onsdag 3. april 2013

BØKER LEST I MARS

Soundtrack: Call the doctor av J. J. Cale.

Oversikt over alle bøkene jeg har lest og hørt, tygget og svelget, tenkt på og blitt en del av i mars måned. Fortsatt inspirert av Haruhi. Vi har alle våre inspirasjons kilder.


Lydbok:
STJERNENE av Agnar Mykle. Denne lånte jeg på biblioteket fordi litteratur-intelligente KjellG på Bokelskere nevne novellen Mannen som løper etter sin hatt av Agnar Mykle under et sitat. Da fikk jeg lyst til å lese den og endte i stedet opp med å høre den. Denne lydboka inneholder to noveller, begge gode. Den ene handler om å ta livet av kattunger (Stjernene) og den andre om en mann som løper etter sin hatt. Jeg tegnet samtidig som jeg hørte novellene. Nå har jeg hørt de to ganger, eller var det tre?


Barnebøker:
JUNGELBOKEN av Rudyard Kipling. Jeg likte fortellingen om Den hvite selen aller best.
DEN ANDRE JUNGELBOKEN av Rudyard Kipling.
SKALDEN SKURRES HISTORIER av Joanne Jo Rowling.
RUMPELDUNK GJENNOM TIDENE AV KENNILWORTHY WHISP av Joanne Jo Rowling


Film:
HARRY POTTER FILMMAGI av Brian Sibley. Herrigud, så dårlig. Den avslørte ikke noe hemmelig om filmene. Den var full av skrivefeil. Laget ene og alene for å melke kua Harry Potter. Mø.

Faglitteratur:
DET ER IKKE MER SYND PÅ DEG ENN ANDRE av Ingvard Wilhelmsen. Denne ble jeg anbefalt av en klinisk sosionom tidlig i mars. Jeg bestilte boka fra en nettbutikk, fikk den i postkassa, skulte på den, gråt litt på den og til slutt leste den før mars var ferdig. Den er ikke så dum. Den er bra. Den har en del skrivefeil da. Ikke den siste boka jeg skal lese om kognitiv terapi. Boka sier at om jeg skal bli frisk må jeg være villig til å leve med risiko. Det har jeg spurt meg selv om i hele mars; er jeg det? Er jeg villig til å leve med risiko?
Nei, jeg er ikke det. Jeg kommer altså aldri til å bli meg, til å bli frisk. Ellers tar boka spesielt for seg hypokondere og de med personlighetsforstyrrelser og det passet meg dårlig siden jeg har legeskrekk og drar ikke til legen før jeg har hinket rundt med en kanskje brekt tå i tre uker eller har mannet meg opp i flere måneder. Om jeg finner en klump i brystet kan du være ganske sikker på at jeg heller dør enn å få den undersøkt. Personlighetsforstyrrelse, jeg? Nei. Men jeg blir ofte personlig forstyrret av andre. Like irriterende hver gang.


Statistikk:
 • 4 menn, 1 kvinne
 • 2 forfattere fra Norge, 3 fra Storbritannia
 • En terningkast 6, To terningkast 5, en terningkast 4, to terningkast 3, en terningkast 2. Så lenge det er minst en sekser i løypa er jeg fornøyd.
 • 1 Novellesamling
 • 3 eventyrbøker
 • 2 kose-fakta-historie-ting for barn og oss andre
 • 1 faglitteratur 
 • 2 klassikere
 • 4 forfattere jeg aldri har lest noe av før
 • 1 forfattere jeg har lest noe av tidligere
 • 2 bøker ble jeg tipset om av noen andre
 • 6 lånt på biblioteket, 1 kjøpt selv 
 • 2 fra det 19. århundre, 1 fra det 20. århundre, 4 fra det 21. århundre
 • Beste bok er Den andre jungelboken, dårligste bok er Harry Potter Filmmagi
Tema
Å fly gjennom luften og livet, forbi trær, stjerner og skyer samtidig som du er smertefullt klart over og godtar at det er en risiko å fly og å leve, både for trollmenn, hekser, gomper, katter, gutter og angstlidende.

Ellers da

 • Jeg har klippet håret kort og farget det lilla
 • Jeg har sortert glass og metall
 • Vært modig
 • Laget en spanskgryte
 • Trent 9 ganger
 • Vært på fylla fire lørdager
 • Fått meg lesebrett, en enkelt en, det aller første fra Kobo
 • Sett 10 filmer hjemme der Hesher er den beste
 • Vært på kino og sett Die hard 4 
 • Møtt på to mennesker fra fortiden
 • Tegnet 3 tegninger, alle av meg selv, alle veldig rosa
 • Blitt litt bedre kjent med et familiemedlem som egentlig ikke er familie
 • Endelig kjøpt platen med soundtracket fra barndommen, tenårene og mitt unge voksne liv. Soundtracket, platen som skal være med meg hele livet: AMBEON med FATE OF A DREAMER. 
 • Jeg har spist ute hele to ganger
 • Vært på to konsertkvelder, den ene pønk, den andre disco rock/pop
 • Endelig besteget et fjell, eller kanskje er det en ås med utsikt over byen. Det har vært på 'gjøre-listen' min. 
 •  Og som vanlig har jeg sluttet å røyke og begynt igjen.Ikke så bra men liker de starter filmen med å filme en fin mannerumpe
i hvit bukse. Den var ny.


Mitt livs soundtrack.

Utsikten fra toppen.
Lesebrettet.

16 kommentarer:

 1. Fin oppsummering Heidi, og fine bilder. Ble veldig nyskjerrig på boka du har lest av Wilhelmsen. Vet han har skrevet andre bøker om kognitiv terapi som mange snakker bra om.:) Herre over eget liv, eller hva den heter..blant annet. Ha en fin uke..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Sjef over eget liv tror jeg den heter. Den skal jeg også lese, Forfatterfruen Karen anbefalte den til meg på Instagram faktisk. Artig at du nevner den du også. God uke til deg også :)

   Slett
  2. Jeg digger mannen på den boka!

   Slett
  3. Hihi seriøst? Jeg synes han er stygg jeg xD Føler han håner meg, hæhæ.

   Slett
 2. Og så gir jeg tips nummer to: "Lykketyvene" av Torkil Berge og Arne Repål. Første boka om kognitiv terapi jeg leste, og den gjorde ganske sterkt inntrykk på meg. Mye å lære!

  Ellers er jeg jo din ypperste Instagram-stalker, så jeg vet jo alt du har gjort denne måneden;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips!

   Hihi, ja det gjør du. Føler meg beæret over å ha en så fin en Instagram-stalker! :)

   Slett
 3. Det var en virkelig fin oppsummering. Jeg likte spesielt godt setningen: "Personlighetsforstyrrelse, jeg? Nei. Men jeg blir ofte personlig forstyrret av andre" - Den passer til meg og :-) Jeg kunne også tenkt meg å lese mer om kognitiv terapi, det har jeg tro på.
  Å farge håret lilla liker jeg og. Jeg er "for gammel" nå, men har hatt forskjellige sjatteringer av oransje perioder :-D
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Man blir da aldri for gammel til å farge håret i spennende farger :-D God dag til deg også!

   Slett
 4. Agnar Mykle kunne jeg godt tenke meg å lese en gang. Bøker om kognitiv terapi høres spennende ut, og jeg likte også setningen som Astrid Terese. Jeg tenkte en gang å utdanne meg til psykolog...hehe, ble ikke ferdig med grunnfaget før jeg var gravid og hele pakken. Da tenkte jeg: senere. Det er visst fremdeles senere, eller vent! jeg holder på med en utdannelse, så det er aldri for sent likevel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du hva, morsomt du sier du tenkte å utdanne deg til psykolog for i en lengre periode, før jeg fant ut at du jobbet i barnehagen trodde jeg du var psykolog ;-) Det var noe med måten du skrev på, tilbakemeldningene dine, komplimenter du gir og sånn som er veldig stabile, sunne og 'friske'. Synes du i det hele tatt virkelig du har et godt syn på livet og bra forhold til menneskene rundt deg.

   Da jeg gikk til psykolog minte du meg faktisk om henne jeg gikk til. Og det er et kompliment!

   Slett
  2. Det må jeg si var et flott kompliment, Heidi! Tusen takk, dette skal jeg gjemme på :)

   Slett
 5. Jeg synes månedskiftene kommer så skummelt raskt i år. Plutselig har alle favorittbloggerne mine oppsummert mars, og jeg er knapt ferdig med februar.

  Og du. Hvilket fjell er det? Og hvilken by ser man ned på? Klarer ikke å bestemme meg for om jeg kjenner meg igjen eller ikke.

  Jungelboken er fantastisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er Oftenåsen (tror ikke det beregnes som et fjell, sånn egentlig, siden det har navnet ås i seg, hihihi. Jeg og geografi altså, helt umulig) og jeg ser ned på Steinkjer på bildet :-) Har du vært der oppe? :-)

   Hurra, flere som har lest Jungelboken!

   Slett
  2. Æsj, nei. Jeg trodde det var på Levanger. Så god stedsans / bildehukommelse har jeg. Jeg har knapt vært på Steinkjer. Bildet ga meg lyst til å gå mer på tur da!

   Slett
  3. Hver gang jeg kommer meg ut på tur tenker jeg Hvorfor i alle dager gjør jeg ikke dette oftere! Dørstokk-mila, den er så lang.

   Slett

Trivsel!

PIRANESI MED MER