søndag 8. desember 2013

Smakebit på en søndag #21 Sjelenes herre

Sjelenes herre av Irene Nemirovsky leste jeg ferdig den fjerde desember, jeg brukte over en måned på den lille romanen på under tre hundre sider. Av alle romanene i bokhyllen min, var Sjelenes herre den som hadde ligget ulest lengst.
Jeg venter med å delta i Smakebit på en søndag til boken jeg leser er fullført; på den måten kan jeg velge det beste sitatet fra alle sidene i boka, i tillegg gir jeg aldri smakebit fra den samme boken flere søndager på rad. Slik er jeg.

Sjelenes herre inneholder godt over femten minneverdige sitater, lenge grunnet jeg over hvilken jeg likte best. Valget falt på denne, på side 186:


Han hadde vært der i en uke da været, som hadde vært så fint helt til da, plutselig slo om. Den første regnsværsdagen gikk Daniel en lang tur. Han spiste på et mørkt, lite engelsk konditori i Nice, hvor det luktet ingefær, og en fin duft av svart te hang i luften. Så gikk han hjem i mørkningen, stengte seg inne med bøkene sine og var fullkomment lykkelig. Dagen etter regnet det fortsatt. Denne dagen virket lengre, syntes han. Landskapet var trist i regnet, som når en sminket kvinne gråter.
http://gronneskoger.blogspot.no/2013/12/juleferie-en-smakebit-pa-sndag.html

7 kommentarer:

 1. Jag kunde också tänka mig att stänga in mig med mina böcker och vara fullständigt lycklig :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Det var en fin smakebit. Noen ganger trenger jeg også lenger på en bok, men det er som oftest de bøkene som er mest verd å lese også :-) Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 3. Fin smakebit! Jeg skal snart lese dine tanker om boken som jeg ser ble postet i går, jeg må rett og slett bare ha en rolig stund først :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint at du vil lese! Anmeldelsen skal ikke bli slettet så den blir der til du finner en rolig tid! :-)

   Slett
  2. Good - jeg skal lese nå, før nobelpriskonserten :)

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE