lørdag 27. november 2021

LA DET REGNE! AV TOME & JANRY

 


Dette er hefte nummer 6 i serien om Lille Sprint. Det har kommet 18 hefter laget av Tome og Janry som er oversatt til norsk. De tidligere henftene:

1. Sprints barndom 
2. Finner du noe? 
3. Hva er det du driver med? 
4. Det har du godt av! 
5. Hei Sveis! 

Før Lille Sprint er det også en tegneserie om Sprint som voksen som jeg ikke har lest. Heftet her fant jeg i en pose med mange tegneserien jeg fikk av min søster. 

Bildene er sjarmerende. Tok med meg tegneserien i sekken på tur. Holdt egentlig på å lese en engelsk bok på Kindle, men er ikke så glad i å lese engelsk på tur. Krever mer av meg å lese engelsk, og har vanskeligere for å konsentrere meg ute enn inne alene på stua. Har med meg hunden som bjeffer på ekorn, folk eller bare et blad som blåser forbi. Ikke verdens mest tålmodige venn å sitte å lese ute med. Når jeg skriver dette - lenge etter heftet faktisk er lest ferdig - ligger det tykke lag med snø utenfor vinduene. Det måler 10 minus. Mange måneder til jeg skal lese ute igjen. 

Det er ikke greit Lille Sprint titter under dyna på ei jente mens hun sover! Det fremstilles jo ganske uskyldig men det må sies at det er en del greier Sprint og gutte-vennene hans gjør mot jentene som ikke er i orden for meg. Også har vi moren til Lille Sprint. Så skjønn og omtenksom!  Men hvem gjør husarbeid i høyhælte sko og kort skjørt? Det skal vel være tidsriktig og sjarmerende det også; men selv synes jeg det er kvalmt og urettferdig. 
Men tegningene er fine  på tross av dette. Morsomme, levende, kreative, fargerike. Med en snært! Rampestrekene mot prosten og gymlæreren på skolen! Ha ha! Gymlæreren som røyker og drikker. Det er gøy. 


Lille Sprint av Tome & Janry 
Bonnier Publications/Semic AS
Tegneserie
Belgia
Bokkilde: fra egen hylle
46 Sider
ISBN 82-535-1966-4
Originalt utgitt i 1996
Gitt terningkast 4 på Bokelskere

L O L!


                                 Har også en musikkblogg og en sitatblogg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE