søndag 27. januar 2013

Smakebit på en søndag #7 AMERICAN GODS av Neil GaimanJeg er en sånn gammel sjel som er hjemme på en lørdag (blakk) og eier en brodert duk (mamma).


Jeg holder på å lese American gods av 'Neilemann'. Så langt liker jeg den ikke. Jeg er på side hundre og sekti fem av fem hundre og fire. Jeg begynte å lese romanen i jula to tusen og tolv. Gidd. Ikke foreslå at jeg skal lese den på norsk. Nå har jeg bestemt meg for å lese den på engelsk og skal fortsette med det. Så det så. Forresten, har du noen gang tenkt over hvor unaturlig det er at grinned betyr å smile. Jeg har alltid sett for meg at de skjærer en grimase. Jeg syntes det var rart hvor mye folk rekte tunge i tide og utide i bøkene.. Godt jeg bruker ordbok underveis og retter opp på gamle feil... TYGG på denne duu:

She turned then and looked at him with eyes that seemed both to see and not to see him. 'I think there are several aspects of our marriage we're going to have to work on.'
'Babes,' he told her. 'You're dead.'
'That's one of those aspects, obviously.'

Det er Mari som står for søndagsspalten. Skikkelig god måte å få økt seertall på. Ellers viser det jo hvor mye forskjellig eller hvor mye likt vi leser. En ypperlig unnskyldning til å snoke vidt og bredt i lesehyllen til andre og lese snuskette ting om lesevanene til alle sammen. Det med rødvinen var min snuske-ting.

Mari leser en ungdomsbok med den fengende tittelen Din vakre jævel!

34 kommentarer:

 1. He, he. Jeg likte American Gods, men jeg hadde aldri orket å lese mer enn femti sider hvis jeg ikke hadde likt den. Har du tenkt på at den tiden du bruker til å tvinge deg gjennom en bok du ikke liker, kunne du har brukt på en bok du liker? Jeg oppfatter alltid "grinned" som glise, altså ikke nødvendigvis et hyggelig smil. Og på danske griner de når de ler - men dansker er rare ... Takk for smakebiten. God søndag :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det har jeg aldri tenkt på.

   Joda. Hva kan jeg si, jeg liker å plage meg selv.

   Jeg hadde blitt lettere forvirret skulle jeg oppholdt meg i Danmark forstår jeg. God mandag!

   Slett
 2. Apropos gammel sjel, du som er så ung ser kanskje ikke på Dagsrevyen. Der var det en på 105 år som tok mål av seg å bli 110. Har alltid tenkt at jeg ikke vil bli utgammel. Men han fikk meg til å tenke annerledes; for en fresking. Og når det gjelder ordet grinned; da jeg leste en engelsk bok i høst da ble det brukt hele tiden. Og når jeg slo det opp så ble jeg også overrasket at det ble brukt slik. Lykke til frem til fem hundre og fire sider, og takk for smaketbiten. Jeg er som deg; jo større utfordringen er; jo mer kjemper jeg. Vet at det er idiotisk, men.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Så klart ser jeg på nyhetene. Jeg så han, sprek fyr.

   Godt at vi er flere! Vi er ikke idioter, vi er krigere: Jeg liker at du beskriver det som å 'kjempe seg videre' :-D

   Slett
 3. Heidi - jeg digger deg :D Jeg har ikke noe godt forhold til Gaiman, men akkurat den smakebiten du la ut der likte jeg. Så kanskje dette er den boken av "Neilemann" som jeg skal forsøke meg på neste gang, selv om du sier at den er kjedelig?

  SvarSlett
  Svar
  1. <3<3

   Ja, kanskje det? Smaken er jo som baken. Det er sånn type 'kul bok'. Den har atitude om du forstår. Det skal den ha.

   Slett
 4. I Skåne (södra Sverige), där jag numera bor säger de grina när de menar skratta. Det ställde till det för mig i början :)

  Gaiman har jag funderat på att läsa, men nu blev jag lite tveksam ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja, grina är ju som gjort för att missförstås. Jag tycker ju att det betyder gråta, men jag bor inte så väldigt långt ifrån områdena där det betyder skratta ... Det blir lite som skillnaden på rar/raring i Sverige och Norge. :)

   Jag gillade "American Gods", men det är inte min favorit av Gaiman direkt.

   Slett
  2. Jeg hadde blitt forvirret jeg også!

   Slett
 5. Er imponert over at du har lest så mye av en bok du ikke liker. Men jeg er jo litt sta jeg også, så skjønner den:) Håper den tar seg opp etterhvert:) Takk for smakebit! Og ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, forventer den skal svære spennende de siste sidene i det minste. God mandag!

   Slett
 6. Denne boken har jeg liggende ulest på norsk, er også imponert over at du har lest så mye av en bok du ikke liker. Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag videre:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott at jeg imponerer, da :-D Hihi. Ingenting bedre enn det. God mandag til deg!

   Slett
 7. "American Gods" är den bok jag tycker minst om av denna författare- annars älskar jag Neil Gaimans böcker. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sier du det, det kan jeg forstå. Dette er den fjerde jeg leser og vet ikke om jeg synes den er bedre eller dårligere enn Stardust.

   Slett
 8. Jeg likte både smakebiten og bokbildet ditt, så helt bortkasta er det tross alt ikke å bruke tid på denne ;o)
  Litt trøst skal du få med på veien; jo mer man leser av både gode og dårlige bøker, jo flinkere blir man til å zoome seg inn på de bøkene man kommer til å like!!!
  Du får kjempe deg videre, så håper vi neste bokvalg blir et bedre valg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord og trøst på veien!

   Slett
 9. Da jeg så at forfatteren var Neil Gaiman, ble jeg raskt nysgjerrig - smakebiten du har gitt fikk gliset frem : )

  A grin in my face ; )

  SvarSlett
 10. Smakebit = bra. Rødvin = bedre. Selv drakk jeg sjampanje på boklansering i går. Åh, det er så litteraturverdenklisjé at det nesten er i overkant. Men moro da:)

  SvarSlett
 11. Svar
  1. Kunne fortalt om trenings-spillelisten min men det er å gå for langt! Haha

   Slett
 12. Tack för smakbiten. Den var rätt humoristisk tyckte jag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra du synes det for det synes jeg og ;-)

   Slett
 13. Gleder meg til å lese denne! Den har stått i hylla altfor lenge, men det er såååå mange andre bøker jeg liksom også vil lese akkurat nå, så da blir det som det blir. Men jeg har stor tro på at jeg kommer til å like den, for jeg liker alt annet jeg har lest av Gaiman. Takk for smakebiten. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da er det håp! Jeg låner 'min' på engelsk. Og du, det skal bli en TV-serie (kanskje): http://www.imdb.com/title/tt1898069/?ref_=sr_1

   Slett
  2. Jeg låner 'min' på biblioteket skulle det stå :-)

   Slett
 14. Boken har jeg hatt en stund på leselisten, og etter å ha lest smakebiten har jeg lyst til å prioritere den oppover. Koselig bilde med rødvin og brodert duk :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende. Jeg har vel kanskje skrevet det før, husker det ikke; jeg liker godt at du har så variert lesesmak.

   Slett
 15. Ja, jeg har vel egentlig det. For eksempel er det lenge siden jeg har lest en av mine favoritt sjangre; fantasy. "Tidshjulet" er en serie jeg gjerne skulle ha lest ferdig, og hvorfor gjør jeg ikke det? Godt spørsmål!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så mange bøker, så lite tid! Det er vel 'bare' å prioritere og det er ikke lett!

   Slett
 16. Hallo, nå er det en uke siden sist blogginnlegg her, altså. Og uken har ikke helt vært den samme uten Stjernekast-innlegg. Jeg savner deg! ;) (Ikkeno press altså. Tihi.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååh, nå ble jeg så rørt! Det føles helt nydelig å være savnet! Nå er et nytt innlegg sporenstraks skrevet og publisert, det er jo nylig februar og bokstatistikk for måneden som har gått hører til!

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE