mandag 25. februar 2013

film film film #4

Jeg liker lister, jeg. Her er de beste filmene jeg har sett i slutten av to tusen og tolv og begynnelsen av to tusen og tretten. Jeg er så enkel at jeg bare lister de opp uten noe om og men. Lista er ikke i prioritert rekkefølge.

 The Invention of Lying (2009) En annerledes film satt i en verden der menneskene ikke kan å lyve, de sier akkurat (!) det de tenker. Finurlig.

Bildet er fra filmen Hunthing and gathering (den engelske tittelen) som er basert
på romanen Saman er ein mindre aleine. Filmen er ikke med i lista. Tenk å våkne slik.
Legg merke til de søte tøflene som er satt frem til henne. Hi hi.

Persepolis (2007) Persepolis er en ekte tegneseriefilm. Når jeg skriver ekte mener jeg den er tegnet for hånd, den er ikke animert. 'Akkurat' som Bambi. Den er basert på den grafiske romanen med samme navn av Marjane Satrapi. Ekstramaterialet som er med på DVDen helt supert. Jeg satt og bare 'åå er det slik de gjør det'.

 The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) Jeg dro på kino tre ganger på to uker. To ganger alene, en gang sammen med C og E. Vil du vite en hemmelighet, jeg liker best å gå på kino alene.

Dexter er med som pynt, bare. Se så misfornøyd, det er da vi liker han best, hva?
Tiny Furniture (2010) Samme dame, eller skal jeg si unge kvinne, som står bak og spiller i den fantastiske TV-serien Girls, se det! står også bak denne filmen her. Det skjer absolutt ingenting men likevel er den super. Jeg liker filmer som dette.

Hugo (2008) Hugo er en kortfilm. Jeg betalte nitten kroner for å 'leie' og se den på Itunes. Målet er å slutte helt å laste ned TV-serier og filmer. Å laste ned filmer har jeg mer enn halvert i året to tusen og tolv. Musikk sluttet jeg helt å laste ned og tok i bruk Spotify Premium i stedet. Nå gjenstår filmer og TV-serier. Jeg har sjekket ut Netflix (som jeg synes er genialt) men det har alt for lite (godt) utvalg. Den dagen jeg får meg et lesebrett skal jeg betale (om de ikke er gratis) for alle bøkene jeg leser tror jeg. Slutte å bruke biblioteket og støtte forfatterne. Her er kortfilmen Hugo. Den varer i knappe femten minutter og er magisk og rar.

The Perks of Being a Wallflower (2012) Basert på en nydelig liten roman. Filmen er også fin. Jeg husker gjennom ølen, spriten og vinen at jeg snakket om denne med i helgen. Jeg tror hun syntes filmatiseringen var ok, ikke like god som jeg synes men hun har ganske god smak på slikt så om hun sier den er OK er den ok. Se den du og, fin er den! Passer bra dagen derpå, det var en sånn dag da jeg så den. Mmmm.

7 kommentarer:

 1. Fantastisk, endelig en annen som går på kino alene! Jeg gjør også det i blant, og jeg syns det er deilig, så lenge de ikke kjører filmen bare for meg som kan skje på dagtid! Kafe kan jeg gå på alene også. Utrolig hva man kan gjøre alene når man er trygda ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg går alltid på kino om kvelden/natten da så en hel kinosal alene har jeg aldri opplevd. Det hadde vært skrekkelig under en skrekkfilm! Når jeg drar på kino bestemmer jeg meg nesten alltid for det 40 minutter før filmen starter.. Stress å få meg seg noen da, mye mer frihet å bare ha på sko og jakke og rusle ut døra med en lue på hodet.

   Jeg har lenge tenkt på å ta en øl samtidig som jeg leser, alene, på en kaffe på dagtid/kveldstid. Har ikke turt enda! Blir jo litt lei av å sitte inne i leiligheten å lese, men vil jo lese fordi, bare ikke 'her' liksom. Du motiverer!

   Slett
 2. Takk for fine filmtips som jeg har notert meg på film-note-tingen jeg har opprettet på mobilen!
  Persepolis har jeg satt meg opp på cd.on for å bli kontaktet når de har den inne, hvor ellers får man tak i den? Har du kanskje lånt den på biblioteket? Hobbiten var fantastisk! Vi gikk hele familien, til og med mormor :)
  The Perks of Being a Wallflower er en bok jeg kjøpte til min lesende datter, hun vil at jeg skal lese den for at vi skal sammen se filmen. Men jeg mistenker at hun ikke klarer å vente, men ser den før jeg får lest. Hun likte den veldig godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er Persepolis, billig er den også! :-o http://www.platekompaniet.no/Film.aspx/DVD/Persepolis/?id=NDVDSF2116

   Jeg lånte min på biblioteket ja :-)

   Slett
  2. Takk! Under seksti kroner, det er det ingenting å si på :)

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE