mandag 30. desember 2013

MINE LITTERÆRE MÅL FOR TO TUSEN OG TRETTEN - hvordan gikk det?Året to tusen og tretten har vært et fint leseår, litt kjedelig og tregt der jeg ikke har lest så mange bøker som jeg gjorde i 2011 og 2012; og det er helt greit. Jeg har ikke slukt bøkene i år, jeg har smakt, tygget og jobbet meg gjennom dem. Så har jeg gjort andre ting enn å lese og det er alltid bra. Det skal jeg skrive mer om i et annet innlegg; det kommer i Statistikk-innlegget over året som er gått: 2013.Målene for året som straks er gått:
 1.  Lese triologien til Andreas Bull-Hansen som Sven Erik anbefalte meg (Jotnes hjemkomst, Før de ni verdener styrter ned og Ragnarok).
 2. Høre ferdig de to siste bøkene om Harry Potter på lydbok.
 3. Les Skalden Skurres historier og Fabeldyr og hvor de er å finne
 4. Lese Harry Potter : en filosofisk trollmann av Jørgen Gaare.
 5. Høre Stjernene av Agnar Mykle og Jane Eyre på lydbok.
 6. Lese alle Neil Gaiman-bøkene som står på leselista.
 7. Gjør meg ferdig med diktsamlingen Be angry at the sun av Robinson Jeffers! Ting tar tid. Sukk.
 8. Begynne på bibelen. At jeg skal klare å lese den ferdig i to tusen og tretten tror jeg ikke er mulig. Men sånn små lesning ved siden av de andre bøkene skal gå bra. Forvent dere mange av mine rare tanker rundt bibelen og hva den forteller. Ellers forventer jeg sykt mange fine sitater og slikt 'der inne' for er den en bok som har et poetisk språk må det være bibelen?! Jeg er positiv.

Forklaring:

4. Selv om jeg lånte Harry Potter: en filosofisk trollmann på biblioteket ble den ikke lest da jeg har vært i en kognitiv terapi-periode der jeg bare har lest faglitteratur som omhandler det. Så den har blitt tilsidesatt. Derfor følger Harry Potter: den filosofiske trollmannen med meg i mitt litterære mål for to tusen og fjorten.

6. Å lese alle Gaimans bøker på leselista er ikke prioritert, det jeg har gjort er å lese American Gods, Black Orchid og  gjenlest Stardust (på engelsk denne gangen, så utrolig mye bedre da!). I to tusen og fjorten tar jeg på en måte med meg dette målet, bare at denne gangen skal å lese Sandman-serien, ikke alle Gaiman bøkene på leselista.

8. Å begynne på Bibelen, ja nei.. Åh hvor det 'gruves' til å lese den; det må være som å lese sandpapir! Bibelen blir ikke med på neste års leseår, jeg vil mye heller fortsette lese om Kognitiv terapi, det er givende. Fornøyd?

Ja! Digger å ta med meg målene som ikke gikk inn i det nye året (Harry Potter), bare at målene er forandret, tilpasset (Gaiman) og godtatt realiteten og ikke tar med de som jeg ikke klarer (Bibelen).


9 kommentarer:

 1. Apropos Bibelen. På mange måter er Bibelen "den vestlige litteraturens hovedkilden". Det er imponerende å tenke på hvor mange skjønnlitterære verk (særlig klassikere) som henter inspirasjon fra den boken. Men jeg skjønner at det kan være litt tung lesing. Mitt litterære nyttårsforsett er å lese mer poesi/lyrikk. Er det bare meg eller leser mange av oss lite lyrikk? Godt nyttår til deg! :) -mohamed

  SvarSlett
  Svar
  1. Bibelen skal absolutt leses, men når... Det føles som et stort prosjekt for mye i den er jo kjedelig.. Salmer osv.

   Hurra for dikt! Det er flere som leser lyrikk enn som kjøper det, poeter tjener så og si ingenting på det de skriver. Trist. Selv leser jeg en bok med dikt nå og da. Har lest noen i år, tror det ble to.

   Godt nyttår!!! :-D

   Slett
 2. Heheh.. Bibelen. Det gikk ikke så fryktelig bra med meg og bibelen heller. Sitter fast ut i ørkenen en plass. Det verste (?) er at jeg faktisk koste meg litt med den - men så bare sluttet jeg å lese. Usikker på om jeg skal overføre målet eller ikke.

  Jeg er fremdeles imponert over den jobben du gjorde med Be Angry at the Sun.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du begynte i det minste! Kose seg med bibelen.. hmm. Det kommer kanskje jeg også til å gjøre da! Da går det så mye bedre.

   Be angry at the sun, utrolig mye bra i den. Jeg visste ikke litteraturen hadde slikte kule høyder. Jefferson og Bukowski altså, konger.

   Slett
 3. Godt Nyttår og applaus for alt som er godkjent.
  En sånn forsiktig usikker applaus fordi det meste av det du har lest er ukjent for meg og man deror aldri kan vite om man klapper på rett sted. Bibelen er jo beundringsverdig og laaang, men det er jo mye underholdning der, såvidt jeg husker, - fra barneskolen. Første kommentar jeg skriver i 2015!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, applaus mottas med stor takk!

   2015?! Nå går du for fort frem her!!!

   Bibelen. En. Dag. Men ikke i år.

   Slett
 4. Kognitiv terapi høres så mye bedre ut enn Bibelen. Jeg har begynt på boken "Kain" og ser frem til å lese denne beretningen sett med Saramagos øyne. Godt nytt år til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant! Kain har jeg hørt om... men husker ingenting. Ser frem til å lese teksten din om den :-)

   Slett
  2. Boken er kort og jeg har allerede lest den ut, veldig spesiell! Det kommer nok et innlegg om ikke så lenge.

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE