onsdag 6. februar 2013

Bonsaitreet

Samtidig som jeg fikler med bonsaitreet mumler jeg av jord er du kommet, av jord skal du bli, jeg sier det igjen og igjen mens jeg legger visne, falne blad og avklippede blad ned i jorden rundt den tykke stammen i den oransje potten. Gjenbruk. Det er bra. Jeg prøver å 'highfive' med bonsaitreet til slutt, det har ikke lyst. Det er betuttet over sin nye hårklipp. 'Krøllene mine!' kvinker det, 'dette er for streit! Hvorfooor?' Jeg sier Youtube told me so og bonsaitreet gråter melk. Jeg står det på kjøkkenet, utenfor vinduet er det høst og tankene kaster ut spørsmål, har jeg gjort noe feil, skal det komme ut væske fra avklipte greiner?

Nå er det vinter, det lever enda.

5 kommentarer:

 1. Jeg må jo bare si at bonsai har jeg aldri hatt, men slik du beskriver det virker det riktig når jeg tenker på filmer jeg har sett disse trærne i. Skjønt, jeg har alltid tenkt om bonsaitrærne at det er naturstridig å klippe og temme dem med metalltråd. I ettertid ser jeg jo at orkideene (som jeg har mange av) og alle de andre potteplantene er tatt rett ut av sine naturlige miljøer og plassert, temmet, klippet, og ordnet etter vårt forgodtbefinnende. Så! Du får vel bare avvente og se :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klippingen gikk jo bra, nå trenger den vel en ny klipp straks. Jeg har sett at de temmer dem med metalltråd jeg også, jeg har ikke gjort det av den enkle grunn at jeg vet ikke hvor jeg får kjøpt det. Derfor har jeg bare prøvd klippingen. Stammen/ene på min er virkelig merkelig, rar og skeiv form. Den hadde nok hadde gått av litt metalltråd. Noe jeg kunne tenkt meg å prøve. :-)

   Slett
  2. Kanskje i en blomsterbutikk eller hagesenter, der har de mye forskjellig. Håper du legger ut et bilde av treet :)

   Slett
  3. Det kan jeg gjøre! Skal få tak i ståltråd og gi den en klipp først da! :-)

   Slett
  4. Gjør det, gleder meg til å se!

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE