den tid kommer! Og så liker jeg veldig godt det innholdsrike oppsummeringsinnlegget ditt! Og så fikk jeg plutselig lyst på taco nå. Og så savner jeg dreadsene mine! Og... Og...

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg er også spent på om Jotnens hjemkomst faller i smak. Jeg har likt den siste trilogien han anbefalte så det lover godt. Også er jeg svak for trilogier.

   Ja, om jeg husker rett, og det er jeg ganske sikker på at jeg gjør (Bokelskere vet du) så er Jonathan Strange og Herr Norrel en favoritt hos deg også! Du møter Jonathan i en novelle i The ladies of Grace Adieu and other stories <3 Det var et så morsomt gjensyn. Morsomme trollmannen.

   Slett
 4. Lykke til med målene dine! Jeg synes de var fine :)
  Lydbok er noe jeg skulle ønske jeg greide å høre på selv, for det virker så koselig. Men av og til plager stemmene meg så mye at jeg får lyst til å rive ut håret mitt.
  Ellers synes jeg du var flink i 2012 ;) Håper 2013 blir enda bedre! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk :-D Det har utrolig mye å si hvilken stemme som leser historien ja! Helt tåpelig noen av 'stemmene' de lar lese lydbøker.

   Slett
 5. Her er det så mange bøker jeg ikke har lest, Heidi. Jeg liker at du leser bøker jeg aldri har hørt om før, det er spennende lesning for meg :D Så godt å høre at 2012 har vært et bedre år, jeg håper prosenten har økt ytterligere for deg når vi kommer til slutten av 2013.

  Jeg har skikkelig lyst til å herme litt når det gjelder en statistisk oppsummering, men jeg får se hva jeg gidder/får til i løpet av helgen.

  Nå er det så lenge siden frokost for min del at magen nesten begynte å romle da jeg leste ordet Taco he he.

  Riktig godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha.

   Ja, vi har veldig forskjellig boksmak vi to, men som du sier er det spennende å lese om ukjente sjangre og bøker hos andre.

   Herm i vei!

   Slett
 6. Lykke til med målene for 2013 og med bloggen. Jeg liker at du er her! En frisk stemme med mye interessant å si.

  Jeg skulle ønske jeg fikk til et slikt statistikkinnlegg selv. Hmm, jeg får tenke litt i helgen. Du inspirerer!

  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så fin du er! Takk skal du ha! Jeg skal ta turen innom og se om statistikk-innlegget ditt har 'kommet i hus' over helgen. Det er jo super interessant å se :-D

   Klem tilbake!

   Slett
 7. Oj, det var et langt innlegg - nå skal jeg lese og notere litt underveis :)

  Jeg mener det var i mai jeg opprettet bloggen min (trengte en avveksling fra gamlebloggen). Jeg har ikke angret og er glad du heller ikke gjør det! Spennende at du har planer for bloggen, det gleder jeg meg til å følge med på. Når du bruker penger på å betale ikke-møtt-regninger håper jeg du får uttelling for møte-opp-regningene :) Trasig med lesebrettet! "The Ladies of Grace Adieu" har jeg på leselisten pga deg, og hva er epilere leggene? Harry Potter - ah, hva kan man si; genialt! Har du ikke startet på Bibelen ennå - kanskje de små bøkene fra Jehovas vitner er en enklere inngang, som i light versjon...ser frem til sitatene dine fra den boken. Og jeg har litt tungt for det, men hva tyder tallene foran "mest populære forfattere"? Bøker lest? 8 på engelsk - imponerende! Jeg har skjønt for lenge siden at vi har sammenfallende interesse for bøker, og skal sjekke ut dine beste fra 2012. Taco er obligatorisk her i huset om fredagene, men ikke for meg - nå som jeg lever lavkarbo synes jeg ikke det smaker like godt uten skjellene ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. En epileringsmaskin er en maskin som ikke barberer kroppshår men RIVER. Det er som tortur. Grusomt vondt! Det er som å vokse og bedre for hårveksten i lengden men vondere da du ikke river alle hårene på en gang med en strips (som når man vokser).

   Nei, jeg har ikke begynt på bibelen enda. Tenker å gjøre med ferdig med Be angry at the sin først. Skal sette med med den i natt. Har ikke Jehovas vitner forandret på bibelen og sånn? Mener de jukser på noe vis.. Nå kan det hende jeg er påvirket og misledet av moren min som er kristen og har lite til over fra dem, hehe.

   Oi! Tallene før mest populære forfatteren er antall bker jeg har lest av forfatteren. Det skal jeg fikse på så det er mer tydelig. Takk!

   Slett
  2. Høres forferdelig vondt ut!

   Tror ikke de har forandret på selv Bibelen, men de påstår i alle fall at sin er direkte oversatt fra hebraisk. Jeg er rett og slett ikke sikker :)

   Nå ble det mer tydelig, ja :)

   Slett
 8. Liker det øverste målet ditt, fint at noen ikke fikserer utelukkende på antallet bøker. Liker også HP og gaimanfokuset. Og bibelmålet, - gleder meg virkelige til å følge deg i ferden. Skal jo bibellese selv i år også, men er usikker på om jeg skal bibelblogge.

  Og. Jeg elsker statistikk! Helt fantastisk at du til og med har oversikt over hvilke forlag bøkene er gitt ut på, og om de er lånt eller kjøpt. Jeg er sykt imponert. Sitter å mekker på både målesetting og statistikk selv, men har ikke fått det helt til ennå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Altså, du er min store statistikk-Gud. Jeg absolutt digger månedsoppsummeringene dine. Jeg sluker dem. Jeg skal følge med på bloggen din og se etter mål og statistikk innlegget. Det er så gøy med sånt :-D

   Slett
  2. Statistikk er det beste! Jeg leste forøvrig overskrifta de feil, helt fram til nå. "År totusenogtolv OG tolv bitches" leste jeg. Og innbilte meg at du skreve bitches 12 ganger i løpet av innlegget. Frøken dysleksi altså.


   OG! Glemte å si det i forrige kommentar, jeg er skikkelig nysgjerrig på hvilke tre bøker du ga treningkast 1.

   Slett
  3. Hæ hæ hæ! Latterlig morsomt og FOR en BRA tittel på en novelle. Den hadde jeg lest lett.

   Bøkene som er gitt terningkast er en populær og ny en, en total ukjent en som en eks venninne av moren min skrev og en diktsamling av en pervers mann:

   Miss Peregrine og øyas hemmelighet av Ransom Riggs
   Nattboka 2 av Pamela Hill Griffiths og
   Nytt kull på voksenopplæringa av Morten Wintervold.


   Slett

Trivsel!

LEST OG HØRT SIDEN SIST