mandag 2. desember 2013

Nye ting i hus


Du har sikkert lagt merke til min listegalskap den siste tiden. Dette tar jeg på ingen måter ansvar for.

Jeg har kalt meg selv minimalist, det må jeg ta tilbake. Nå skal det være sagt at jeg stadig vekk sender ting ut av leiligheten også. I oktober tømte jeg bua for en utslitt treningssykkel, microbølgeovn, og en gammeldags hårtørrer (sånn man putter hodet i til frisøren). En eller to ganger i året bæres søppelsekker med klær som jeg gir til Fretex. Bøker som er ferdiglest er jeg også flink og gir bort. Her er en usaklig liste over ting som har flyttet inn i leiligheten. Fordi lister er gøy gøy gøyog jeg får ikke til å sovne.

 • Jeg har aldri eid en kost før. Når jeg har besøk og vi lager mat eller henger på kjøkkenet oppstår stadig en tid da de spør etter en kost, hvor er den? Fuck you, jeg har ikke kost, la meg være. NÅ! har jeg en kost. Den kostet over hundre kroner. Den er norges mest solgte og elskede kost, den har fem års garanti og damen på Nille sa Den er veldig bra forså å nikke bekreftende på hodet. Javel. Her er den. Så langt kan jeg ikke klage og jo da, jeg bruker den hver dag.. • Mamma har bursdag helt på slutten av august. Jeg planla å gå ut og spise kinamat sammen på min regning i bursdagsgave. Det gjorde vi ikke før i november. Mamma elsker å spise kinamat ute, alltid når vi skal spise ute sier hun Kina, hmm? Og jeg bare PIZZA PIZZA PIZZA. Hvor var jeg, jo, av kinamannen bak kassen som laget mat til oss fikk jeg en stygg, fargerik kalender! • En julestjerne, kjøpt samtidig som kosten og støvbrettet på Nille. Femti kroner. Jeg hengte den opp i november fordi alle vet at julen starter i juni og slutter i mai. Jeg skal ha den hengende i vinduet året rundt fordi jeg er en orginal og en trendsetter.  • Etter at jeg hadde spandert kinamat med påfølgende kaffe (som var gratis) og enkel desær (som ikke var gratis) for over 400 kroner syntes jeg det var på sin plass at mamma kjøpte en pose med et halvt kilo gummigodteri til meg. Jeg spiste ikke opp alt selv, jeg sendte med en hel del med søster da hun var innom en tur senere på kvelden. Skulle ønske jeg var enebarn.


 • Gjennomsiktig teip til å TEIPE TV-kanal-ledningen opp veggen, rett frem over vinduet, rett ned veggen, under gulvmatten og inn bak TV-kommoden. Det fungerte faktisk. Det hadde jeg aldri trodd, jeg planla dette skulle bli et av mine mange prosjekt der jeg feiler og prøver i to år. Så gikk det på første forsøk, gjett om jeg var skuffet. Neste plan var å kjøpe en spikerpistol.


 • En katt. Sara. Jeg stjal henne i hagen til noen. Jeg tror hun bodde der for de skrek og bar seg fra verandaen da jeg hoppet over hekken med katta i sekken. Har sett litt plakater rundt om kring av henne men har ikke tatt noe videre notis av de, jeg bare river de ned og bruker de som dasspapir.
  TULLA. En dame fra Dyrebeskyttelsen kom klatrene opp alle trappene med henne. Stakkars hjemløs tenåringsjente, hun har allerede hatt barn allerede. Katten altså, ikke Dyrebeskyttelsesdamen. Hun er sikkert bestemor hun. Klatrestativet er også 'nytt' i hus, jeg stjal det fra bua til naboen. Jeg tror det tilhører dem for jeg har hørt noen lete og spørre etter et klatrestativ til naboene. Jeg har ikke tatt noe særlig notis av dette, jeg har bare bæsja på dørmatten deres når de sover.
  TULLA. Naboen kom med det så Sara og fremtidige fosterkatter som kommer kan låne det. Sara ville ikke hilse på nabo, hun gjemte seg under sofa. Utakknemlige lille rotte. I morgen får hun ikke mat.
  TULLA. Jeg har kjøpt kyllingfilet til henne som hun får spise rått (seriøst, de liker det altså). Katter elsker FUGLER, ikke fisk, hallo, de er ørkendyr. Det bli jeg fortalt av I i fylla. Sara får mer mat enn meg hun, mens jeg sitter der sulten og gomler mandarinbåter har hun både tørrfor, kattegodteri OG kylling. • Et gotisk pøkelse. Nei da. Den andre søsteren min la igjen ponchoen sin, ha ha, den får hun aldri igjen. Jeg har allerede brukt den dra jeg dro på samtale med den psykiatriske sykepleieren 'min'. Jeg følte meg så fin og fjong. Helt til jeg oppdaget da jeg satte meg i stolen og rettet på klærne at 90 % av ponchoen besto av hunde og kattehår. Fml. Da jeg ringte søster og hylte på telefonen at nå vaskes den på 60 grader i maskinen lo hun rått og sa Vaske den? Den har jeg aldri vasket. ÆSJ! FOR EN GRIS. • En rosa vannskål til Sara. Katter skal ha vann og mat i to forskjellige rom for katter synes vann i nærheten av maten er skittent. Utakknemlige små beist. Jeg kjøpte en rosa fordi Sara er ei lita prinsesse. Faen, jeg har visst knyttet meg til denne katta også. Nå blir det aldri slutt på grininga når de kommer og henter henne og tar henne med til hennes nye permanente hjem, de må sikkert ringe politiet og få de til å bli med og hente katten igjen. Sist ville ikke grininga ta slutt, politiet blødde neseblod og damen fra Dyrebeskyttelsen jamret seg over noen små brekte ben rundt lungene. Tull og tøys, det er slik man tar i mot gjester i Trøndelag.
  TULLA. Den forrige katten ble hentet raskt og greit, den eneste som grein var meg. • En kjole! Jeg var på butikk med søster og jeg bare Denne vil jeg ha i julegave, takk! Og jeg skal ha den med en gang, ikke i desember. Capish? Alle vet det er jeg som bestemmer som dere ser.


Sykt billig julegave, hun kom seg unna billig spør du meg.
TULLA. Den var på salg og kostet nå bare 250. KUPP!
Butikkdamen var virkelig helt dum i hodet. Hun ga den bort nærmest
gratis. Sucker.

 • Jeg har arvet øredobber av H.Gleder meg til å spidde noen med de på byen. Nei da. • En hundeseng til katten. De solgte ikke kattesenger på plantasjen. Like greit, nå kan Ullrikkhunden bruke den også. Lekene sengen er også nye. Prinsesser skal bli skjemt bort. • Gratise sminkeblad funnet i postkassen og på sminkebutikker. Jeg skulle lese de men så ga Kine meg en hel dunke med Nemi-blad. Hensynssløst, nå kommer jeg til å gå på byen ravende full sminket som en klovn igjen gitt. • Mamma kom med en brukt tursekk til mine vandringer i skog og mark. Og i den fant jeg...


 • En liten sekk til! I den er det bandasjer og slikt til alle elgene jeg angriper forså å etterlate. Og...


 • En fiskestang uten snøre. Hallo. Og..


 • Utstyr til å reparere sykkelen jeg aldri bruker. Alle vet man forbrenner mer kalorier ved å gå.Og...


 • En skritteller jeg ikke vet hvordan å bruke. Og...


 • En kniv til å drepe ekorn å fore katten med. Og...
 • Brodder til å gå med på isen og snøen! Nå har mamma ingen og kommer sikkert til å brekke hoften. Og...


 • Ugg ugg uggs!Arvet av søster. De er for store så jeg må bruke ullsokker i. Det går bra, jeg har et livslangt forhold til ullsokker. Disse lå ikke i sekken da. Jeg gidder bare ikke å dra bildet lengre ned.


 • Jeg husker ikke hva dette er og orker ikke å reise meg for å se etter. Det er ikke en bil. Og..


Et kompass som var mitt fra før. Jeg vet ikke hvordan jeg bruker det, heller ikke om det fungerer. Det ser litt slitt ut. Og...


 • Rumpetaske! Det har jeg virkelig ønsket meg! Det er et evig herk å jogge med sekk og det er pes å holde vannflaske i hånden.Og...


 • En kniv til, denne brukes til å drepe fisken jeg fisker med fiskestangen uten snøre.Og...


 • Hodelykt! For mindre vandringer og løpeturer i mørket i skogen. Gruver meg. Er så mørkeredd.


 • Stefars gamle ullsokker som har krympet på vask. Han er i grunn ikke en så fargerik type men det er hun som strikker dem... Han har fotsopp, håper jeg ikke får fotsopp. I såfall kan jeg bare kutte av tærne med knivene mine.Og fore de til katten.Dette var så utrolig morsomt og givende at dette skal jeg fortsette med! Neste innlegg: Tamponger, kondomer, rødvin og blueray-spiller. Vil du være med å bestemme hva listen skal inneholde? Jeg sender adresse, du sender gaver! Ps, jeg ønsker meg playstation 4, spillet Buzz, smågodt, katter (send i forseglet pappeske med luftehull), LP-spiller og riskoker. Åh! Og hjemmestrikkede ullsokker uten fotsopp inni. Åh 2! Fiskestang med snøre som jeg kan fange ekorn i trærne med. Jeg må jo mate fosterkatten.
Nå har jeg hørt gjennom hele spillelisten min på Youtube, da passet det å bli ferdig, jeg orket ikke å logge inn på Spotify. Å vente på at Spotify skal starte er som å vente på julenissen. Åh 3! Jeg må jo lage en julegave-ønskeliste!!!!!!!!!! Listemoroa tar ALDRI slutt.
9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Aww, tusen takk!! :-D Jeg synes du er nydelig også, bare så du vet det!

   Slett
 2. Hi,hi =) Dette var moro! Fortsett med lister. Jeg liker!
  Og en ting til: Hurra for Nemi! :D

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Ullsokker, kan ikke leve uten. Blå tær, grusomt hadde det blitt.

   Slett
 4. Herlig!
  Og du; jeg trur det kompasset er helt i orden ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det! Flott! Nå må jeg bare lære å brukte det :-D

   Slett

Trivsel!

SAMLESNING: PIRANESI AV SUSANNA CLARKE