søndag 10. februar 2013

Smakebit på en søndag #8 STRYK MEG OVER HÅRET av Agnes Lovise Matre


Stryk meg over håret et mitt aller første lesereksemplar jeg har fått tilbud om å motta og tilsendt gratis. Gøy. Jeg leste den ferdig denne uken. Den handler om Guro som lider av bulimi. Hun rømmer til Frankrike i håp om å bli kvitt problemene men finner raskt ut at de gamle tankene har blitt med henne til den idylliske vingården hun har fått jobb på som selskapsdame for en eldre dame. Har DU også lyst til å lese romanen kan jeg sende den til deg om du betaler for porto og en konvolutt. Jeg har skrevet en omtale av romanen her. Bare gi fra deg et pip.

I går kveld (lørdag) har jeg laget min første ostekake og i dag (søndag) har jeg invitert mamma og stefar på ostekake og kaffe/te på morsdagen. Akkurat nå ligger den i kjøleskapet og sover. Den snorker litt, lurer på om jeg har hatt i for mye av et eller annet. Jeg har også slått på stortrommen og kjøpt hele to (!) poser med Sørlandschips for å være sikker på at jeg også får. Mamma elsker Sørlandschipsen og spiser gjerne en hel pose alene. Det kan jeg rett og slett ikke risikere i denne kulda. I tillegg har jeg kjøpt fem (!) flasker Pepsi Max for jeg er en slik vill jente og kjøpt bare en (!) rosa rose til bamsemor fordi de var tomme for røde. Etter å ha fjærtet på alle som sto bak meg i kø i protest og revet alt av disken sa jeg meg ville til å kjøpe EN rosalilla roseting med skikkelig FEIT stilk. Her er prioriteringene i orden forstår dere. Før ostekake-kos i min lille hybelleilighet på 33 kvadrat skal vi ut og spise pizza. Den har jeg planlagt, helt på egenhånd, at stefar skal betale. Det fikser vel han tenker jeg. Hvis ikke får mamma ta oppvasken på resturanten, HO HO! Leiligheten er blitt ryddet, støvsuget, luftet (jeg røyker inne) og vasket i natt. Nå er klokka snart fire og oppvasken gjenstår.

Smakebiten er humorist og ROMLEmantisk. Jeg kjenner meg igjen i Guro som ikke har peiling på vin. Selv velger jeg vin ut fra den fineste etikken på flaska. Har ikke bommet enda.

Smakebit,og ja- jeg vet det er kommafeil her men det er ikke min feil, det står slik i boka:

Hun holdt glasset slik hun hadde sett at vinkjennere gjorde. Først lot hun den lakserosa væsken vaske veggene i glasset, før hun tok en slurk og lot vinen bli kastet rundt i munnhulen som i en sentrifuge før hun svelget. 
Dominic, som hadde avslørt henne for lenge siden, satt og ristet på hodet og smilte.
- Fyldig, litt eikesmak, ispedd norske gener og franske kirsebær, men tråkket med en kjærlig fot. Et lite snev av sigar er å spore i denne, som om produsenten en og annen gang har lurt seg til en blås, mens han tråkket druene, tøyset hun, og Dominic lo høyt. 

Det er bok-entusiasten Mari(høna) som er sjef over smakebitene. Ta en tur innom og se at hun leser en debutant. Hvilken er hemmelig for deg foreløpig. Gå og lese SJÆL. GOD MORSDAG ALLE SAMMEN. Elsk barna deres, vi er fantastiske, er dere snille kan det hende vi baker en ostekake til dere og kjøper EN rose.


39 kommentarer:

 1. Har boken liggende. Leser at det er ulike meninger om den og har også lest ditt innlegg om den. Har endelig fått lest innlegget dit av Ingenting av Janne Teller. Og er enig, den bør leses. Ser at det er en del som finner bloggen min pga innlegget mitt om boka; så det er tydelig at det er interesse rundt den. Ellers synes jeg du har en god plan for dagen idag. Og jeg liker også Sørlandschips; kjøpte en pose i går. Og den varer nok ikke ut dagen. Men jeg må spise i smug. De andre to ruller så rart med øynene av mitt hang til chips. Er redd for at det kan være skadelig for øynene deres og da er det best at de slipper den øvelsen for ofte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lo høyt av den aller siste setningen. Det ble tre personer på to poser her og det gikk bra. Det ble en halv pose igjen og den fikk mamma ta med seg hjem. Jeg spiser potetgull rart, det må jeg gjøre, jeg får alltid vonde sår i ganen.

   Slett
 2. Har lest boken og skal inn å titte på omtalen din av den. Ellers så høres det ut som du har planene klar for dagen Heidi:-) og vi får satse på at din mor slipper oppvasken på restauranten i hvert fall. Pepsi max og chips har jeg også klart, det er et must om helgen. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg husker ikke om jeg har lest din omtale av boka, jeg skal gå og lese din jeg også. Mamma slapp å ta oppvasken og vi fikk til og med en hver sin gratis kjærlighet på pinne. Kjekt.

   Slett
 3. En humoristisk liten smakebit :)

  SvarSlett
 4. Det skal bli spennende å lese en bok som så mange bokelskere har lest, og skrevet om. Takk for fin smakebit :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også det, at det er gøy/spennende å lese hva så mange andre bloggere har lest og skrevet om. Ekstra gøy er det da jeg vanligvis leser slikt andre har lest for lenge siden eller ikke lest i det hele tatt!

   Slett
 5. Festlig og personlig innlegg du har skrevet - gliste da jeg leste det : ) Hygg deg massivt med familien idag og nyt alle innkjøp og bakverk du har foretatt : )

  Takk for god smakebit - jeg vil gjerne få boken tilsendt i posten : ) har lest om den tidligere, og tenkt jeg vil lese den : )

  Ha en fin søndag og - god fastelaven!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-D

   Og god søndag til deg! Jeg skal sende deg en e-post så jeg får adressen din og slikt.

   Slett
  2. Høh, jeg mener: god ONSDAG! hihi

   Slett
 6. Har lest boken og likte den godt:) Takk for smakebiten!:) Høres ut som det blir en koselig morsdag:) Kos dere!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Da skal jeg titte innom bloggen din og lese din omtale om du har skrevet en da.

   Slett
 7. Husbonden holder på å lage den ostekaken nå, det er jo morsdag så jeg fikk velge. Skjønt, han er like glad i kaken som meg så han var ikke vanskelig å overtale! Får vann i munnen bare ved tanken.

  Send meg gjerne boken, er spent på hva jeg vil synes om den. Men nå ser jeg at dez allerede har ønsket seg den, og jeg går utifra at det er førstemann til mølla som gjelder.

  Vel, ha en fin søndag, håper ingen av dere må stå i oppvasken senere :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her gjalt det å være første dame til mølla men om ike Dez sender meg adressen sin og sånn eller ombestemmer seg så kan du få den ;-) Kanskje er det flere bloggere der ute som kunne tenkt seg sende den til deg også. Det hadde ikke overrasket meg.

   Jeg måtte jammen ta oppvasken, ikke på restauranten men hjemme. Eller..jeg har faktisk ikke tatt den enda. Skjerpings!

   Slett
  2. Har du sendt info om betaling og slikt, jeg får en del e-post som går rett i "useriøs"-mappen.

   Ooops, håper du fikk tak i en lydbok :o

   Slett
  3. Nå har jeg endelig fått tak i en lydbok, ler. Var på tide...

   Nå har jeg sendt deg en e-post, sårry for forsinkelsen! Boka sender jeg i dag mens jeg husker det! :-)

   Slett
  4. Så da blir oppvasken tatt? Hehe!

   Slett
  5. Da blir oppvasken tatt! Md lydbok- Ja. Uten lydbok eller musikk- nei. Hehehe..

   Slett
 8. Du er drømmedatter, da! Og jeg fikk skikkelig lyst på ostekake:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aww, takk. Er redd jeg ikke alltid har vært det men aldri for sent å gjøre det godt igjen, hihi. Ostekaka ble dessverre ikke så god :-( Ble lite smak på kremmen, jeg skylder på at det var min aller første!

   Slett
 9. Denne har jeg hørt mye bra om :D Jeg er veldig nysgjerrig på den, og har tenkt til å lese den en gang!
  Og nå har du fristet meg skikkelig med ostekake ;) Jeg skulle sikkert ha bakt noe til min mor i dag, men med mine bakeevner så tror jeg hun foretrekker at jeg lar være :P Ha en riktig fin søndag/morsdagfeiring/fastelaven!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :-D Haha, nå var du morsom. Heldigvis selger de FERDIGE kaker på butikken, tro ikke jeg ikke var fristet til å kjøpe en fiks ferdig marsipankake altså! Også så gode som de er... mmmmm.

   Slett
 10. Tack för smakbiten, tror jag läst om boken tidigare.
  Vilken fest på mors dag! Sörlandschips älskar mina systrar också;-) Kan inte äta dem pga jordnötsoljan (peanötterna alltså...).

  SvarSlett
  Svar
  1. Så dumt. Selv er Maaruds tortillachips med ostesmak favoritten.

   Slett
 11. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 12. Jag visste inte det är morsdag i Norge idag. Man lär sig nytt alla dagar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Når er det morsdag i Sverige? Jeg har tatt det for gitt at det er morsdag i dag over hele verden, jeg.

   Slett
 13. Du, vår alles kjære Heidi, burde skrive en bok. Det tror jeg kunne blitt bra, du skriver så utrolige gode, ærlige og humoristiske blogginnlegg :) Det er originalt og det er herlig!

  Så snill du er som hadde bakt ostekake til din kjære mor og Sørlandschips måtte jo virkelig være the icing on the cake(jeg elsker Sørlandschips selv :D). Jeg tror jeg må hinte litt til min kjære samboer om at han får lære opp seg selv og barna til neste år slik at de kan bake ostekake til meg he he he.

  Jeg skal ikke klage da, for jeg fikk vafler og det er også godt. Her ble det stekt så mange at det er nok til å servere som dessert etter middagen i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Mari! Jeg ble helt satt ut av kommentaren din og har gått og tenkt på den siden søndagen. Jeg tror ikke et forlag hadde tatt meg seriøst, hehehehe. Jeg tror ikke jeg har noe å fortelle som folk vil lese heller.

   Jeg synes så absolutt de skal bake en ostekake til deg :-D
   Vaffel er jammen godt det også! I morgen har jeg planer om å spise vafler, skal kjøpe en sånn ferdig pakke da men likevel. Har hatt lyst på det og skillingboller i en uke.

   Slett
  2. Jeg håper du ble satt ut på en god måte, hvis ikke må jeg jo unnskylde meg ;) Det er noe med måten du uttrykker deg på som er veldig fengende og godt, da blir det automatisk interessant å lese(syntes jeg).

   Slett
  3. Å nei da, ingen grunn til å unnskylde deg; jeg ble bare så utrolig GLAD!!!

   Slett
 14. Takk for fin smakebit! Denne boka har jeg lyst til å lese!
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett

Trivsel!

PIRANESI SKAL BLI FILMATISERT