mandag 14. mai 2012

Norli kaster bøker


Den 7. mai sto jeg og hang ut av vinduet på kjøkkenet i leiligheten min og tok en røyk. Vinduet er ut mot bakgården i bygården jeg bor i som bokstavelig talt ligger midt i sentrum. Da jeg sto der ser jeg en mann som kaster tonnevis med bøker med prislapper på. Etter at det ble mørkt dro jeg og noen til og så: det var en hel dumpster med splitter nye uleste bøker. Norli kaster altså alle bøkene de ikke får solgt. Ikke hadde de kastet bøkene rett heller. Jeg synes det er vondt. Jeg rasket med meg fjorten bøker. Gi for all del bort bøker dere ikke liker til en bruktbutikk i stedet for å kaste dem. Noen har antageligvis brukt mye tid på å skrive boka du holder i hånda. Dette er blasfemi.
9 kommentarer:

 1. Det er jo mye bedre de hadde gitt de vekk, enn å kaste dem på denne måten. Uhørt!

  SvarSlett
 2. Jeg regner med de kastes på grunn av rettigheter og slikt og at de rett og slett ikke har lov til å gi de bort. Jeg vet ikke om det er slik, men jeg bare regner med det siden de gjør noe så drastisk som å faktisk kaste nye, uleste innbundet romaner. Det er en løsning å produsere færre bøker og spare miljøet. Jeg er helt enig, dette er uhørt.

  SvarSlett
 3. Enig, jeg syns det er fryktelig at bøker blir kastet. Jeg har for mange selv, vet ikke helt hvor jeg skal få gitt de bort. Folk kjøper for lett nytt istedet for å overta det som er brukt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det er mye sjarm i brukte bøker, de føles på en måte mer verdifulle fordi noen har lest de før meg.

   Slett
  2. Det er mye sjarm i å lese brukte bøker, de føles verdifulle fordi noen har lest de før deg.

   Slett
 4. Dette var et trist syn, vet jo at de gjør det, men allikevel, å se det er ikke gøy. Skulle ønske de kunne gitt dem til loppemarkeder. Synd med så mange regler:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, mye bedre å ha gitt de bort. Dumme regler.. :-(

   Slett
 5. Jeg tror jeg hadde tatt hele søppelbøtta med meg! ... Kan da umulig være å stjele når noen først har kastet det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde jeg hatt biol skulle jeg gjort det forså å¨kjøre bøkene på en bruktbokbutikk eller antikvariat!

   Det regnes som stjeling siden søpla tilhører dem helt til søppelbilen kommer og tar det med seg, slik jeg har forstått det.

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE