onsdag 1. mai 2013

BØKER LEST I APRIL

Soundtrack: Russen med russebuss utenfor mitt hus. Donk donk donk.


Lydbok:
DR. JEKYLL OG MR. HYDE av Robert Louise Stevenson. Denne lastet jeg ned og lyttet til gratis ved å bruke tilbudet til Ordflyt. Nå er det så jævlig lenge til neste gang jeg skal lytte til lydbok om jeg i det hele tatt skal lytte til lydbok igjen. Tviler. Å lese is the shit. Når jeg tegner kan jeg lytte til musikk i stedet. 


Barnebok:
FABELDYR OG HVOR DE ER Å FINNE AV SALAMANDER FISLE av J. K. Rowling. Nå har jeg igjen bare å lese HARRY POTTER - EN FILOSOFISK TROLLMANN (klein tittel) i Prosjekt Harry Potter. Boken EXPLORING HARRY POTTER av


Maria Børja og Kristian Rishø. Også denne boken havnet til meg på denne måten. Boka inneholder vinnerdikt skrevet på Dagbladet av ungdommer. Boken inneholder også intervju med ungdommene og analyser av diktene deres gjort av profesjonelle. Det er ikke forferdelig.  
 • 19. århundre, 3 fra det 21. århundre. 
 • 3 menn, 1 kvinne, antologien telles ikke siden den er det den er. 
 • En diktantologi, en novellesamling, en lydbok, en barnebok, en roman. Hah! 
 • Jeg har ikke betalt for en eneste en! To lastet jeg ned gratis og lovlig (Anna og Dr. Jekyll), to stjal jeg (Faen og Indianarar) en lånte jeg på biblioteket (Fabeldyr).
 • En terningkast 2, to terningkast 3, en terningkast 4 og en terningkast 5. Ingen sekser. 
 • Boken jeg liker best er Indianarar, boka jeg likte minst er Dr. Jekyll og Mr. Hyde. 
 • 4 forfattere (antologien telles fortsatt som en) jeg ikke har lest noe av før, en jeg har lest noe av før (Rowling). 

Tema: 

18 kommentarer:

 1. Herlig oppsummering.. Artig at Anna gikk så greit. Har boka, men den venter nok litt siden jeg så filmen og spenningen er borte..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er lurt :-) Uten at jeg har sett filmen da, vil jeg likevel tro det blir spenningen vil være der; sikkert en del de har kuttet fra skjermen :-)

   Slett
 2. Leste boken for mange år siden og synes det er en utrolig bra bok. Gleder meg til å se filmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også! Håper det ikke tar alt for lang tid før den kommer ut på DVD slik at jeg kan låne den på biblioteket.

   Slett
 3. Eg las Anna Karenina i fjor vinter og eg blei, som du og beskriv, oppslukt, fascinert og bergtatt. Heldigvis var eg sjukemeldt då eg las boka, så eg hadde tid til å lukke resten av verda ute og forsvinne inn i den russiske sosieteten, utan å måtte bli avbrutt av jobb og andre trivielle ting. Det er ei utruleg god bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Man trenger tiden når man leser Anna ja, jeg begynte i mars en gang og lese den ferdig i april; det selv om jeg ikke synes jeg gjorde noe annet å lese i den. Sannheten er vel at jeg gjorde mye annet også men at det gikk med maaaange timer er ingen tvil.

   Slett
 4. hehe må bare spørre.. Hvorfor natten til 8?? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fordi det var den 7 mai i fjor de kastet bøkene og satser på at de har en fast rutine for oppryddinga hihi. På natten ganske enkelt fordi jeg tror det ikke er lov å ta fra søpla til forretninger. Noe jeg synes er rart siden det allerede er kastet bort :p

   Slett
 5. Skal absolutt lese Indianarar. Morsomme noveller på nynorsk som kan lesast ut på ein dag... Right up my alley;) Takk for tipset, og for finfin oppsummering av april!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Vet du, Indianarar imponerte meg virkelig! Jeg var ikke klar over hvor god den var og her har den ligget i bokhyllen min i nesten et år. Hadde ikke planlagt å lese hele på en gang, det måtte bare bli sånn! Håper den faller i smak :-D

   Slett
 6. Oj, du er hipp nå...hehe, men det kan du gjerne være etter å ha oppdaget den gedigne feilen fra Schafer :)
  Anna Karenina er tykk, jeg har en utgave som er i to bind. Skulle gjerne ha lest den om igjen, men du vet; altfor mange bøker og altfor liten tid. "Å lese Tolstoy er som å klatre i et høyt tre: ikke glatt og smidig som en ape, men elegant og stødig som en leopard" = godt sagt!

  God helg, Heidi!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg skrev det ned i notatboken ved siden av meg da jeg hadde kommet over halvveis og kommet godt inn i stilen og rytmen til Tolstoy.
   Sjelden jeg leser samme bøker to ganger av akkurat samme grunn (mange bøker, lite tid) som du så at du ikke prioriterer Anna Karenina synes jeg er mer enn greit! Og! Han har jo skrevet flere bøker, kanskje heller lese noen av han vi ikke har lest før i stedet og se filmen Anna Karenina hvert andre eller tredje år? :-) Noen fordeler er det med at tykke klassikere filmatiseres!

   Slett
  2. Ja, det tenker jeg er grei skuring - og i september skal vi lese "Krig og fred" i lesesirkelen så jeg får ihvertfall med meg mer av forfatterskapet hans. Og filmen...håper du skriver noe om hva du synes om den hvis du bestemmer deg for å se den :)

   Slett
  3. Skal dere det! Kanskje jeg skal være med da, jeg har den i hylla. Skal se om ikke filmen havner på 'film film film'-listene mine som jeg publiserer av og til med filmene jeg liker aller best. :-D

   Slett
  4. Yes! Da er det bestemt. Må jeg bare følge med så jeg ikke glemmer det!

   Slett
 7. Jøss! Veldig variert lesning her. Imponert.

  SvarSlett

Trivsel!

Høsten kommer sent i Alabama