tirsdag 20. mai 2014

Boken på vent #8 TO BYER av Charles Dickens
Et av lesemålene mine i år er å lese To byer av Charles Dickens. Jeg lånte boka på biblioteket for over et år siden, men måtte levere den tilbake igjen, ulest, da det er en forkortet utgave de har på biblioteket mitt. Det ga meg ikke noe annet valg enn å kjøpe den selv (brukt på Finn.no, siden To byer ikke utgis oversatt til norsk lengre). Nå er den kjøpt!Jeg planlegger å begynne på To byer etter at jeg har lest ferdig Shantaram som jeg har kommet over halvveis i (og som skal leveres i begynnelsen av juni, angst! Jeg tvangsleser i Shantaram siden jeg ikke kan forlenge lånet på biblioteket flere ganger. Til mitt forsvar er den på 900 sider og t-r-e-g).Av Charles Dickens har jeg lest Den gamle antikvitetsbutikken, Pickwick-klubben (hjerte), Store forventninger, Mysteriet Edwin Drood (hjerte) og Vår felles venn.Så en liten oppdatering for å se hvem av de tidligere Bøkene på vent jeg har lest:


 1. Indianarar av Rune F. Hjemås 
 2. Bibelen 
 3. Sjelenes herre av Irene Nemirovsky 
 4. American Gods av Neil Gaiman 
 5. Jotnens hjemkomst av Andreas Bull.Hansen 
 6. Brobyggerne av Jan Guillou 
 7. Lydløs trompetisme av Marit Persheim

Bibelen, når skal jeg ta meg sammen og begynne på den? Bedre å begynne på den i går, enn i morgen, for den er lang. Og skriften er liten i min lille utgave. Jeg skal lese minst en sakprosa-bok til før jeg begynner på Bibelen.

Brobyggerne: jeg har flere serier jeg vil fullføre før jeg begynner på en ny serie. Jeg har et elsk/hat forhold til serier, blir stressa av å holde på med flere på en gang. Mo Hayder og Jo Nesbø sine krimserier skal leses ferdig først, ingen tvil om det.

Ha en fin tirsdag!

http://beathesbokhylle.blogspot.no/2014/05/boken-pa-vent-papirbyer-av-john-green.html


16 kommentarer:

 1. Den er SÅ fin! :-) Nå er Charles Dickens en av mine favorittforfattere og jeg har lest mange bøker av ham. Men denne kommer som nr 2 av Dickens favorittene mine. (først er Bleak House). Det er fakrisk så ille at jeg vurderer å inkorporere de første setningene i boken i en tatovering jeg planlegger :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra! Av Dickens-bøkene jeg har lest så langt er Mysteriet Edwin Drood fav. Faen at han aldri rakk å fullføre den før han døde.

   Slett
 2. Har bare lest en av bøkene til Dickens, men har sett flere filmer- Apropos Bibelen, min sønn fikk lettlestutgaver til konfirmasjonen fra en dansk familievenn, og de har jeg lest. (Hun visste nok ikke at han konfirmerte seg borgerlig). Og jeg er så gammel at jeg husker den detaljerte Bibelsoga fra grunnskolen. Interessant lesestoff som jeg syns er godt å ha i bakhodet når debattene går. Kunnskap er lett å bære, heter det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvilken bok av Dickens har du lest da?

   Bibelen er helt klart litteratur som det er utrolig snedig å ha lest for hei! hvor det henvises til den i film, litteratur, musikk, kunst - OVERALT!

   Ha en fortsatt fin tirsdag!

   Slett
 3. Dickens er nok fin å ha på vent..:) Kos deg!

  SvarSlett
 4. Har ikke lest noe av Dickens enda jeg, men denne har jeg lyst til å lese en gang. 5 av 7 er slett ikke verst Heidi, da er du flink. Ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke lest noe av forfatteren. Har heller ikke lest noen av de andre bøkene på listen din

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker så godt å sammenligne hva jeg har lest (ikke lest) med andre.

   Slett
 6. Jeg har også som mål å lese To byer i år =) Det blir vel engelsk lydbok i mitt tilfelle :P Men først må jeg bli ferdig med tilleggboka i Fallen-serien og Hugo :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Spørs om ikke du blir ferdig med To byer først, siden du lytter til den på lydbok; og jeg skal lese ferdig en novellesamling husket jeg nå.

   Blir spennende for da kan vi sammenligne bok versus lydbok, engelsk versus norsk!

   Slett
  2. Kan hende det. Hvis jeg ikke plutselig kommer på enda mer jeg skal få unna først :P

   Blir spennende ja =)

   Slett
 7. De to bøkene jeg har lest av Charles Dickens har jeg likt godt, og kan tenke meg å lese mer. Akkurat nå er leselisten fryktelig lang, men jeg har blant annet Bleak House langt oppe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er nysgjerrig; hvilke har du lest?
   Bleak House har jeg ikke lest enda. Før jeg kommer så langt skal jeg lese To byer, Lille Dorrit og Hard Times som jeg ikke tror er oversatt til norsk. En roman av Charles Dickens havner helt klart på lesemål-lista også neste år.
   Nå har jeg så vidt kommet i gang med To byer. Noen få sider inn, og ja da, dette er typisk Dickens og det er godt å være tilbake i den bobla!

   Slett
 8. Oliver Twist og Store forventninger er de jeg har lest, ellers har jeg ingen av bøkene du nevner på leselisten, men han er i alle fall på listen og jeg ser frem til anmeldelsen din av To byer når du er ferdig :)

  SvarSlett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE