onsdag 9. juli 2014

INGEN DRØMMER OM OSLO - NOVELLER AV FORFATTEREN BAK DEN FANTASTISKE DEBUTEN KLASSIKERENJo Nesbø går forbi, han er kortere enn deg, men ser veltrent ut, og ville helt sikkert vunnet om dere hadde sloss.

- Fra side 110.


Ola Jostein Jørgensen har skrevet den fantastiske lille boken Klassikeren, en liten perle som raskt ble en favoritt hos meg. Dette var hans forfatterdebut i 2011.

Nå har han kommet ut med en ny nok i år, en novellesamling som heter Ingen drømmer om Oslo. Jeg hadde ikke planlagt å lese den. Enda. Jeg var på biblioteket og som alltid når jeg er der kikket jeg i hyllene for bøker biblioteket nettopp har fått inn. Der lå den. Jeg kjente umiddelbart igjen navnet og før jeg visste ordet av det hadde jeg dratt frem lånekortet, på nytt, og boka lå i vesken min på vei hjem med meg.

Og det er jeg glad for. Raskt lest og en fin leseropplevelse. Jeg liker noveller og jeg liker Ola Jostein Jørgensen.

Men sammenlignet med Klassikeren er jo disse novellene ingenting.

Jeg likte de på et vis, selv om enkelte er for enkle på en dårlig måte. De som er enkle på en god måte minner meg om Etgar Keret. Det skal ikke undervurderes fordi jeg elsker Etgar Keret.

En av novellene minner meg faktisk om hans tidligere bok Klassikeren; oppbyggingen, tripp, trapp, tresko, der du føler du beveger deg fysisk videre i selve novellen. En annen novelle, den aller siste er knall. En novelle igjen med lilla monstre, minner meg om John Ajvide Lindqvist, som igjen minner meg på å finne ut om han har skrevet og utgitt noe mer, og at jeg må lese romanen til samboeren hans som kom ut for noen år siden.

Det er umulig å ikke trekker linjer og sammenligne ulike forfattere en leser og jeg opplever at jo flere bøker jeg leser, jo oftere gjør jeg nettopp dette.

Jeg ser frem til at Ola Jostein Jørgensen gir ut mer.


Ingen drømmer om Oslo av Ola Jostein Jørgensen
Aschehoug 2014
ISBN 978-82-0335633-9
160 Sider
Kilde: lånt på biblioteket

Fosterkatten min Minnipus. 

4 kommentarer:

 1. Denne tror jeg jammen jeg blir nødt å sette opp på leselisten min :)

  SvarSlett
 2. Jeg likte også Klassikeren veldig godt, og har ikke fått med meg at han har kommet med ny bok. Takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, jeg tenkte faktisk på deg (!) da jeg skrev dette innlegget, og også da jeg så boka på biblioteket. Jeg husker godt anmeldelsen din jeg leste for en tid tilbake da du var den eneste jeg visste om som likte Klassikeren like godt som meg.

   Hurra for lesetips!

   Slett

Trivsel!

PIRANESI MED MER